Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft & Lan?

Fepesz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teoretycznie wszystkie serwery hamachi są jak na lanie ( hamachi tworzy wirtualna siec lan ), tak wiec starczy wpisać ip wewnętrzne hosta i powinno ruszyc,

praktycznie nie testowałem jak to działa ;)

3912274470.png

Opublikowano

Tak da sie.

W server wpisujesz swoje ip lanowe i odpalasz.

Na 2 kompie pisujesz ip lanowe 2 komputera i grasz.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać poprzez kabel (gdy np. nie masz routera lub chyba modemu, ale tutaj nie jestem pewien) to kupujesz kabel i końcówki (bądź gotowy kabel Krossowany!) i jeżeli wiesz jak go zrobić, to robisz kabel krossowany, lub jeżeli nie wiesz to masz google ;) Następnie wszystko robisz tak jak przy zakładaniu serwera na hamachi. Oczywiście kabel podłączasz do obydwóch komputerów.

Daj "+", ciebie to nic nie kosztuje, a mnie uśmiechu doda ;)

Opublikowano

odpalasz hamachi , robisz sieć twój kumpel wbija... (załóżmy że ty hostujesz serv) Odpalasz minecraft server zgodny z waszymi wersjami mineccraft. On wpisuje w zakładce Multiplayer twoje IP z hamachi i gitara. Jak bd lagi to poszukaj sobie jak zwiększyć ram na servie i musisz mieć jeszcze dobrego neta , na samym ramie nie pojedziesz ;p

F7FwxF8.png

• 1 rok później...
Opublikowano

a na 1.3.1 bez hamachi i tego kabla jak zrobic?

7a626b8caee8c531f7f05133c1b5dabb.jpg <---- KLIK KLIK jesli klikniesz uratujesz moja 1 szansa w zwalczeniu nalogu grania w minecraft`a

prosze o kontakt i przekazanie mi info jak zrobic spojlery:D

Opublikowano

@up To dla Ciebie!

e6bp7411b922551.jpg

Za odkopanie tak starego tematu!

@@

Przez lan mozecie sie laczyc tylko wtedy, gdy macie takie samo IP, lub jak laczycie sie przez hamachi :)

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...