Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Na Temat Wady Wymowy I Komentarzu.

Czy przeszkadza Ci...  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przeszkadza?o by Ci gdyby komentator mia? wad? wymowy ?

• Tak
      3
    • Nie
      3
    • Jest mi to oboj?tne
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Chciałbym was zapytać co sądziecie o komentatorze który posiada wadę wymowy tak jak Ja.

Chce zacząć nagrywać filmy typu "Zagrajmy w..." z komentarzem głosowym na You tube i nie wiem czy ludziom przeszkadza gdy ludzie mają wadę wymowy przy mówieniu " s, z, c, dz ".

Staram się ćwiczyć i nie wciskać języka między zęby przez co wada jest mniejsza ale nadal często mi się zdarza mówić z językiem między zębami. Więc powiedzcie czy ludzie bardzo zwracaję uwagę na wadę wymowy drugiej osoby ( nie mówię tutaj o dzieciach 8-13 lat które przyczepią się do wszystkiego). Ostatnio podczas meczy FCB konta Real Madryt komentator miał wadę wymowy i jakoś nie zwracałem na to uwagi.

Wyrażajcie swoje poglądy ! Jakie by one nie były.

Opublikowano

Hmm..

nie mówię tutaj o dzieciach 8-13 lat które przyczepią się do wszystkiego

ja mam 13 lat

A co do tego, hmm .. wada wymowy zwraca niewielką uwagę ( bynajmniej moją ) i może trochę inaczej coś się ogląda lub się czegoś słucha..

Ale nie robi to zbyt wielkiej różnicy przy oglądaniu czegoś

Sam w wieku 6-10 lat nie mogłem wymówić poprawnie 'cz' jak i 'r' oraz jakby nie rozróżniałem 'cz' od 'sz' i było trochę głupio w szkole i wgl ..

Ale trochę próbowałem i mi to pomagało, a później już w ogóle z tego wyrosłem i aż do dzisiaj jest git .

Ćwicz to wymawianie tych liter, których nie wymawiasz poprawnie aż w końcu się nauczysz

A jeśli chodzi o to.. jak chcesz coś nagrać to bez obaw, obyś mówił dość wyraźnie tak jak up wspomniał

Istnieje nawet kilka muzyków ( a dokładniej raperów ), którzy nie poprawnie wymawiają niektóre litery ..

Pozdrawiam !

Shodner

Opublikowano

@UP. Nie chodzi mi o każdego. Przeważnie dzieci w tym wieku oceniają kogoś z góry bo są nie dojrzali psychicznie... śmieją się z wad innych.

Zastanowię się i może zacznę nagrywać filmy :)

Opublikowano

Idź do laryngologa :) Może masz wadę przegrody nosowej albo przyrośnięty język. Potem ten problem może stać się bardziej wstydliwy albo nie będziesz miał czasu na jego wykurowanie :)

f.png

Pomocnik
Opublikowano

wada wymowy wkurwia jak oglądam film z gościem który nie umie normalnie mówić ma wade wymowy, zacina się, żle dobiera słownictwo to od razu wyłanczam takie gówno lepiej pisz co masz powiedzieć w notatniku