Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojownik !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Dziś pokażę wam poradnik pt: Wojownik a mianowicie rozłożenie pkt statusu, umiejętności i exp ;)

Więc najpierw powiem że wojownika dzielimy na dwie profesje Body(arhan lub ciała) i Mental(Duchowy)

Teraz wybierzemy profesje w stosunku jak chcemy grac czy pvp(Player vs Player || Gracz przeciwko Graczowi) czy pvm (Player vs Mob || Gracz przeciwko Potworkowi)

Pvp - Wojownik Body

Pvm - Wojownik Mental

Teraz co do punktów statusu:

Wojownik Body:

2- Wit.

1- Sił.

Wojownik Mental:

1- Wit.

2- Sił.

Dlaczego tak?

Wojownik Body- Posiada skille do ataku typu Aura Miecza(dodaje siłę) i Berserk(dodaje szybkość ataku i szybkość poruszania się.

Wojownik Mental- Posiada Skille do obrony typu Silne Ciało(dodaje obrony)

Punkty Umiejętności:

Wojownik Body posiada 5 skilli 2 tzn. buffów wzmacniających postać(o nich wspominałem wcześniej) i 3 skille do ataku Wir Miecza, Trzystronne Cięcie i Szarżę.

Wojownik Mental posiada także 5 skilli z czego 1 to tzn. buff(wspominałem o nim wcześniej) i 4 skille do ataku czyli Duchowe Uderzenie, Walnięcie, Tąpnięcie i Uderzenie Miecza.

Rozdawanie Punktów Umiejętności

Wojownik Body- 1. Aura Miecza, 2. Berserk, 3.Wir Miecza 4. Trzystronne Cięcie 5. Szarża (niektórzy mogą się nie zgadzać co do rozkładania tak tych skilli ale według mnie tak jest najlepiej..

Wojownik Mental- 1. Silne Ciało 2.Duchowe Uderzenie 3. Tąpnięcie 4. Walnięcie 5. Uderzenie Miecza (niektórzy mogą się nie zgadzać co do rozkładania tych skilli ponieważ ja także ustawiam inaczej a mianowicie na 2. wstawił bym Tąpnięcie ale większość graczy robi w tym miejscu Duchowe więc niech im będzie ;)

Pvm (Expienie):

Teraz w kilku zdaniach przedstawię expienie Wojownikiem...

1-2lvl dziki pies, zabłąkany pies

3lvl-5lvl wilk,alfa wilk, głodny wilk, głodny alfa wilk,nieb. wilk, głodny nieb. wilk

6lvl-10lvl Już możemy bić wszelkiego rodzaju wilki tylko nie Głodny Szary Alfa Wilk... (możemy także próbować już bić niedźwiedź i głodny niedźwiedź

11lvl-14lvl Bijemy już wszelkiego rodzaju wilki i niedźwiedzie można próbować już Głodne Brązowe Niedźwiedzie, Czarne Niedźwiedzie i Tygrysy ale możemy ginąć nieraz..

15lvl-20lvl Expimy na Zaprz. Łucznikach i początkowych Dzikusach

21lvl-25lvl Expimy na początkowych dzikusach i możemy wędrować coraz dalej..

26lvl-30lvl Expimy na dużych spotach dzikusów

31lvl-35lvl Expimy na zwykłych orkach w dolinie

36lvl- 50lvl Expimy na Środkowej Wyspie w dolinie tzn. BO

51lvl- 61lvl Expimy w v1

62lvl- 74lvl Expimy w v2

75lvl- 99lvl Expimy w Atlantydzie..

Co do tych nazw v1, v2 itp. których nie znacie wciągu gry powinniście poznać ;)

Co do tych miejsc expa może zaniżyłem(zależy jaka profesja,,,)

Jeżeli coś się nie podoba proszę pisać to zmienię to :)

Liczę na Podpięcie i + lub 5 ponieważ się napracowałem nad tym Tutem...

Odrazu mówię nic nie kopiowałem z innych tematów i for sam robilem od 0 do 100% ;)

@edit:

Jeżeli chcecie mogę napisać jeszcze wiele poradników takich samych tylko że o sura, szaman, ninja tylko wystarczy napisac ze fajny itp. i ja już będę miał motywacje do dalszego działania ;p

Opublikowano

Troszkę słabo, ale uwierz - mentalem jak jebniesz, to bodziak nie ma szans. Mój rekord na PL to rozwalić surę BM +14 lvl większy odemnie, Mentalem. :) Wystarczy w +9, s+9, h+9, i inne syfki.

Gram na Metin2.sg

Nick: MeretX

Level: 10

Opublikowano

było już dużo tematów o podobnej lub takiej samej treści a co do tut-a wszystko można znaleść na forum ale dam + na zachętę

Opublikowano

@up3: jak sie nie podoba to nie kaze czytac.. A co do mentala to masz racje ale ja zrobilem tut dla poczatkujacych a ty mowisz juz o wiekszym lvl'u

@up2: dzieki za + i zacheciles mnie do dalszej pracy .. Dzieki

@up: Zwiezle i na temat ale wszystko to co najwazniejsze jest...

Opublikowano

Jak od 75 na plu chcesz w grocie expić bodym to życzę szczęścia xD Mój kolega: 77lv, 14k pż, aura g4, berek g1, wir g3, szarża g1, skończone matowe + buff 34%, prawie 550 defa, zatruty+6 28% śr +40% na diabły w eq i jego branie spota na golemach skończyło się w połowie komnaty... Także polecam zaznaczyć, że w pt, bądź naprawdę pro eq +80% na diabły i buff 40%+ i skończone konary.

FRONTSIDE

Szukam dobrych zespołów POLSKICH metalcore'owych i trash'owych - > PW

Opublikowano

Poradnik słaby, zaczynając od kolorów, a kończąc na tym, że nie da się czytać ...

Tak poza tym to jeżeli poradnik od 0 to powinieneś opisać jakie eq na poszczególny lvl, co dropić, czy zrobić buffa czy nie ?

Ogólnie to poradnik słaby, tego to już każdy się dowie z gry...

Aha... i wojem do 61 w V1 ?!

Chyba coś nie tak, grałeś wgl wojownikiem na tak wysokim szczeblu levelowym ? Raczej bym się zamęczył zanim bym wbił ten cholerny poziom.

EDIT:

Jaki masz lvl aktualnie ? Na postaci, na której grasz... ?

cvsk.jpg

Opublikowano

@up: tak sie sklada ze mam woja body 50lvl ale gralem wczesniej ninja i dlatego z tymi miejscami expowiska zanizylem..

• 3 lata później...
Opublikowano

troszkę pozmianiaj poczytaj co i jak bo jest tu parę błedów 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png