Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym co na SS. Polega na zużywaniu tak dużych zasobów pamięci Ram ze uruchomienie 3 konta to już 100% ramu pociągnie. Komp mocny raczej 2GB ram Core2duo 3GHz Ge force 9600GT 1Gram na grafice taki sprzęcik do gier i tak bd zmieniać ram na 16GB ale to za parę miesięcy jak wyjdzie coś innego lepszego. może ktoś będzie wiedział co może powodować tak duże zużycie RAM'u? Dysk wyczyściłem nie tylko normalnym formatowaniem ale programem (osunięte partycje przywrócenie sektora rozruchowego itd) przed tym sprawdzałem DDR programem Memtest 4v 5 razy w celu wykluczenia pominięcia błędów i wynik 0 błędów. Winda 7 64 pracuje na niej od kąd wyszła ostateczna wersja, all aktualizacje zainstalowane. Do tego usunąłem all blokady itp z windy brak antywira. po zainstalowaniu windy kolejnym krokiem było aktualizacja all sterów do całego sprzętu ze strony producenta, po tym zainstalowałem z płytki metka (był już skanowany brak wirusa) wchodzę odpalam trzecie konto i zaczęło ciąć grę kompa wogóle tez przez zużycie metka.

jeżeli jest jeszcze coś co pominąłem to proszę o pilna odp

qb1nj.jpg

PS

Nieinteresuja mnie wypowiedzi mające nabijać sobie posty, proszę o same konkrety. Dziękuje

Opublikowano

Powiem Ci szczerze, że nie jest to nic strasznego. Też mam 2GB ramu, włączę 3-5 metinów. Patrz ile wyciąga jeden metek :

proces.png

Włączając następnego metka oby dwa mają w tych samych granicach obciążenie.

cvsk.jpg

Opublikowano

gdsfgs.png

4GB ram procek intel i3 3.04GHz

Nie masz czym się przejmować. Przy metinie to norma ;)

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Wiec jednak rozwiazanie problemu to minimum 4GB ram'u zeby cisnac na pare kont. Dzieki za podpowiedz

Temat uwazam za zamkniety

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...