Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Lagi Na Serwerze

konradknight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam straszne lagi na moim serwerze minecrafcie.

otórz, kiedy ja wbije to serwer pada, ale jak gra na nim moj kumpel to ma 0 lagow jakby gral na singleplayer ;/ prosze o pomoc!!

Opublikowano

słaby net albo pada bo minecraft też pobiera ram więc może go jest za mało na serwerze albo za dużo :]. Ram edytujesz w run.bat

Powinno wyglądać tak:

@ECHO OFF

IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="64" "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms512M -Xmx512M -jar "%~dp0craftbukkit-0.0.1-snapshot.jar"

IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="86" java -Xms512M -Xmx512M -jar "%~dp0craftbukkit-0.0.1-snapshot.jar"

PAUSE

lub podobnie ale interesuje Ci to -XmsILOŚĆ_RAMM -XmxILOŚĆ_RAMM -jar .

Lub może to być net ale raczej Ty nie powinieneś mieć problemu :P

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Tak, z netem raczej bez problemu ale nie wiem gdzie jest plik run.bat wole przeznaczyc wiedej ramu na server niz chyba 100mb :D

ps dzieki za odp ;]

@edit

yyy dać ci minus czy plus ;d?

@edit2

dokładnie 64 mb jest przekazywane na server ;/

@edit3

Serwer juz dziala przepraszam za kłopot i dzieki za odp ;]

Opublikowano

Moze po prostu macie za słaby sprzęt na serwer ..

Opublikowano

Moze po prostu macie za słaby sprzęt na serwer ..

sprzęt jest dobry ja poprostu nie wim gdzie jest ten run.bat jak by ktoś mógł to bardzo prosze napisać mi na tym forum szczegułową instrukcje co gdzie otwożyć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

macie serwer bukkit czy czysty z strony minecraft.net

sygna1e.png

I zapytał go: «Jak ci na imię?» Odpowiedział Mu: «Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu»

Mk 5 1-10: 9

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

run.bat to plik który sami powinniście stworzyć. wpisując tam tekst, który ma odzwierciedlać ilość RAM przeznaczoną na wasz server.

Czyli tworzycie plik, nazywacie go run.bat i wklejacie tam tekst, który podał wam Mąka.

@down

wybacz, nie zauważyłem daty ;<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...