Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo Jazdy W Wieku 15 Lat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiek wcale nie ma znaczenia, jeżeli chodzi o to, że ktoś nie umie jeździć.

Rozumiem robi się kurs, ćwiczy trochę samemu, zdaje egzamin i pośmiga z rok za kółkiem.

Są tacy, którzy nie będą umieli jeździć za chiny. Ostatnio jakiś kretyn wyhamował mi praktycznie przed samym zderzakiem. Wyszedłem zobaczyć czy coś się nie stało. Jak się potem okazało owy Pan (po 30 był) z równie kretyńskim uśmiechem, który chyba miał od urodzenia, oznajmił że wszystko jest "ok" i możemy jechać dalej. Oczywiście wina byłaby moja bo przywaliłbym w niego z tyłu.

Do czego zmierzam. Z tej bajeczki można wysnuć dwa wnioski. Jeden z nich to taki jak pisałem na początku - niektórzy nie umieją i nie będą umieli jeździć samochodem a pomimo tego siadają za kółko. Dwa - z czasem zaczynasz nabierać wprawy i zdajesz sobie sprawę że musisz myśleć nie tylko za siebie ale za całą resztę na drodze.

f.png

Opublikowano

Fakt. Poza tym, trzeba wziąć pod uwagę psychikę człowieka - jeśli ktoś, kto ma załóżmy 15 lat, chce już prowadzić, musi być dojrzały mentalnie. Żeby wiedzieć, co zrobić w danej sytuacji.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

B1 jest pod quady i minicary tak jak już napisał kolega wyżej, co do B1, jest droższe niż normalne prawojazdy, ale jak ci nie szkoda możesz sobie zrobić, potem w wieku 18 lat masz już bardzo łatwo "zamienić je" na te normalne prawo jazdy, oczywiście nie myśl, że to tak dosłownie dlatego napisałem w cudzysłowie.

Jak B1 jest na quady to ja jesteś święty.

Temat jest dawno nieaktualny, popatrzcie na daty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...