Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasy postaci , kim grasz?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? postaci? najch?tniej grasz w NosTale?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób zaczynających grać w NosTale zastanawia się kim zacząć grać.Zauważyłem że większość osób to łucznicy.Łucznik ma dobre SP , a przykładem na to jest WK który ma dużo dobrych skilli obszarowych ale ja chciałbym zachęcić do gry innymi klasami postaci.

Wielu osobom wydaje się że mag jest najgorszy, dlaczego? Owszem na początku ma mało HP i słabe ataki .1SP zżera dużo many ale ma bardzo mocne skillei.Kiedy dobijesz lvl do 2SP gra magiem jest łatwiejsza niż łucznikiem.Owszem ma mało skilli ofensywnych ale jeżeli się pójdzie na mroki?Ze zwykłego ataku się bije tyle co łucznikiem ze skilla , nie mówiąc już o 3 oraz 4 SP ;)

Wojownik ma dużo HP oraz silne ataki które niewymagajom dużej ilości MP. Do 1SP jest łatwo dobić lvl a expi się nim bardzo łatwo.Przy drugim SP jest podobnie.Wojownik bardzo dobrze radzi sobie w pojedynkach (głównie ze względu na swoje HP).Powyżej levela 65 na wojowniku expi się łatwo ponieważ z 4SP można spokojnie iść na szopy (mają atrybut światła są w lesie jodłowym/klonowym).

Podsumowując : wojownik i mag wce nie są gorsi od łucznika ;)

ntmpc.png
Opublikowano

Wojownik do dupy, kiepsko się profe wbija na grochach, mag i łucznik the best,

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Gram wojownikiem, kox. Magiem dobiłem 50 poziom, przyjemny exp, fajne sp2. A łucznik..? Bardzo szybko mi się nudzi, za łatwo się go prowadzi :/

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Każdą postacia miałem co najmniej 45 lvl+ i najprzyjemniej grało mi się MAGIEM. Dlaczego? Na magu nie masz missów. 1 sp może i zabiera dużo mp ale ma chyba najsilniejsze skille ze wszystkich 1 sp. 2 sp podobało mi się no i 3 sp coś mi się nie podoba podobne skille co red tylko lodowe np. blogo wody na 3sp a ognia na sp1. Niestety ale najfajniejszym sp maga DG nie miałem okazji zagrać:(.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja uważam że mag jest kox sam nim gram ^^ ponieważ nieexpi się słabo nawet przyjemnie bo jak ktoś powiedział niema missów krytyków też ale coś za coś ;) sp2 jeśli się niemyle ma 3ataki a reszta buff ale sp2 na loD jak masz profki 21+ i krzaka (jak ja ^^) już sobie radzisz na 50lv więc chyba mag najlepszy :P

04.jpg Sygna z db ;)

Nie zbieram "+" ani "-" daj co chcesz ;]

Opublikowano

Mag, łucznik, wojownik??

Mag ma dobre skile i jest silny ale co z tego jak ma malo hp nadaje się tylko na ksucie a samemu ciezko sie expi no chyba ze 70 lvl.

Łucznik ma wyrownane hp i dmg ma silne sp i jest dobry ale tez szybko traci hp.

wojownik duzo hp jak dobrze rozdasz ptk to ma duze dmg xD duzo obrony (2,3 sp słabe ;/)ale ogulnie jest najlepszy jedynie na grochy cienki (nawet z kusza).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png