Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Nie Dostać Bana Za Kamermod'A

koli1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Napiszę tutaj jak zablokować HS'a, aby nie dostać bana na 100%. Po ostatnim update HS'a posypały się bany za Kamer Moda, więc napiszę jak nie dostać bana.

1. Pobieramy najnowszego Kamer Mod'a (www.metin2mod.tk)

2. Instalujemy czystego Metka

3. Torrent'ujemy

4. Wchodzimy w folder z metkiem i szukamy, czy mamy plik: ErrorLog.txt

4a. Jeśli go nie mamy, to tworzymy takowy

5. Wchodzimy w niego i usuwamy całą zawartość

6. Klikamy nań PPM, wybieramy "Właściwości", a następnie potwierdzamy checkbox'a "Tylko do odczytu".

7. Zastosuj/OK

8. Usuwamy errorlog.exe

10. Tak samo jak w punktach 4. - 7. robimy z plikami: HsUserUtil.log oraz hshield.log (Drugi plik znajduje się w folderze hshield)

11. Wchodzimy w folder "hshield"

12. W pliku "ahnrpt.ini" w polu "SupporterEMail", wpisujemy np. nasz e-mail, a następnie nadajemy plikowi prawa "Tylko do odczytu".

13. Pobieramy jakiegoś sprawdzonego FireWall'a i blokujemy plikom: ahnrpt.exe oraz hslogmgr.exe dostęp do internetu.

14. Cieszymy się 100% pewnością, że niedostaniemy bana

15. Instalujemy Kamer Mod'a

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA, BEZ ZGODY AUTORA!!!

© Copyright by Koli 2011

Ja polecam z firewall'i program Zone Alarm (Osobiście go używam). Jeśli ktoś nie wie, jak zablokować w nim pliki, to niech napisze w postach, to pomogę.

我是: Koli :)

TradeHack

kolinew.jpg

userbar2.jpg

bejeweledblitz.jpg

userbar3a.png

ouserbar.png

orleta.png

Opublikowano

Czy jakbym to zrobil EM2 dzialal by mi ? :P ( mt2 wlaczony przez EM wlacza sie zawieszony)

2030219368.png

S26 20 +

"Wyjdź z domu może pod twoim blokiem napierdalają się magowie" ; ]

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę że można dostać bana za KamerModa. Rozumiem jak ktoś zobaczy że na SH, DH czy innych widocznych hackach jedziesz, ale za włączanie metka przez kamera nie można dostać bana, przynajmniej ja nie słyszałem o tym żeby ktoś dostał.

@Down

To zwracam honor. ;]

Opublikowano

4. Wchodzimy w folder z metkiem i szukamy, czy mamy plik: syserr.txt

zbędne to daje tylko informacje jak klient sie posypie żeby widzieć gdzie leży problem w skryptach.

10. Tak samo jak w punktach 4. - 7. robimy z plikami: HsUserUtil.log oraz hshield.log (Drugi plik znajduje się w folderze hshield)

z tym sie zgodze sam tak zrobiłem

Opublikowano

Za Kamerka Bana nie dostaniesz ponieważ bloczy Hs więc mało możliwe żeby dostać bana bez wysłanych logów do GF

1390144171-U592769.png

Opublikowano

a wlasnie ja dostałem bana grałem 3 kontami na kamer modzie i tylko 1 mi zbanowali i napisali mi ze konto zostało zbanowane systemowo na 1 miesiąc to raczej ten sposob nic nie daje.. tylko nie wiem za co tylko 1 konto mi zablokowali..

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Jesli myslicie ze majac KamerModa jestescie uchronieni i dzieki modowi blokujeice HS'a to jestescie w bledzie , oni w 5 sek. moga sprawdzic kto ma kamermoda (sprawdzaja logi przez co sie gracz loguje, ja tak dostalem bana na privie :D)

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

Daje poradnik jak Zablokować te pliki.

Ściągasz FireWalla COMODO.

Instalujesz.

Włączasz go i wchodzisz w opcję FireWall

Naciskasz na Definiuj blokowaną aplikację.

Szukasz tych 2 plików.

Naciskasz Zastosuj.

I już :P

Zbieram -

EDIT:Co za dziecko daje + ^^

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

4. Wchodzimy w folder z metkiem i szukamy, czy mamy plik: syserr.txt

zbędne to daje tylko informacje jak klient sie posypie żeby widzieć gdzie leży problem w skryptach.

A ja bym się z tym nie zgodził :P

Od wczoraj zalważyłem że w pikach ErrorLog.txt oraz syserr.txt[ zaczęły się pojawiać nowe informację ! :O

- Zauważyłem pojawienie się wpisów odnośnie uruchomionych w systemie "podejrzanych" plików DLL

- Występowanie błędów w skrypcie np:

LoadScript(kamer/emo/lol.mse) Error
c_szEftName=kamer/emo/fuck.mse, isCache=0) - Error

Mozę też dodali ze te pliki tak jak logi są wysylane na support ?? Kto wie ??

Ale po wyżej wymienionych wpisach nie trudno byłoby się zoriętować, że ktoś leci na KamerMod + jeszcze info o tych DLL'kach

Dziwne ....

Opublikowano

Debilu za to nie ma bana. Gram na tym non toper i nic więc temat wgl. nie przydatny.

"Jedna kulturalna osoba to zbyt mało, aby podnieść poziom imprezy chamów, natomiast jeden cham zepsuje każdą kulturalną imprezę."

Bertrand Russell

Temat powstał w nawiązaniu do tej informacji !

http://board.metin2....hreadID=1183271

Opublikowano

@2UP

Nie czytałem tego co jest na drugiej stronie. To po pierwsze, a po drugie sam to dużo wcześniej odkryłem, lecz nie było powodu, dla którego musiałbym to udostępnić (bo działało dużo innych sposobów, a po za tym mi się trochę nie chciało.)

@TOPIC

I co w końcu z tym 'syserr.txt'? Kamer pomóż :P

TradeHack

kolinew.jpg

userbar2.jpg

bejeweledblitz.jpg

userbar3a.png

ouserbar.png

orleta.png

Opublikowano

Możesz tu napisać jak twoim firewallem zablokować pliki bo robię to tak

klikam program control potem programs potem add wybieram plik i nic mi się nie dzieje chyba powinien mi się ze ????? pokazac lub z tickiem czy krzyżykiem

Opublikowano

Ok. Wchodzisz w Program Control>Programs>Add i wybierasz te pliki. Potem klikasz LPM na pierwszy "?" i wybierasz "X". I Program zablokowany.

TradeHack

kolinew.jpg

userbar2.jpg

bejeweledblitz.jpg

userbar3a.png

ouserbar.png

orleta.png

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?? Zrobiłem wszystko jak jest w opisie i gdy zalączam metka przez kamera to tak jakby blokuje się w momencie gry pisze proces logowania trwa i dalej sie nic nie ruszy. Proszę o pomoc!!!

LargeRealOnes.gifPodoba się?? Chcesz więcej to kliknij:)

Loaded.gif

sasukenarutoshippuden57.png

Jeśli się podobało daj proszę plusika:)

matematyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...