Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oryginalny Win 7 Ultimate Brak Cd I Nalepki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie tak dawno temu w ramach promocji , uaktualniłem Win Viste na Win7 Ultimate , z racji tego że vista była kupiona z laptopem który się "Spalił" zainstalowałem ją na mojego PC. Na stronie Microsoftu pokazuje ze moja 7 jest w pełni oryginalna , aktualizuje sie itp.

Ale chodzi mi o to że teraz nie wiem czy klucz z Visty został zmieniony na klucz do 7 , i czy w razie zmiany sprzętu (system wersja OEM) bd musiał zadzwonić do M$ aby wydali mi nowy klucz i teraz pytanie mam podać klucz od Visty?? I czy istnieje możliwość uzyskania nośnika DVD windows 7 Ulti od Microsoftu? jeżeli posiadam klucz. Dodam iż nie posiadam DVD do Visty ponieważ nie dano mi jej przy zakupie Laptopa.

Ps:

Spalony Laptop to Toshiba A200 Satellite.

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Jeżeli taka odpowiedź Cię usatysfakcjonuje to chciałbym powiedzieć tylko tyle : z takimi rzeczami wal bezpośrednio do nich. Jest support, są fora :) Tam dostaniesz pewną i dobrą odpowiedź.

f.png

Opublikowano

Do win7 ultimate będziesz musiał dopłacić... Nośnika dvd nie dostaniesz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie nie nic nie dopłacałem :) "upgrade" odbył się w ramach promocji producenta Laptopa. Aha czyli Nici z Nośnika :) Pofatyguję się i zadzwonię jutro na Infolinię M$

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Co do nosnika to nie jestem pewien. Np w firmie jak wymieniali okolo 350 komputerow to kazdy mial naklejke z kodem i dostalismy z 150 plyt w oprogramowaniem . Jesli poprosisz moze beda mogli wyslac bo to tylko plyta a bez klucza nic nie robi.

wakow9.png
Opublikowano

Mam taką nadzieję że Nasz kochany Microsoft poświeci mi 1 płytkę , Wydałem 800 zł na Viste he he więc płytka win 7 bez klucza nie powinna być jakimś problemem dla nich.

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Ej ej. Kolega kiedyś miał podobnego "fejla". Pamiętam że podczas instalacji dzwonił do chłopaczków na infolinię i podawali mu nowe klucze.

f.png

Opublikowano

płytki nie dostaniesz, soft jest na zasadzie partnerstwa i udostępniany wraz ze sprzętem do którego jest doinstalowana wersja windows i tylko użycie jako upgarde wchodzi w rachube na podstawie starego numeru z Visty

instalke windows 7 można za darmo sobie ściągać do woli ze strony microsoftu i używać w ramach testów

jeśli chcesz nowszy windows musisz najpierw zakupić z pod starego systemu nową wersje ( upgarde do w7 z Visty ) , jak napisano wcześniej, zarejestrować się na supporcie producenta sprzętu i tam szukać uaktualnień tak samo i nowego klucza dla swojej wersji, jeśli ci podadzą

jeśli już masz zainstalowaną i opłaconą wersje windows, pozostaje ci tylko uruchomić program do nagrywania kopi zapasowej i nagrać instalke na DVD która sobie gdzieś tam rezyduje na dysku.

po instalacji kiedykolwiek z takiej płytki nie będziesz już pytany o serial i wersja będzie od razu legalna bo przypisana do modelu laptopa, ale to działa tylko an sprzęcie do którego jest przypisana licencja

jak napisałes zainstalowałeś na zwykłym PC to się nie zdziw że po jakimś czasie zgłosi ci wersje jako nielegalną bo każda wersja w7 po instalacji jest LEGALNA i w zależności od wersji traci legalnośc jeśli nie potwierdzi się klucza po jakimś okresie od 30 do 90 dni, nawet posiadając dobry i aktualny klucz pokaże nielegalność wersji bo nie będzie zainstalowane na sprzęcie do którego jest przypisany system

zresztą piszesz że wydałeś 800 zł na zakup systemu to kupiłes nie po promocyjnej cenie tylko po normalnej cenie windows 7 ( w sumie ok 1200 zł za tą wersje z DVD jest brutto ) , a ten kto ci tak sprzedał zrobił ładnie w konia bo pełna wersja OEM ( tylk numer seryjny bez nośnika ) w7 kosztuje od 600 do 700 zł.

nie wiem po co ci ultimate , wystarczyła by ci tylko wersja premium by użyć, po uaktualnieniu Visty do wersji BOX z OEM łączne koszty W7 Premium nie przekroczyły by 400 zł

to licencjonowanie i uaktualnienia potrafią wqrwić na maxa, ale jak się opanuje pewne niuanse uaktualnień można nawet nieźle wyjśc zakupując nowe wersje windowsa, ale to tylko dobre dla firm, użytkownik prywatny jest olewany i zmuszony do przepłacania ze nowe wersje. lepiej kupić zwykłą albo rozglądać się w serwisie MS za promocjami i np wersje x32 uaktualnić do wersji x64 tylko za 5$ ( od wersji premium biznes chyba tak było ) , ale aktualnie chyba nie ma takich promocji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

800 zł wydałem na Viste ultimate , a z tą promocją nie chodzi mi o cenę visty tylko o "promocyjną" możliwość zrobienia z Visty 7`demki za darmo :)

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

właśnie mówię 800 zł za wersje wypas z której może 10% uzyjesz możliwości ( chyba że pracujesz na co dzień z actiwe directory i używasz jakieś programy biznesowe czy wymagające obsługi baz danych itp ) i do tego dla Microsoftu jeszcze posiadasz nielegalną wersje ( masz OEM przypisaną do sprzętu tylko do lapka ) w razie kontroli masz pirata bo nie jest na sprzęcie z którym został sprzedany a wykaże to numer seryjny że została wersja przypisana dla laptopów Toshiby z serii Satellite.

Legalna W7 Home Premium kosztuje tylko od 300 do 400 zł w wersji OEM

W7 Professional tylko ok 400-400 zł OEM , a boxowa prawie 1000zł

złego doradce miałeś jeśli idzie o wybór systemu i kupna wersji Upgarde Windowsa 7 Ultimate

a co do nalepki, jak masz starą jeszcze na zepsutym kompie możesz mieć nową , robisz tylko zdjęcie przesyłasz screnn i przyślą nową

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png