Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest karta graficzna na której nie pójdzie bez pomocy minecraft. Zrób tak:

1.Trzeba otworzyć notatnik, następnie wpisać do niego taką oto formułkę: java -Xmx800m -jar "(tutaj ścieżka do twojej instalki/startera minecrafta)"

Żeby nie było problemu to u mnie ta formułka wygląda tak: java -Xmx800m -jar "d:/minecraft.jar" .

2.Następnie klikamy "zapisz jako", wpisujemy nazwę, co najważniejsze na końcu nazwy dodajemy.bat, wybieramy miejsce gdzie ma być zapisany nasz Minecraftowy starter i klikamy zapisz.

3.Klikamy na nasz starter i o ile wszystko dobrze zrobiliśmy powinno zadziałać.

Daj "+", ciebie to nic nie kosztuje, a mnie uśmiechu doda ;)

Opublikowano

To jest karta graficzna na której nie pójdzie bez pomocy minecraft. Zrób tak:

1.Trzeba otworzyć notatnik, następnie wpisać do niego taką oto formułkę: java -Xmx800m -jar "(tutaj ścieżka do twojej instalki/startera minecrafta)"

Żeby nie było problemu to u mnie ta formułka wygląda tak: java -Xmx800m -jar "d:/minecraft.jar" .

2.Następnie klikamy "zapisz jako", wpisujemy nazwę, co najważniejsze na końcu nazwy dodajemy.bat, wybieramy miejsce gdzie ma być zapisany nasz Minecraftowy starter i klikamy zapisz.

3.Klikamy na nasz starter i o ile wszystko dobrze zrobiliśmy powinno zadziałać.

Zrobiłem, nie działa - nic się nie otwiera :P Nie wiem co źle robię, ciekawi mnie twój starter minecraft.jar oO Przecież to się w .minecraft >> bin znajduje, u mnie starter to aplikacja do której ikonkę mam na pulpicie.

Mam Intel 945GM Expres Chipset Family (laptop) karte graficzną i działa mi minecraft tylko jeśli przyspieszenie sprzętowe wezme na 3 poziom, a wtedy minecraft często się podcina, laguje itd.

Opublikowano

Ścieżka ma prowadzić do tego pliku co go ściągasz na oficjalnej stronie. Masz tu mój plik. Jedyny warunek to przenieś go na dysk "D". Plik (W pliku usuń końcówkę .txt, błąd przeklej) zapomniałem wspomnieć o jeszcze jednym. Ten instalator musi być w rozszerzeniu .jar (na oficjalnej stronie ściągniesz go w wersji dla linux'a).

Opublikowano

No ok, a zakładając że miałbym piarata :P ? Po pobraniu lunchera z oficjalnej i z plikiem jest ok, z tym że nie wejdę jeśli nie będę premium .

Próbowałem mojego obecnego launchera przerobić na .jar ale jakoś nie wypaliło :P

Opublikowano

Możesz używać oryginalnego launchera, ale z updatować musisz pirackim. Updatujesz pirackim, a grasz na oryginalnym.

@Edit mój post up

W pliku masz inną ścieżkę, zmień ją.

Opublikowano

Jeżeli to jest netbook typu EEE pc czy Acer Aspire One to nici, nie pójdzie. Na własnym (też mam 945gm) miałem 0,4fpsa gdy odpaliłem grę :D Na chipsecie 945gm video ram wynosi 8mb i nie wiem jak to zmienić :P

u7zdc8-2.png