Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrot Do M2

TheSqrvieL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc amm pytanie, mam zamiar powrocic do metina po rocznej przerwie. i zastanawiam sie jaka postac zrobic. Zastanawiam sie miedzy daggerem a bmem. Chcialbym byc dobry w pvp ale dawac tez rade w pvm.

za wszelkie poradniki itp daje + i 5

ROZPI3RDALATOR.png
Opublikowano

Uniwersalna postacią jest wojownik body/mental , jednak jeśli pragniesz czegoś lepszego ^^ to pograj sura wp kox w pvm jak i na wyższym levelu w pvp ;) Oczywiście absy i eq na ludzi zrobi swoje.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Uniwersalna postacią jest wojownik body/mental , jednak jeśli pragniesz czegoś lepszego ^^ to pograj sura wp kox w pvm jak i na wyższym levelu w pvp ;) Oczywiście absy i eq na ludzi zrobi swoje.

Gra wojem jest nuda i nie daje takiej statyswakcji co np bm. Mam zamiar kupic ok. 1kkk yang na allegro na poczatek wiec za ta kase jaka postac najlepiej wykoksze?

ROZPI3RDALATOR.png
Opublikowano

Jak mówi SPAP

Wp dobry , jak i do expa i do pvp wystarczy dobre eq zrobić/kupić :)

Ja osobiście gram mentalem mam 63 lv narazie :)

Opublikowano

Dagger vs BM

hm. Dagger jest według mnie lepszy. Lepiej się nim expi niż BM'em a w PvP też pod żadnym względem nie odstaje od innych postaci.

Jak nie chcesz tracić dużo kasy to wez healera/smoka.

Zalety Healera:

- Bardzo tanie Księgi Umiejętności

- Bardzo dobra postać do pvp

- Możliwość usuwania negatywnych efektów(zatrucia,spowolnienia,)

- Celne skille

Ale też ma wady :

Wady Healera:

- Ciężko się expi

- do pt(party) i gildi chętniej biorą szamanów smoka

2:1 INT:WIT potem zręczność

uniwersalny build :

Przywołanie Błyskawicy -> Leczenie -> Błyskawiczny Rzut -> Zwinność -> Burzowy Szpon -> Zwiększenie Ataku

Tu masz taktyke pvp :

http://www.mpcforum.pl/topic/220624-taktyka-pvp-szamanem-healerem/

Wachlarz do pvp, Leczenia w pt, expienia bez konia. Wsadzamy do niego KD: Powtórki, Śmierci, Penetracji oraz

Wojownika/Sury +3 bądź +4.

Dzwon do expienia na koniu. Wsadzamy KD: Potwora, Śmierci i Penetracji równierz +3 bądź +4.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Zgadzam sie z UP.

Daggerem sie lepiej expi i w pvp także wymiata :))

Wystarczy wbić skille, które nie są drogie.

A co najważniejsze, gra daggerem nie jest tak przynudzająca co gra wojem ;))

Opublikowano

Ja się nie zgadzam z UP.

500kk to dzisiaj nic.

Starczy na max 2/3 dobre itemki

@top:

Ja też polecam Ninje Daggera, co widać po avku xD

mocaszsygna.png

Moje TuTy:

Bezpieczne łowienie Fb - jak łowić bezpiecznie w Metin2 ! Jedyny taki sposób !

Schodzę na multikonto. Narka XxMocaszuxX xD

Opublikowano

Ja się nie zgadzam z UP.

500kk to dzisiaj nic.

Starczy na max 2/3 dobre itemki

@top:

Ja też polecam Ninje Daggera, co widać po avku xD

Ja się w ogóle nie zgodzę.

Jeżeli "umiesz" grać to nie kupisz yangów na allegro i możesz być bez tego porządnym graczem.

Stanowczo ułatwiły nam pracę "aol" FB itp.

@autor

Jeżeli masz motywacje, do rozpoczynania przygody od początku to polecam Surę WP.

Bardzo uniwersalna klasa.

Trochę pogłówkowania i kasa na eq się znajdzie, bez zbędnego allegro =).

Opublikowano

nie kupuj yangów na allegro, to dla noobków i bogatych dzieci, które same nie potrafią na eq zarobić:) trochę pograsz i sobie eq sam zdobędziesz szybko:) polecam dropka do imha od razu robić, a co do tematu to ja od zawsze gram wojownikiem bodym, próbowałem daggerem, ale dla mnie to nie to samo:)

:)

Opublikowano

Nie kupuj yangow na allegro teraz praktycznie yang nie ma zadnej wartosci. Jesli zamierzasz wybrac miedzy bm a dagerem to ja bym polecal bardziej ninje;p Wiadomo ze bm jest naprawde dobry jesli chodzi o pvp;p i na malych jak i na wiekszych lev ale jesli chozi o expienie to jest trudnijsze niz daggerem ktory na wyzszych lev nadrabia duzo w pvp;p . Podsumowywujac jesli zamierzasz grac do okolo 50 lev i chcesz byc dobry w pvp zagraj bm jesli chcesz zagrac do troche wyzszego lev to zagraj ninja ktorym o wiele szybciej wbijesz lev jak i staniesz sie dobry w pvp

u1lc.png
Opublikowano

Jak kupisz yangi na allegro to 1kkk praktycznie nic nie znaczy.

Jak już kupujesz to kupuj min. 3kkk

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Osobiście Ci radzę grę Daggerem. Także jak ty kupiłem yangi na allegro na start. W kilka dni nabity 41 :) Full eq ;] Kładę każdego jeśli chodzi o mój przedział lvl. Mam 11k hp i kozy pod pvp. A jeśli chodzi o expa. Do niedawna expiłem lurując. Od 35 do 40 expiłem na BO ( brałem po 7-8 grupek z buffkiem ). Ostatnio zrobiłem bojowca i kupiłem fmsa i dobiłem 41 :) Na razie krótka przerwa. A i ktoś pisał o healerze. Z tą postacią jest taki problem iż na większości serwerach by grać ową postacią trzeba być nieźle ustawiony i niestety 1kkk nie wystarczy.

A i BM jeszcze. Nie polecam postaci. Zrobić se ją możesz jako zabawka do pvp. Ale to dopiero gdy będziesz nieźle wykokszony swoją główną postacią.

BM ma problem z expem. Jego skille są do pvp, dodatkowo używając ich mała szansa, że trafisz w więcej mobków - chyba, że ogniste bądź sfera.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Czesc amm pytanie, mam zamiar powrocic do metina po rocznej przerwie. i zastanawiam sie jaka postac zrobic. Zastanawiam sie miedzy daggerem a bmem. Chcialbym byc dobry w pvp ale dawac tez rade w pvm.

za wszelkie poradniki itp daje + i 5

Jak już nie możesz żyć bez metina to jedynie metin2 us albo corean lub sea. Osobiście polecał bym Ci Cabal'a Online lub WoWa. Metin2 PL to gówno HS i torrent zżerają strasznie dużo RAMu w ogóle po ostatnim patchu przy 1 włączonym metinie prawie max zużycie RAMu kiedy jeszcze do niedawna śmigały mi 4 metiny bez żadnego laga.

zimny_lech.jpg
Opublikowano

Ja bym w ogóle nie zaczynał gry na PL tylko na Metin2 SG.

Masz na początku od razu bonus do expa 50%, 3 rękę, 2x drop.

W jeden dzień 25lv-30lv :)

Polecam grę Surą WP.

Dobry do expa / PVP ;)

­

Opublikowano

wiesz dobre pytanie, bo ani dagger ani bm nie ma skilla na dluzszy okres czasu i na wiecej potworkow, obie postacie fajna w pvp jak sa dobrze rozbudowane.;] wiesz ale to zalezy, bo exp daggerem wiaze sie z kosztem np marmurow chyba ze grasz bez, ale to roznie bywa;]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Polecam surę wp dobry do expa a jak już masz 54 lv i jakiś skill atakujący na M to nie jest zły w pvp a co do gry to prawie tutaj wszyscy nie umią grac nawet jeżeli nie używają allegro bo prawie każdy jedzie na hackach a z tym to nie jest gra a potem płacz że konto zbanowane

Pomogłem? Daj + Jeżeli nie nie dawaj nic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pytałeś czy BM czy dagger ja osobiscie polecam daggera powody to : - w expie jest dobry , w pvp z dobrym eq i skillami też wymiata a BM co prawda do pvp chyba najlepsza postać ale w expie jest nią bardzo ciężko w porównaniu do Daggera . Także ja jestem za dagiem. ;]

Jeżeli zasłużyłem daj +

Metin2 :

Mental 70lvl Obsydian s3 Jinno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...