Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie ile uciągnie taki Vps Procesor: 2x AMD Opteron 2344HE

Otrzymany CPU: około 3 GHz

Pamięć RAM: 2 GB DDR

BURST RAM: 3 GB DDR

Dysk: 60 GB SAS

Transfer: 1500 GB miesięcznie

Łącze z/do Serwera: 100/100 Mbit

Aha i żeby nie tworzyć nowego tematu; Od dawna zastanawiałem się nad stworzeniem profesjonalnego serwera do Minecraft'a. Więc przeglądając sobie ceny serwerów Vps stwierdziłem, że ceny są nie wielkie. Więc przejdźmy do sedna szukam klku osób 4 max 6, które pomogły by mi zrealizować ten projekt. Chodzi mi o to aby każda z tych osób złożyła się po 10 zł ( oczywiście ja też) na takowy serwer. Jeżeli dana osoba złoży się na taki serwer gwarantuje, że dostanie ona administratora, na serwerze i forum.Więc jeżeli są jacyś zainteresowani piszcie albo na PW albo pod tematem. Posty typu "złodziej ktoś wyśle sms a ty oszukasz" będą zgłaszane jako warn, ponieważ nie mam na celu nikogo okradać a stworzyć profesjonalny serwer ze zgraną ekipą i miłą atmosferą !

KUPIE STAL DLA NINJY NA CANDY LONGJU +9 PISAĆ !!!! PW

Opublikowano

Operon ile ma rdzeni ?

Trochę mało ramu jeżeli ma być 20+

@edit

Z kąd tego vps bierzesz ?

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

Myślę, że około 30-40 osób max przy free uciągnie, chociaż pewien nie jestem, na Surwiwal max 20 osób by

poszło, ja ci nie pomogę, bo sam coś podobnego zamierzam robić i już powoli to robię :)

Pozdrawiam i myślę, że pomogłem .

@Edit UP

ogarnij się chłopie i naucz czytać, raportuje twój post i zobaczymy co ma do

powiedzenia pan Moderator na temat twojego debilstwa :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Według mnie to troche za mało ramu to ma.

Miałeś serwer Minecraft na VPS?

Spokojnie uciagnie 20-30oosób tak jak mówił Krzysztofa.

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

Krzysztofa mówił 30-40 czytaj uważnie.

Co do serwerka jest dobry uciągnie do 30 osób bez lagów, a od 30 z lekkim poświęceniem również da radę, ale będą tego skutki bodajże lagi.

89850546305879240269.png

Jak już masz coś mi dawać, przemyśl to 10 razy, potem 5 razy i ostatecznie.

Bądź noobek

:) daj delete.pngsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gif

,, BY Mariobase kropa pe el xD!

Opublikowano

Ja sądzę że przy 3GB RAM'u to powinno działać bez zarzutu na Linuxie nawet powyżej 60 osób procesor aż tak nie odgrywa roli bo jest najbardziej wykorzystywany w momencie ładowania/zapisu świata i generowania nowych obszarów :)

Limit łącza musi być około 100GB+ bo jednak to trochę będzie ciągnęło osobiście wiem że nawet przy 3 osobach na serwie MC i TS3 (ok 7 osóB) odpalonym to miesięcznie schodzi około 7GB przy nie ciągłym działaniu serwera MC, dodatkowo trzeba doliczyć fakt że w ciągu pierwszego miesiące zużyty transfer będzie o około 2GB większy z uwagi na potrzebę zainstalowania poprawek i tym podobnych :) jak będzie obsługa z linii komend przez SSH to się tak nie odbije ale jak chcecie dostęp zdalny czy to Linux czy Windows (odradzam na VPS'ie za dużo sam pobiera) to większy koszt transferu oraz zdeklarowanie ok 200MB na wirtualizacje pulpitu (wiem testowałem NoMachine na Debianie 5)

Jeżeli chcecie się na coś takiego szarpnąć to po pierwsze musicie się dowiedzieć czy serwer będzie dopuszczał pliki SWAP albo partycję SWAP oddzielną da to większą przestrzeń wymiany danych czyli jak to powiedzieć taki zapasowy RAM na dysku zawsze przydatne. Nie potrzeba wybierać żadnej usługi dodatkowej jest mało przydatna a konfiguracja np. Apacha nie jest taka trudna pod linuxem :) ale serwera nie potrzeba :)

Porównajcie ceny na kilku serwisach ja posiadam VPS tutaj VPS wersje 256.

Tylko musi być ktoś kto ogarnia Linuxa by skonfigurować Jave a z tym trochę można się męczyć :)

2957_1.png

Nie interesuje się 'plusami' ani 'minusami'