Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk Twardy, Pstryk I Restart...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś w moim komputerze napotkałem się na dziwny problem...

Podczas ładowania się windowsa (xp), gdy dochodzi do momentu zakończenia, z dysku wydobywa się pojedyncze "dziwne pstryknięcie" i komputer się restartuje. Owa sytuacją powtarza się cały czas...

Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi w czym leży problem? Dysk zakończył swój żywot? Pobawić się z kościami ram? Procesor?

Sprawdzałem czy podobna sytuacja dzieje się na drugim zasilaczu... niestety tak. Żadnych nowych części nie dokupowałem, najzwyczajniej gdy zainstalowałem dziś rano antywirusa, po restarcie stał się "crash".

Opublikowano

Wygląda na to, że nawalił Ci dysk.. Ale jesteś pewien, że nic nie robiłeś w kompie oprócz instalowania anty-virka?

Masz 2 dysk? I masz płytkę z systemem? Jak tak to włóż nowy i zainstaluj system - zobaczysz czy wina leży po stronie technicznej.

Opublikowano

tryb awaryjny wywalić antywirka jak i w nim nie ruszy i sie blokuje dysk, kupić nowy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To moze byc wszystko, najprawdopodobniej dysk, plyta glowna (kondensatory), chociaz po instalacji AV mogl usunac ci jakis plik i w wyniku jego braku komp sie resetuje, zrob formata bo to podstawa zeby wyeliminowac problemy z softwarem.

jeszcze takie cos na necie znalazlem :D

Głupio to wytumaczyc jest, ale sam bym na to w życiu nie wpadł gdybym nie usłyszał tego dzwięku jeszcze przed pójściem spac:)

Wyjaśnienie mojego problemu wygląda tak:

- Na mojej ulicy dwa tygodnie temu postawili blisko mojego domu nowe linie MPK.Problem jest taki,że skok napięcia tak myślę,na linii MPK wywołuje zanik w moim PC zasilania lub "zmienia częstotliwośc" pobierania prądu i PC mi się off :)

Na pewno problem pochodzi od linii MPK więc wystarczy mi zadzwonic, albo poczekac aż ustatkują zasilanie...

Wpadłem na to przez przypadek.Oglądałem TV wieczorem i jakoś usłyszałem ten sam odgłos a PC miałem off, wiec od razu wiedziałem w czym rzecz, zwłaszcza jak braciszek mój przyszedł i mi powiedział ,że się zabłysło od strony lini MPK.

A mam w rodzinie elektryka, i powiedział mi,że jak coś takiego zrobiło mi się z dnia an dzień to jest to wina linii Tranwajowych i skoku napięcia :)

Dziękuję Bardzo za udzielone mi odpowiedzi,i życzę miłego dnia :) =D> =D> =D>

everythingfou - sprawdź to.