Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rada Dla Administracji

hrabia14

Co o tym sadzisz ?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. z ktorymi pomyslami sie zgadzasz?

• z 1
      7
    • z 2
      1
    • z 1 i 2
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 2 pomysly jak ulepszyc nasz serwer a mianowicie:

1. Na poczatek kazdy gracz by dostawal taki starting set troche drewna, cegiel i po 1 sztuce zelaznych narzedzi wplynelo by to na estetyke miasta i zadowolenie graczy

2. Proponuje byscie zalozyli bramke sms za 4,98zl (co jest bardzo proste moge pomoc) i zeby zapisac sie wa whitelist trzeba wyslac sms-a a do podania zalaczyc kod 4,98zl to nie fortuna kwota osiagalna chyba dla kazdego kto ma komputer z internetem w domu a po 1 serwer by zarabial moze nawet po pewnym czasie mozna by lepsza maszyne kupic a po 2 nie ublizajac nikomu ale ograniczyloby to dostep do serwera tzw. neo-kidom.

bramka sms:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic827393.html

Prosze Geoninga i reszte teamu o przemyslenie moich pomyslow.

mam jeszcze 3 pomysl zeby usprawnic ich zakladanie gracz musi utworzyc "rusztowanie do cuboida . a wygladaloby to tak mniej wiecej

http://img846.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img846/8363/planh.jpg&via=mupload

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Połowa graczy by nie zapłaciła np. ja, to pewne.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Co do 1 pomysłu to w połowie.

Można by wgrać plugin że nowy gracz dostaje 10 drewna.

A co do narzędzi to ja jestem na nie.

A 2 pomysł to odpada.

Jak by Geo to wprowadził grali by na serwerze tylko 2 osoby.

Kokosz i Geo.

Nikt nie wplaci kasy jak może za free iśc na inny serwer.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

Do pierwszy i drugi mi się podoba.Przynajmniej nie było by tych dzieciaków piszących są przez om.

4 zł to nie tak dużo.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Co do 1 pomysłu to w połowie.

Można by wgrać plugin że nowy gracz dostaje 10 drewna.

A co do narzędzi to ja jestem na nie.

A 2 pomysł to odpada.

Jak by Geo to wprowadził grali by na serwerze tylko 2 osoby.

Kokosz i Geo.

Nikt nie wplaci kasy jak może za free iśc na inny serwer.

Ja bym wpłacił.

Jestem za, pomysł bardzo dobry.

Ograniczy dostęp osobników poniżej 16 roku życia.

Co znacznie ułatwi pracę administracji jak i wzrośnie zadowolenie na serwerze.

Pozdrawiam.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

tak ale za gre na dobrym serwie chyba mozna odmowic sobie tych 2 coca coli i wyslac 1 sms-a o ile wiem to zalozenie bramki nic nie kosztuje bo polowe sciaga operator ale ludzie takie cos usprawniloby ten serwer w i zyskalby on renome sciagajac do siebie wiecej ludzi gotowych zaplacic decyzja nalezy do Geoninga ale mysle ze to bylby madry krok ja osobiscie bylbym gotow wyslac sms-a za 10,98 zl za gre na tak dobrym serwerze.

a co do 1 pomyslu to dzieki Geoning

Opublikowano

dokladnie tego samego oczekuje

masa multi bo żelazne narzędzia ;d ogółem nie podoba mi się ten pomysł

po 1 sztuce kazdego narzedzia! 1 tunel do bedrock i juz zuzyte a pomoze poczatkujacym

@EDIT

daj ktos + w 1 poscie pliz bo juz neo zadzialalo kiedy sie dowiedzialo ze nie mogloby zagrac

Opublikowano

w 1 . zmieniłbym na 10 drewna każde kamienne narzędzia i 5 kaktusu/5 trzciny ale do tego pewien nie jestem

2. jakby był sms za np 1-2 zł to było by to świetne nikt by nie kradł nie niszczył itp z obawy o bana i stracenie kasy

NJxbd4x.png

Opublikowano

1. Ten pomysł mi się nie za bardzo podoba, chociaż może.

2. Może być, napewno zmniejszyłoby to ilość grieferów czy userów używających x-raya.

Opublikowano

Faktycznie mysle ze set narzedzi mozna by ograniczyc do kamiennej siekiery najwazniejszej na poczatek i np. 64 desek i 64 cegiel (bardzo ladny material budowlany)

Opublikowano

2.Trzeba na to też patrzeć od strony prawnej.Na pewno by ktoś się przyczepił.Jeśli zyski przekroczą 3000zł trzeba mieć działalność.

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

mam jeszcze 3 pomysl zeby usprawnic ich zakladanie gracz musi utworzyc "rusztowanie do cuboida . a wygladaloby to tak mniej wiecej

http://img846.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img846/8363/planh.jpg&via=mupload

2xUP ok ale ktos z teamu musialby byc dorosly zeby zalozyc wyplacalne konto paypal

UP otoz nie kwota netto to 4 zl brutto 4,98 czyli 98 groszy odchodzi podatku i spłaceniem podatku zajmuje sie operator a do podzialu serwera i operatora zostaje 4 zl uzytkownik (serwer) dostaje okolo 40% czyli wciaz 1,60zl dla serwera od kazdego sms-a okolo 100zl na miesiac a cayly czas przychodziliby nowi gracze

Opublikowano

3000rocznie.może by się dało rade wyrobić w tej kwocie.

@up Bardzo dobry pomysł.

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

1. Może być, bo na pewno lepsze to niż zaczynać od 0

2. No chyba żartujesz kto ci zapłaci, a i tym sposobem na serwerze może zagrało by 10 osób ten pomysł mija się z celem.

Moja propozycja (Jeżeli takowej opcji jeszcze nie ma).

Mianowicie dotacje, dobrowolne dotacje na serwer. Np. 1. Kwota: 4.95 Nagroda: 10k Euro, 2. Kwota 10.05 Nagroda: 25k Euro itd.

Moim zdaniem byłby to dobry pomysł, na pewno lepszy niż płatny dostęp do serwera ...

Opublikowano

Up

chyba nie rozumiesz idei tego pomyslu ma on zapobiegac cheaterom i grieferom

griefer nie zaplaci za wstep bo po co ma placic za 5 min rozwalania czyjejs pracy

a cheater nie wplaci dotacji bo w kazdej chwili moze cheatami zalatwic sobie nawet 300k euro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...