Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Skile Metin2

Joker.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś postanowiłem zrobic poradnik na temat tego jak ze zwykłego skilla zrobic go na M(Master), a z M na G(GranMaster). Dużo było postów w tym podforum np. jak wbic M albo z M na G albo od którego lvl ma się skille więc postanowiłem napisac ten poradnik.

Jak zdobyc skille(czary)?

Skillle(czary) otrzymuje się po wbiciu 5lvl'u. Wtedy należy iśc do zaznaczonych na mapce 2 strażników i wybrac drogę rozwoju postaci. Po wyborze drogi w prawym dolnym rogu pojawi się napis ,,Podnieś umiejętnośc''. Klikamy na niego i wybieramy jakie chcemy miec skille.

Jak zdobywac punkty umiejętności?

Otrzymujemy je za każdy nowo wbity lvl(poziom). W lewym dolnym rogu są 4 małe kule. Gdy są zapełnione pokazują nam ile mam procent exp(doświadczenia) i ile nam brakuje do następnego lvl(poziomu).

Jak zdobywamy exp(doświadczenie)?

Proste Razz. Zabijając potwory lub wypełniając zadania.

Jak zrobic aby skill przeszedł na ten drugi kwadrat?

Aby skill przeszedł na drugi kwadrat, który nazywany jest ,,M''(Master) musimy miec w danej umiejętności odpowiednia ilośc pkt umiejętności. Skilll wchodzi na M gdy mamy w nim od 17 do 20 pkt umiejętności. ABy dana umiejętnośc weszła na M z odpowiednią ilościa pkt umiejętności zależy to tylko od szczęścia.

Gdy damy 17pkt w daną umiejętnośc mamy 25% szans, że wejdzie ona na M.

Gdy damy 18pkt w daną umiejętnośc mamy 50% szans, że wejdzie ona na M.

Gdy damy 19pkt w daną umiejętnośc mamy 75% szans, że wejdzie ona na M.

Gdy damy 20pkt w daną umiejętnośc mamy 100% szans, że wejdzie ona na M.

Jak zrobic aby umiejętnośc przeszła z M na G(GrandMaster)?

Gdy wbijemy jakąś umiejętnośc na M możemy ją rozwijac dalej poprzez Księgi Umiejętności(KU) aż do najwyższego jak narazie na polskim metinie poziomu czyli do G. Aby przeczytac ku musimy miec umiejętnośc na M i potrzeba nam ku z tym samym skillem. Po czytaniu ku pojawi nam się komunikat czy udało nam się preczytac księgę. Niestety nie zawsze mamy szczęście i niektóre ku mogą nie zostac przez nas pomyślnie przeczytane. Gdy mamy umiejętnośc np. na M2 i chcemy ją miec na M3 musimy przeczytac więcej ksiąg niż z M1 na M2. A oto ilośc ksiąg, które potrzeba na odpowiednie M:

Zeby skill wszedł z M1 na M2-musimy przeczytac pomyślnie jedną( 1 ) księgę.

Zeby skill wszedł z M2 na M3-musimy przeczytac pomyślnie dwie( 2 ) księgi.

Zeby skill wszedł z M3 na M4-musimy przeczytac pomyślnie trzy( 3 ) księgi.

Zeby skill wszedł z M4 na M5-musimy przeczytac pomyślnie cztery( 4 ) księgi.

Zeby skill wszedł z M5 na M6-musimy przeczytac pomyślnie pięc( 5 ) ksiąg.

Zeby skill wszedł z M6 na M7-musimy przeczytac pomyślnie sześc( 6 ) ksiąg.

Zeby skill wszedł z M7 na M8-musimy przeczytac pomyślnie siedem( 7 ) ksiąg.

Zeby skill wszedł z M8 na M9-musimy przeczytac pomyślnie osiem( 8 ) ksiąg.

Zeby skill wszedł z M9 na M10-musimy przeczytac pomyślnie dziewięc( 9 ) ksiąg.

Zeby skill wszedł z M10 na M11(na G)-musimy przeczytac pomyślnie dziesięc( 10 ) ksiąg.

Po przeczytaniu księgi np z M2 na M3 pisze nam ,,Przeczytałeś 1 ksiąg''. Oznacza to, że została nam 1 ku aby skill wszedł na wyższe M. Tak samo jakbyśmy mieli M7 i przeczytaliśmy 1 ku to pojawi nam się napis ,,Przeczytałeś 6 ksiąg'' co oznacza, że do M8 pozostało nam jeszcze 6 ksiąg.

Podsumowując aby wbic skilla na G trzeba przeczytac 55ku+te, które nam nie weszły. Czyli np. aby wbic aure miecza na G trzeba wybulic grubo ponad 30kk^^.

Co to są instrukcje i do czego one służą?

Instrukcje skilli to prawie to samo co ku lecz różnią się tym, że szansa pomyślnego przeczytania jest większa. A po pomyślnym przeczytaniu zalicza nam jako 1 ku.

Dlaczego gdy chce przeczytac ku pojawiają mi się różne komunikaty?

Aby przeczytac ku trzeba odczekac 24h od czytania poprzedniej ku. Można także kupic zwój z IS(ItemShop) o nazwie ,,Zwój egzorcyzmu'' za 19SM(Smoczych Monet) i po przeczytaniu go nie musimy czekac 24h aby przeczytac następną księgę.

Skill nie wszedł na M przy 17pkt, czy można coś zrobic żeby wszedł na M przy 17pkt?

Tak. Są dwa wyjścia w tej sytuacji:

1. Jeśli masz 30lvl lub mniejszy możesz iśc do starszej pani i wybrac ,,Przywracanie punktów umiejętności'' i za drobną opłatą odzyskujesz wszystkie pkt umiejętności a tekże możesz wybrac inną drogę rozwoju postaci np. z body na mental.

2. Możesz kupic ksiegę o nazwie ,,Opaska zapomnienia'', która cofa 1 pkt umiejętności ze skilla o tej samej nazwie co pisze przy księdze.

Mam ponad 30lvl i chce usunąc jakiegoś skilla, którego mam na M. Czy jest jakis sposób aby go usunąc?

Tak. Możesz albo korzystac z opasek umiejętności(nie polecam tego sposobu ponieważ niektóre opaski mają ceny nawet do 600k), lub kupic zwój z IS(ItemShop) o nazwie ,,Zwój cofania umiejętności'' za 49SM(Smoczych Monet), przeczytac go i wybrac skill, którego chcemy sie pozbyc. Lecz jest mały minus tego zwoju ponieważ gdy daliśmy w danego skilla więcej niz 17pkt. umiejętności otrzymamy ich tylko 17 do ponownego rozdania.

Do czego służą kamienie duchowe?

Kamienie duchowe służą do tego aby podnosic skille o kolejne G jednak na polskim metinie jest to jeszcze niestety niedostępne.

Poradnik nie jest Mój ale licze że się komuś przyda

29n8qqa.gif

35243le.gif

Opublikowano

Bardzo przydatne informacje.

Można było bardziej przejrzyście. Pogrubienia podtematów itd.

loadinga.gif

Aby zobaczyć sygnaturę wrzuć monetę

beztytuu3g.jpg
Opublikowano

Ładnie ładnie już się nie będę czepiał.

loadinga.gif

Aby zobaczyć sygnaturę wrzuć monetę

beztytuu3g.jpg
Opublikowano

tylko to jest ctrl +c , ctrl +v z polskiego forum metina ostatnio to samo tam czytalem

narutocenter3.jpgZbiram + daj jednego
Opublikowano

Dobra ale na konu skresl ostatnie zdanie bo juz da sie kamieniami duchowymi robic skile na P . Czy ty wogule czytales ten poradnik czy tylko pierwsze 2 zdania i skopiowales ?

Jeśli spodobała Ci się moja wypowiedz lub porada . Kliknij symbolicznego plusa

Jednak jeśli uważasz , że to co napisałem to bzdura i głupoty stawiaj minus

^^.

Pozdrawiam !.

• Dodaj nową pozycję...