Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klonowanie Floty.

Reap3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie zna ktoś tego buga na priv serwery?

Kiedyś znałem sam, lecz niestety zapomniałem, a przydałby mi się teraz ; )

238626.jpg]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie sądzę, żeby ktokolwiek wam tutaj to powiedział.

Takie rzeczy zostają albo między buguserami (żeby nikt ich nie prześcignął), albo między programistami (by potem móc sprzedać poprawki).

bs_2.png

Opublikowano

OMG patrzcie na to na priwku sobie gram szpieguje gościa a tu.

Wyszpiegowane surowce shabowa [1:118:6] le 13-05-2011 17:34:59

Metal 999.999.999.999.999.945.322.333.868.247.445.125.709.646.570.021.247.924.665.841.614.848 Kryształ 9.999.999.999.991.800.135.680

Deuter 100.000.000.000.000.011.133.765.626.626.508.061.083.444.383.443.316.717.731.599.070.480.153.836.519.424 Energia 0

Flota

Obrona

Konstrukcja

Kopalnia metalu 17 Fabryka robotów 12

Fabryka nanitów 14 Laboratorium badawcze 10

Badanie

Technologia komputerowa 10 Technologia ochronna 6

Technologia energetyczna 7 Technologia nadprzestrzenna 6

Napęd nadprzestrzenny 4

Zaraz wyśle kilka milionów DT albo czegoś :P

Na 100% coś ma gość ale nie wiem co :(

Wcześniej gracz o podobnym nicku: shab dostał bana za nielegalne oprogramowanie więc możliwe że to ten sam typ

Opublikowano

OMG patrzcie na to na priwku sobie gram szpieguje gościa a tu.

Wyszpiegowane surowce shabowa [1:118:6] le 13-05-2011 17:34:59

Metal 999.999.999.999.999.945.322.333.868.247.445.125.709.646.570.021.247.924.665.841.614.848 Kryształ 9.999.999.999.991.800.135.680

Deuter 100.000.000.000.000.011.133.765.626.626.508.061.083.444.383.443.316.717.731.599.070.480.153.836.519.424 Energia 0

Flota

Obrona

Konstrukcja

Kopalnia metalu 17 Fabryka robotów 12

Fabryka nanitów 14 Laboratorium badawcze 10

Badanie

Technologia komputerowa 10 Technologia ochronna 6

Technologia energetyczna 7 Technologia nadprzestrzenna 6

Napęd nadprzestrzenny 4

Zaraz wyśle kilka milionów DT albo czegoś :P

Na 100% coś ma gość ale nie wiem co :(

Wcześniej gracz o podobnym nicku: shab dostał bana za nielegalne oprogramowanie więc możliwe że to ten sam typ

Tak jak myślałem. Jeden z podstawowych błędów, XNova ma już tyle lat a nikt nie wypuścił "darmowej" łatki na ten błąd.

bs_2.png

Opublikowano

Tak jak myślałem. Jeden z podstawowych błędów, XNova ma już tyle lat a nikt nie wypuścił "darmowej" łatki na ten błąd.

szkoda mi ciebie...juz dawno ten blad jest zalatany,polega on na wyslaniu 1 sondy z misja transportuj i w polu ilosc surowcow wpisujes 1.010101010101010101

flote aby sklonowac to jak wybierasz flote i msz np 105 324 statkow

to dajesz 10532,4 (przecinek wstawiasz) albo kropke nie pamietam juz

Opublikowano

szkoda mi ciebie...juz dawno ten blad jest zalatany,polega on na wyslaniu 1 sondy z misja transportuj i w polu ilosc surowcow wpisujes 1.010101010101010101

flote aby sklonowac to jak wybierasz flote i msz np 105 324 statkow

to dajesz 10532,4 (przecinek wstawiasz) albo kropke nie pamietam juz

Tylko że to nie ten błąd. Gdzie ty widzisz w tym skanie jakiekolwiek statki?

Ja mówię o surowcach.

bs_2.png

Opublikowano

Straszliwie nie lubię ludzi którzy wkładają łapy w bugusing a nie znają podstaw programowania. Jest to bug na podstawie Java, poczytaj o tym, dowiedz się co to dodawanie, edycja parametrów. Ja wiem że to bardzo proste ponieważ sprawdzałem to na pewnym serwerze. Jednak wkurza mnie to że na BlackGalaxy takie bugerskie pipki pierniczą grę...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Straszliwie nie lubię ludzi którzy wkładają łapy w bugusing a nie znają podstaw programowania. Jest to bug na podstawie Java, poczytaj o tym, dowiedz się co to dodawanie, edycja parametrów. Ja wiem że to bardzo proste ponieważ sprawdzałem to na pewnym serwerze. Jednak wkurza mnie to że na BlackGalaxy takie bugerskie pipki pierniczą grę...

Ten Bug nie ma nic związanego z Javą, ani tym bardziej z JavaScriptem (o który Ci prawdopodobnie chodziło, tylko że się nie znasz...)

Gdyby Admin tego serwera który wymieniłeś (i pewnie wielu innych) znali się na programowaniu, to by załatali Buga i po kłopocie.

bs_2.png

Opublikowano

Ten Bug nie ma nic związanego z Javą, ani tym bardziej z JavaScriptem (o który Ci prawdopodobnie chodziło, tylko że się nie znasz...)

Gdyby Admin tego serwera który wymieniłeś (i pewnie wielu innych) znali się na programowaniu, to by załatali Buga i po kłopocie.

Tak się składa że gdybym nie wiedział o czym piszę i nie sprawdzał tego w praktyce to bym nie pisał. Uważasz że się nie znam, chociaż jak już wcześniej Ci udowodniłem gówno o mnie wiesz więc radził bym Ci zająć się swoim życiem. Nikt nie prosił Cię o głos wieć nie zaczynaj dyskusji. Nie wiem czy admini serwerów znają się na tym czy nie, wiem jedynie to że aby postawić serwer i dobrze się na nim bawić nie potrzeba takowej umiejętności. Wiem też że grę nie psują nieudolni programiści lecz takie darmozjady jak pare osób na tym forum. Nie będę wymieniał bo znów ktoś zacznie płakać do administratora że wyzywam (Glibnes powinieneś wiedzieć o tym najlepiej). Dostałeś ban na ip więc Ciebie na tym serwerze nie widać, pare dni temu spotkałem innego gracza, który również bugował surowce na zasadzie błędów java. Ale co ja tam wiem, przecież się nie znam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dostałeś ban na ip więc Ciebie na tym serwerze nie widać, pare dni temu spotkałem innego gracza, który również bugował surowce na zasadzie błędów java. Ale co ja tam wiem, przecież się nie znam.

Przed chwilą dostałem się na BlackGalaxy, bez większych problemów.

A nie znasz się dlatego, bo nawet nie wiesz o czym mówisz. Poczytaj sobie co to jest Java: http://pl.wikipedia.org/wiki/Java

Jak się nauczysz podstawowych terminów, wtedy możemy pogadać.

bs_2.png

Opublikowano

Ja gram na BlackGalaxy admin nie przyłazi wogóle chyba

Gościowi dałem passy żeby mi zrobił surke i mam :)

No i co kurwa, cieszysz się że rozwalisz innych na popierdolonym bugu ? Chłopaku, ogarnij się i jak masz grać na bugach to zrób własny serwer i nie pierdol gry innym...

Tak, tak, jestem "dresem spod monopolowego", ale jak widać wkurwiają mnie ludzie którzy nie potrafią uszanować cudzej pracy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

wkurwiają mnie ludzie którzy nie potrafią uszanować cudzej pracy.

Wgranie plików na FTP i włączenie instalacji to nie praca.

A swoje żale na Buguserów wylewaj do admina tej żałosnej gry, ten temat nie temu służy.

bs_2.png

Opublikowano
zbugowac surowce, flote, latac z predkoscia sond mozna dzieki wtyczce Web Developer.

a możesz napisać jak dokładnie to robić?

Opublikowano

sciagasz web developer tools, odpalasz zakladke flota, wybierasz obojetnie jaki statek dochodzisz do zakladki gdzie juz jest wyslij > dajesz w wtyczce formularze > wyswietl szczegoly formularza > sonda to np 210, mt 204 itp > edytujesz w html, dajesz przetworz sesje > przetwarza i normalnie wysylasz flote.

sry ze tak chaotyczne ale mi sie spieszy :D

aa btw jak chcesz latac z predkoscia sond to robisz tak jak wyzej tylko ze najpier wwybierasz sonde, dochodzisz do momentu wysylania, zmieniasz tylko wartosc statku na ten ktorym chcesz leciec, wpisujesz ich liczbe (wsio w html) , przetwarzasz sesje (nie ruszajac predkosci statkow) i lecisz do celu niczym sonda :D surke sie podobnie klonuje, wpisujesz wartosci, przetwarzasz wysylasz i zawracasz :D i masz tyle suki ile zawrociles.

odnosnie pl to jest tylko patent na ucieczke w 1s i lataniem z predkoscia sond, ale w pon prawdopodobnie bedzie naprawiony. jezeli jestescie zainteresowani to chetnie opisze ;d (podobnie jak tu ale jest drobne zabezpieczenie)

Opublikowano

Nom jesteśmy zainteresowani opisz więc :) Ja się męczę na priwku ale coś mi nie wychodzi.

Jak mógłbyś to jeszcze popoprawiaj ten opis wtedy będzie on bardziej zrozumiały ^^

Ramek się już pozbyłem

U mnie coś nie ma tego przetwórz sesję, szukałem po całym Web Developerze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem na wielu priwach i przypadkiem odkryłem przy ataku jak klonować flote oczywiście nie działa to na wszystkich ugame ale na tych mniej zabezpieczonych tak a więc szukamy jakiegoś idla z pustą planetą bierzemy na atakuj tą flotę którą chcemy sklonować gdy flota sobie leci ustawiamy sondy w kilku zakładkach z misją atakuj na tą samą planete i gdy flota dolatuje dajmy na to że ma to 40 sekund do dolotu a sondy lecą 35 sekund zaczynamy wszystkie po kolei wysyłać sondy musza wpaść z flotą w tej samej sekundzie jeżeli tak się stanie to flotą którą wysłaliśmy wraca z sondami i jeszcze normalnie tak jak ją wysłaliśmy i mamy jeszcze raz taką flotę i tak aż do znudzenia ale jest jeden minus w tym ta flota nie liczy się w statystykach nie daje pkt ani nie skoczymy w statystykach w flot za nią oczywiście możemy ją zezłomować o kogoś i pozbierać złom. myślę że wszystko opisałem jasno i wyraźnie lecz nie gwarantuje że będzie działać kiedyś działało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...