Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje 2,5 Letnie Doświadczenie

Maggot666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem grę w czerwcu 2008 roku... sporo osiągnąłem, sporo straciłem... botów wtedy nie było. W 2010 roku w maju - kiedy powróciłem do DO, postanowiłem użyć IBot'a, dowiedziałem się o nim na forum darkorbit. I aż do końca roku bociłem, posiadając wiele mocnych kont, na mapach również byłem co raz lepszy i bardziej ogarnięty w walce. Wymyślałem swoje konfiguracje, ustawienia, taktykę. Ponad 6 miesięcy codziennej napierdalanki we wrogów. Przedstawię Wam w tym temacie wszystko co odkryłem, osiągnąłem... już tego nie wykorzystam gdyż dostałem bana na najlepsze z moich kont, a resztę sprzedałem.

OPTYMALNE USTAWIENIE OKIENEK W GRZE

o7i2af.jpg

Tak powinien wyglądać układ okienek podczas walki. Najbardziej wygodny i dobrze sprawujący się na wylocie. Nie musicie dokładnie tak samo ustawić, ale powiem Wam, że najlepiej mi się na nim grało .. przede wszystkim jest na nim dobra widoczność.

Mini-Mapa

zh7ib9.jpg

Koniecznie musicie mieć odstęp minimum 1 cm od rogu . Jak się nie dostosujecie do tego, przeciwnicy po rzuceniu empki Ci zwieją lecąc w prawy dolny róg. Ja cudem uratowałem sytuacje szybko przesuwając minimapke na środek i zaznaczając przeciwnika, ale żeby zapobiec takiemu przesuwaniu należy zachować ten odstęp.

Mini-mapa na wylocie nie może być większa od podanej na screenie, jedynie mniejsza.

Możecie ją wrzucić na środek zamiast statku, ale psuje to komfort gry.

!!!UWAGA!!!

Jak jesteście nowymi pilotami na danym serwerze (czyt. posiadacie słaby sprzęt i flaxy), a chcecie przelecieć przez 4-4, polecam bardzo mocno ją powiększyć i tylko ją obserwować (nie statek). Jeden czerwony punkt chociaż na ułamek sekundy = wiejecie.

Nie warto lecieć przez 4-4 nie posiadając vegi FS lub golca FS bez podkręcenia promerium.

*Fs = Full speed. (maksymalna prędkość).

Pasek szybkiego wyboru i ten drugi

^^

i37qgs.jpg

1. Tu jest PLD-08, ostatnio przestałem go używać gdyż cholernie mało pomaga, możecie wrzucić na to miejsce jakiś przedmiot z HT

2. EMP-01, najważniejszy przedmiot każdego pilota (nawet flaxa), bez niego wylot na wrogą mapę NIE MA SENSU

3. UWAGA! Tu możecie mieć najdroższą rakietkę lub CPU Maskujące. Ja wybieram tą drugą opcję z CPU, sprawnie używając klawisza 2 i 3 możecie cudnie uciec. Opcja z CPU Maskującym jest lepsza dla samotnych pilotów, uwierzcie, przykład? Vader z PL1.

4. Przyzwyczajenie zmusza mnie do wrzucenia lasera x4 (potocznie: białki). Nie wyobrażam sobie żebym go wrzucił na np. 1 slot.

5. Znowu przyzwyczajenie. SAB musi być, może być na innym polu, ale zasada taka - nie masz SAB'u, nie leć.

6. Dla dobrego gracza podstawą jest RSB-75, dla mnie idealnie pasuje do tego 6 slot .

7. Tu może być rakietka lub przedmiot z High-Tech. Ja wolę HT, bo używanie rakietki to oczywistość (nie trzeba jej zaznaczać), ale niektórzy są przyzwyczajeni do spoglądania na ikonkę rakietki ^^

8. Smarta i koniec. Bez niej się nie obejdzie (tzn. przyzwyczajenie ^^ na mapach prawie w ogóle jej nie używałem).

9. Skoro smartbombka jest to musi być stabilna osłonka. Jest ona wg mnie przydatniejsza od "kolegi" powyżej .

10. Koniecznie musi tu być widok na wyrzutnię rakiet (na załadowanie jej).

Do wyboru służy otwarta zakładka z hellstormami:

tycfir.jpg

Jeśli mamy to otwarte to możemy przełączać rakiety z hellstormów na ECO kiedy zabraknie ich. Nie ma sensu trzymać otwartą zakładkę z dodatkami gdyż oczywiste jest używanie wszystkich z nich (oprócz cpu namierzającego).

Chat

Do komunikacji na swoich mapach jest OK. Do wylotów nie. Wyłączcie go jeśli zamierzacie się nieźle napierdalać z wrogiem. I nie spamujcie bo skończycie tak jak ja z banem na IP. Można go ominąć używając AOL'a (jednak wtedy są lagi i nadaje się jedynie do pisania). Jak będziecie potrzebować pomocy to podam tutka do niego.

Inne

- Nigdy nie włączaj dziennika (chyba że na pokaz w filmiku po przejściu wrót)

- Lecisz gdzieś? - Wyłącz okienko "Użytkownik", czym mniej okienek tym lepsza widoczność i poprawienie koncentracji .

- Używaj "Grupy". Kiedy kogoś zaznaczysz i się oddalisz będziesz wiedział jaki ma nick (to jest bardzo ważne przede wszystkim w samotnym locie, aby potem pogadać o nim na TS-ie lub chacie, kto padł, kto uciekł itp.). Jeśli spodobają Ci się jego ozdobne znaczki możesz je skopiować (ja znalazłem takie zajebiste i używałem je bardzo długo). Nigdy nie przyjmuj zaproszeń, wróg pozna twoje konfiguracje i stan HP/osłony jednocześnie wiedząc czy ruszyć dupę z portu i cię zaatakować. Możesz zaproszenia użyć w odwrotny sposób i wtedy ty dominujesz :D Ale to nie takie proste. Najlepiej zapraszać drugim kontem, jeśli się ma czas.

PRZYGOTOWANIE DO WALKI

Wylot na wrogą mapę

Do niego trzeba się przyzwyczaić . Na początku możecie odczuwać lekką adrenalinę, szczególnie jak jesteście dalej od swoich map - np. x-7. Boicie się że stracicie 500 uri na naprawę lub amunicje wywalicie na marne. Z każdym kolejnym dniem na wrogiej mapce będziecie co raz bardziej wyluzowani, aż w końcu oswoicie się z tym w 100%, razem z wydawaniem uridium/traceniem kuponów na naprawy. i teraz zaczyna się zabawa.

W co się uzbroić?

Na mapy bitewne oczywiście w cierpliwość. Na większe serwery w dobrą ekipę. A jeśli samemu lecimy na przykładowo 3-3?

Najważniejszym i nieodłącznym przedmiotem jest EMP-01. To jest podstawa, leciałem wiele wiele razy bez niego i każdy taki podbój map kończył się teleportacją na bazę. Jeśli na serwerze gra sporo osób, musicie mieć jeszcze CPU Maskujące. Do 1500, no maksymalnie 1800 graczy online możecie latać bez tego CPU. I pamiętajcie - kończą się empki kończy się wylot. Nie ma że jeszcze jeden statek, po prostu lecimy do strefy ochronnej.

Żeby szybko szło i aby nam przeciwnik nie uciekł polecam nie używać zielonki (x3) tylko białki (x4). Zielonkę zostawcie na bitki. RSB również się przyda, chociażby na 1 strzał, kiedy golec już jedną 'nogą' jest na innej mapie w strefie ochronnej...

Nie będę już wspominał o sepromie w laserach, osłonce i rakietach, a promerium w napędach, bo to podstawa.

Najlepiej jak będziemy mieli do użytku:

- Precyzje rakiet z HT

- Robota naprawiającego w boju z HT

- Transfer energii

!!!UWAGA!!!

Precyzję rakiet używamy tylko i wyłącznie na najdroższych rakietach. Jeśli ich nie posiadamy to zamiast tego użyjmy "osłonę awaryjną".

Boostery na mniejsze serwery są w ogóle niepotrzebne.

Nagrywanie filmów

Filmiki nagrywamy HyperCamem 2, jeśli używamy bota - nie robimy tego, unikamy sławy. Camtasia nie nadaję się do filmów gier typu DO czy SF, ponieważ posiada jedynie 10 klatek na sekundę. W HC2 ustawiamy na 20 - 25 i nie będzie lagów na scenkach, a sam program nie odejmuje fps'ów w grze.

Jakie ustawić konfiguracje ?

Tutaj podam Wam swoje ulubione :) Nadają się one szczególnie na 1 galaktykę, na 2 w sumie też i źle się lata nimi na mapach bitewnych.

!!!UWAGA!!!

Konfy nadają się jedynie na goliatha, po za tym... osobiście odradzam latania słabszymi statkami, naprawdę, nie ma sensu.

1 Konfiguracja

Statek:

Lasery: 15

Napędy: 8

Osłony: 7

3g1bzq.jpg

Drony:

Lasery: 16

mgf509.jpg

W sumie 8 napędów, 7 osłonek, 31 laserów.

2 Konfiguracja

Statek:

Lasery: 15

Napędy: 15

dnv1fi.jpg

Drony:

Lasery: 13

Osłony: 3 (jak wolicie walnijcie 4 osłonki, to zależy jak komu wygodniej)

q6ytxu.jpg

W sumie 15 napędów, 3 osłonki, 28 laserów.

.... iiii ... AKCJA!

TuT 1 - Wykorzystywanie SAB'u

eyc63v.jpg

Aha jeszcze jedno słówko. W taki sposób używamy SAB'u jedynie na 2 mojej konfiguracji - pamiętajcie - DRUGIEJ. Jeśli latają flaxy które spokojnie rozwalacie, a osłona Wam sie nie kończy, nie zmieniacie konfy !! Jeśli natomiast wróg bije ponad 30k* NIE OPŁACA WAM SIĘ ŚCIĄGAĆ MU OSŁONY (tylko jeśli wiejecie), w tym momencie trzeba przełączyć na 1 konfiguracje. !!!

* - zaliczamy do tego full lf3 na sepromie czyli jeśli pizdnie 27k to też przełączacie konfe

Przerywamy atak SAB'em i przechodzimy do RSB & x4 kiedy:

- przeciwnik nie posiada już osłony

lub

- my ją mamy na fulla

ewentualnie

- przeciwnik wali białką na 27 - 31 LF3 (+seprom)

Obiecuję że temat będzie aktualizowany.

Prawa autorskie obowiązują i skopiowanie części lub całego tekstu podpada pod paragraf.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzę, że powróciłes :)

Daje + za poradnik. Nie moge sie doczekac więcej :)

Przypinam

Opublikowano

Ooo dzięki.

Ja tutów raczej już nie będę pisał (w tym wątku), bo praktycznie nie ma o czym, ale jak ktoś ma jakieś pytania niech pisze.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Opublikowano

ej mam takie pytanie nie lepiej ściągać osłonę i walić x5? co chwile tak jak się ładuje :D oglądałem puregewalta to wiem

No przecież napisałem o wykorzystywaniu sabu. Czekaj skopiuje coś ze starego tuta którego usunąłem:

ja gram tak:

latam na 2 konfie (+/- 60k osłon), z białki walę 34k (bez boosterów to chyba sporo). Jak ktoś się przyczepi i będzie walił mniej niż 18k mam prawo nadrobić stratę atakując SAB'em -- on traci osłonę a ja mam pełną + HP nienaruszone. Kiedy on już straci osłonkę to zmieniam na białkę i kilka shootów i go nie ma. Jeśli zmieni na osłonkową, a będzie walił powyżej 30k to od razu zmieniam konfiguracje na pierwszą (drugą trzeba zostawic na dobicie go kiedy będzie wiał, bo pierwsza jest wolna) i się normalnie lejemy . I tu uwaga: on ma tylko jedna konfe z oslonkami a ja dwie ^^ . Wygrana należy do mnie, zsumując moje oslonki mam ich o wiele więcej. Działa to jeszcze na odwrót . Przeważnie spotykamy noobków którzy mają ucieczkową i osłonkową (pół czołga, szturmowca itp.). Wtedy kiedy zacznie Cię lać z oslonkowej przełączasz na pierwszą i tez sie z nim napierdzielasz (zużycie min. 1 stabilnej, a kiedy nie pomoże to w ostateczności empka, pamiętamy by ją zostawić na ewentualną ucieczke, więc korzystamy z rozsądkiem). Jeśli stracisz oslonę (i on straci) przełączasz na drugą konfe , Ty walisz 34k a on 16k . Kto wygra? ;) Teraz z SAB'u go ciśniesz , on nie ma oslon to z bialki&rsb po 34k - 60k. Kilka shootów i po nim.

Opublikowano

poprostu sie tylko pytam... juz raz wszystko usuneles i teraz znowu to dales słowo w słowo...

evil to pała!

evil to pała!

evil to pała!

evil to pała!

Opublikowano

Jezu ! Maggot ogarnij się raz usuwasz tematy dodajesz robisz niepotrzebny spam :(

No to za to niestety muszę dać ci + i 5* :)

reflink

Opublikowano

Ja osobiście latam na innych konfach i się sprawdzają w praktyce na wrogie mapy a twoje konfy będę testował. Mam też jedno pytanie odnośnie zdkęcia z oknem mapki - jest ono przezroczyste jak to zrobić bo próbuje i jakoś nie mogę.

Opublikowano

Konfa 1 suck...

Lepiej 15 Bo2 na statek, wiecej przetrzymasz :)

A tak to i tak ci zwieja, i tak nie uciekniesz, i tak masz mniej oslon...

Same - :(

Opublikowano

Konfa 1 suck...

Lepiej 15 Bo2 na statek, wiecej przetrzymasz :)

A tak to i tak ci zwieja, i tak nie uciekniesz, i tak masz mniej oslon...

Same - :(

Hmm serio? Spróbuj na takich polatać to pogadamy.

Konfa na bitki od generała z USA:

pierwsza jest moja,

druga to 8 osłon w dronach

Opublikowano

Hmm serio? Spróbuj na takich polatać to pogadamy.

Konfa na bitki od generała z USA:

pierwsza jest moja,

druga to 8 osłon w dronach

Na drugiej na Garenie mi sie nie przyda az 8, wiec latam na 4 ktore spokojnie wystarczaja :)

A pierwsza, wogle mi nie podchodzi, wogle 15 shd i bez speedow... Co niby zrobisz jak ci fullka z czolgiem z boosterami na sepromie wyskoczy? Zwiewac bedziesz, to ma 2 konfe poscigowa, to co zrobisz? A na twoich konfach to w sumie dobre do ucieczki, bo jak ciagniesz przeciwnika po mapie to on na poscigowej z mniejsza liczba oslon leci, ale jak bedzie ci zalezec zeby go ubic, to on sobie stanie na czolgu, i mu mozesz... :)

Opublikowano

Trzeba umieć najpierw na nich grać.

1 konfa ma same plusy:

+ czołg przeciwnikowi się nie przyda, bo mnie nie dogoni

+ goliath który nie ma FS'a przeważnie mi nie ucieka, albo jakiś flax nie ma promerium, to też mi nie zwieje, na czołgu każdy by mi uciekł

+ osłony więcej i tak nie potrzebuję, bo przeważnie używam SAB'u, a nie x4 i rsb.

Opublikowano

Trzeba umieć najpierw na nich grać.

1 konfa ma same plusy:

+ czołg przeciwnikowi się nie przyda, bo mnie nie dogoni

+ goliath który nie ma FS'a przeważnie mi nie ucieka, albo jakiś flax nie ma promerium, to też mi nie zwieje, na czołgu każdy by mi uciekł

+ osłony więcej i tak nie potrzebuję, bo przeważnie używam SAB'u, a nie x4 i rsb.

Tak, ale jak kogos chcesz ubic, to ja bym se na jego miejscu stanal na czolgu :)

I co zrobisz? Co do SABu, to malo FE, co po 40k bija lata na sk1 chyba...

Opublikowano

Tak, ale jak kogos chcesz ubic, to ja bym se na jego miejscu stanal na czolgu :)

I co zrobisz? Co do SABu, to malo FE, co po 40k bija lata na sk1 chyba...

"stanął na czołgu" no qrva jak rozmowa z dzieckiem jakimś

To że Ty wolisz "stać" to Twój błąd, nie mój, jeśli przeciwnik stoi, to też jego błąd - z konfiguracjami.

Ja cały czas latam, więc jeśli koleś ma czołga to po prostu mnie nie dogoni. Trudne? Będzie leciał na osłonkowej i walił 16k z białej. To wtedy dla mnie nie będzie żadnego problemu żeby go pokonać wykorzystując taktykę z SAB'em. A jeśli sobie daruje pościg za mną to trudno się mówi, szukam innego golca do ubicia.

Opublikowano

Bo ty zakladasz ze gonil, a jesli ja bym byl na czolgu, to po co mam go gonic?

Jak chce mnie ubic niech sam przyleci... Opz, nie ubije, wiec se odpuszcza i papa :)

Opublikowano

Maggot, pisałes na gg, że nowe poradniki będziesz robił. Możesz przybliżyc termin?

@NoobKillerPL

Jego konfy są dobre, nawet na PL - o ile umie sie korzystac z sabu :)

@DOWN

Dałem, by w ten sposób ustrzec nie których przed kradzieżą konta :)

Opublikowano

Maggot, pisałes na gg, że nowe poradniki będziesz robił. Możesz przybliżyc termin?

@NoobKillerPL

Jego konfy są dobre, nawet na PL - o ile umie sie korzystac z sabu :)

Konfy sa dobre.potwierdzam.

Ale mam jedno pytanie dlaczego w sygnie masz co tamo co cm,ba.adm.A na 100% nie nalezysz do ich ekipy bo nie masz 18lat.

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

Koniec z poradnikami.

Koniec z darkorbit, prawdopodobnie na rok lub dwa lata.

Minecraft <3 <uzależnienie>

Opublikowano

Sam grałem 2-2.5 roku w ta gierkę na globalu w klanie xo3 i widzę ze się postarałeś i nowym pilota się przyda :) oczywiscie + leci

11137781.jpg

MOJE POSTY

50 POSTOW[ X ](19.03.2010)(godz:21:28)

100 POSTOW[ X ](05.04.2010)(godz:1:22)

150 POSTOW[ x][17.01.2012][godz:17:24]

200 POSTOW[ ]

MOJE Tutki :)

http://www.mpcforum.pl/topic/443612-tut-jak-szybko-zdobyc-doswiadczenie-i-kredyty/

ZBIERAM -

Opublikowano

Naucz sie pisac GNOJU ZAJSRANY

Do mnie to bylo?

"zajsrany".. haha, widac kto sie musi nauczyc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...