Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza Książka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiście polecam wszystkie książki Lici Troisi. :) Oczywiście jest to literatura fantasy. Życzę (ewentualnej) miłej lektury.

anonym.png

Opublikowano

A czytałam pannę Troisi. "Wojny Świata Wynurzonego". Całkiem przyjemny kawałek fantasy.

Z podobnego gatunku można polecić Trylogię Czarnego Maga, Trudi Canavan, o magach i złodziejach. Fajnie stworzony świat i sama fabuła wciąga.

Z fantasy nie polecę "Zmierzchu", ani "Harry'ego Pottera" (mimo iż czytałam, a Harry'ego jestem fanką). Może Dziedzictwo Paoliniego? Lekkie i szybko się czyta. Smoki dodają trochę bajkowego klimatu. Osobiście byłam pod wrażeniem "Szeptem" Fitzpatrick, ale to bardziej babski klimat, podobnie jak "Intruz" Meyer. Z bogatej fabuły polecam Zafóna - "Cień wiatru" i "Grę anioła". Może "Zwiadowcy" Flanagana, dla fanów Pottera powinno być całkiem fajne.

Albo seria "Mroczna wieża" Kinga. Ale to raczej dla ludzi, którzy lubią inne rozwiązania. Osobiście rewolwerowiec w świecie fantasy nie przypadł mi do gustu, ale sam język jakim pisze King jest klasyką gatunku.

"Miecz prawdy" Goodkind'a? Też coś ciekawego, ale to dla wytrwałych, bo sporo tomów na Was czeka.

"Malowany człowiek" Bretta. Podobno seria "Igrzyska śmierci" Suzanne Collins jest niesamowita, sama nie miałam okazji po nie sięgnąć.

ALBO jako, że to forum o grach to może pozycje takie jak "Assassin's Creed: Renesans", albo książki oparte na fabule Sacred, czy WoW'a. Może Was wciągną. ; )

Pozdrawiam,

duds.

@up no cooo. xD

Taka moja pasja do literatury <3.

A! Zapomniałabym. Z gatunku takich jak "Pamiętnik narkomanki" to stawiałabym na "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho. Dobry kawałek literatury : )

1321896841-U198706.png

Opublikowano

"od zera do gier kodera"

jestem w trakcie czytania ;)

Opublikowano

Znam to pilmos xD lekutra szkolna

co do lektur myśle że najelpsza jenda z najlepszych

"Zemsta" fajna nawet

30364378.png

Opublikowano

Widzę, że kilka osób nie wychodzi poza lektury, no, ale cóż, takie czasy. :|

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Hmmm przeczytałem Wszystkie części Harrego Pottera :D ( właśnie wczoraj ostanią część )

Spodziewałem się innego zakończenia no ale jak ktośl ubi wiedzieć co się stanie to niech czyta ;D

Wciąga baardzo

Hmmm

"Makijaż" Nie powiem wam kogo książka bo nie pamiętam

ale ogólnie książka zaczyna się Hmmm typek Kupił aparata fotograficzny i został udupiony do poprawczaka i dalsze jego losy potoczyły się trochę inaczej

Książki Trudi Canavan Trylogię Czarnego Maga Polecam Książki zajebiste czytałem już nie raz jak mi się nudzi to czytam

"Księga Bez Tytułu" Książka Trochę kryminalna ale też polecam

To Samo Eragorn ( chyba się to tak piszę ) Paulo Paulini też chyba tak haha

Wszystkie części podobała mi się polecam

Oczywiście

Klasyki

"Pianista" Chyba każdy czytał -.-

"Zielona Mila" Na pewno każdy oglądał

"Pies Który Jeździł Koleją" Lektura pierwsza która mi się podobała haha xD

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Jak by co zbieram te Zielone :)

Najebałem w tego posta takie ilości ironii, że możesz mieć problemy z prawidłowym zrozumieniem zawartych w nim treści.

250Postów[v]

300Postów[v]

350Postów[v]

400Postów[v]

Opublikowano

Saga wiedźmina A.Sapkowieskiego

Metro(2033, 2034) D.Glukhovsky

Specnaz ( za cholerę nie pamiętam autora, ale jakiś Rosjanin)

Robinson Kruzoe ( tak, tak pierwsza moja duża przeczytana książka :P )

Władca Pierścieni (też wcale nie taka zła :) )

Upadek Konstantynopola A. Sapkowskiego ( chyba jego (?) :P cos dla tych co lubią ksiązki historyczne).

Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dopisze :P

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

No więc tak- żeby było śmiesznie pochwalę się co przeczytałem w TYM roku (od stycznia):

-Wiedźmin (1,2,3,4,6 tom) Pana Sapkowskiego. Naprawdę klasyka gatunku- czyta się wyśmienicie, książki "połykałem" co 2 dni.

-Dziedziczka smoka (całą trylogię) Lici Troisi ( w zeszłym roku były wojny i kroniki)- Też ciekawa pozycja, aczkolwiek koniec troszkę dziwny... Teraz zaczynam czytać I'szą część "Legend Świata Wynurzonego", bo w końcu została wydana.

-Pamiętniki Narkomanki- dzięki tej książce w życiu nie wezmę żadnego świństwa.

To by było na tyle. Pragnę dodać że to są książki przeczytane tylko do końca Lutego :)

anonym.png

Opublikowano

Ja nie czytam książek ;)))))

No dobra do rzeczy

Kaczor Donald Tom 1-9

Assasin Creed Renesans

Harry Potter i Zakon Feniksa

. .

Opublikowano

@up- to jest jakiś horror? Kryminał? Wiesz, nie gustuję w takich książkach.

Oczywiście mam podręcznik do matmy... Po prostu nie lubię takich książek.

anonym.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...