Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

bany za wlaczenie bota

kubabooboo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to prawda ze od teraz gm/god/cm wykrywaja to ze bot jest u kogos wlaczony i automatycznie daja bana bez pytania ? nawet jak sie bota uzywa tylko do auto-healingu anti-parala ? chodzi mi o to jak oni to wykrywaja

e płax pomurz cie mnie prośe wąś ;}[]

Wizdus.jpg

Opublikowano
czy to prawda ze od teraz gm/god/cm wykrywaja to ze bot jest u kogos wlaczony i automatycznie daja bana bez pytania ? nawet jak sie bota uzywa tylko do auto-healingu anti-parala ? chodzi mi o to jak oni to wykrywaja

tego nie wie nikt, tyle na ten temat

i tak zaraz pojawi się 10312371287312 postów dot. spekulacji z których część będzie śmieszna a część żałosna

Opublikowano
@up

jak juz to bylbym przy kompie

Więc niema o co się martwic. A jak już coś to GM pojawi obok ciebie, zada ci banalne pytanie pożyczy miłej gdy i odejdzie ;]

Satanic%20Gorn.png
Opublikowano
Z tego co wiem to raczej GM musi dac bana ręcznie. Jeśli nie będziesz bocił 24/7 na cavehunting to ci nic nie bedzie.

Z tego co wiem ten system polega na tym, ze daje autobany, znam ludzi ktorych kicklo i 30 dni wakacji dostali bez zadnej gadki z GM itp...

23998.png

6865.jpg

"Sex to nie szachy, konczenie w 3 ruchach nie robi wrazenia" :)

Opublikowano

To jest nie możliwe, chyba że dopiero od któregoś update wrzucą coś w klienta =) Narazie z tymi banami to pogłoski, pewnie za mc większość podostawała bany i teraz płaczą =))

Kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem. - Dr. Johnson.

MUTABO X FIGHTERS

Opublikowano

Czemu wy nie chcecie w to wierzyc, boicie sie prawdy? Oni juz maja wrzucone w klienta to, ze jak wykryje Ci bota wywala do nich buga, a sam znam duzo osob, ktore pobanowalo przy tych wavach. Myslicie, ze oni sobie tak tylko pisza ze zbanowali 5 k accountow, a tak naprawde nic nei zbanowali? Z 2. strony niemozliwe jest to zeby 40 Gmow zbanowalo 5000 graczy, wiec musi to byc spowodowane antbot systemem... Wiele razy juz na tym forum, ludzie pisali, ze ich pobanowalo i na oczy Gma nie widzieli, a wy nadal swoje. Niestety, takie cos istnieje, a to ze bocisz przez 2 h i nie dostales bana nie jest zadnym argumentem na to zeby watpic w istnienie ów systemu... Swoje powiedzial, wierzcie sobie w co chcecie

23998.png

6865.jpg

Opublikowano

Bo takiego sytemu nie ma -_-.

Po 1, każdy GM może zbanować ile kont zechce, jeżeli tylko wpisze odpowiednią komendę.

Po 2, jakbyś nie zauważył, to te 5k kont, nie zbanowano w 1 dzień ;/, tylko przez pewnien okres czasu. Wyjaśnić Ci to? - proszę bardzo, załóżmy, że z 40 GM tylko 30 działa czynnie. 5000 kont podzielić przez 30 GM wychodzi średnio po 166 kont. Informacja o kolejnych banach pojawiła się po 4 tygodniach, my policzymy po 3. 166 kont na 1 GM dzielimy przez 21 dni (3 tygodnie), wychodzi po 8 kont średnio....hmm już nie takie dziwne? Normalna praca GM chyba w tym się mieśći....

Po 3, jakby mieli system, to nawet uczciwie grających h-lvl (np. mnie :P) już dawno by zbanowano, za długi czas gry. A u mnie ani bana i ani razu nie pojawił się GM ;/.

Po 4, to nie problem zrobić programik, który daje bana na konto, kiedy przychodzi powiadomienie o wyrzuceniu z gry (kick) z powodu użycia bota czy innego macro. A jeżeli nie programik, co sam daje bana, to taki co czeka, aby GM potwierdził....

Po 5, sam z kumplem mam noob chara, który jechał od rooka do maina i teraz ma 75 lvl i dalej nim bocimy na 2 botach. Ani razu nie miał bana, ani razu nie pojawił się GM i żadnych kicków nie było. Fart? - nie!, po prostu nie ma programu który banuje, tylko CipSoft nastraszył tym, a wzięli się przez 6-7 tygodni do pracy ;/.

Myślę, że wam prosto wyjaśniłem działanie CS i te "massive banishment", jakie pojawiły się niedawno. Moja rada? Bocić, w miejscach gdzie nikt was nie zobaczy, a po za tym, bocić średnio po 20h na dobę, a nie jak inni maniacy 25/24 -_- (i dziwią się, że w nocy budzi ich alarm, bo GM się pojawił i pyta się czy nie używają macro ;/).

sygnaturabqi.jpg
Opublikowano
Po 4, to nie problem zrobić programik, który daje bana na konto, kiedy przychodzi powiadomienie o wyrzuceniu z gry (kick) z powodu użycia bota czy innego macro. A jeżeli nie programik, co sam daje bana, to taki co czeka, aby GM potwierdził....

No dokladnie o to mi chodzi, zaden problem zrobic taki programiki tak jak ktos juz wspomnial, na takiej zasadzie moze to dzialac i lekko mnie smiesza wypowiedzi jak to "nie mozna" dostac bana jesli Gm sie nie pojawi przy Tobie i nie spyta ile jest 5+3. Wszystko mozna bo to jest ich gra i jak na noc puszczasz bota i rano wstajesz z banem, nie dziw sie, ze cie alarm nie obudzil, bo poprostu Gm sie nie pojawil.

Po 3, jakby mieli system, to nawet uczciwie grających h-lvl (np. mnie ) już dawno by zbanowano, za długi czas gry. A u mnie ani bana i ani razu nie pojawił się GM ;/.

Oni nie banuja za czas gry, w takim wypadku bezsensowna wydawalaby się stamina skoro po 10 h online dostawalbys bana. Nie jest tez tak, ze Gm wbija i odrazu leci do Ciebie, jak bocisz w miejscach gdzie Cie nikt nie reportuje to nie ma obaw, ale jak ostatnio naliczylem 8 botow na dc -1 i to wiekszosc 90 lvl + to chyba lekki przypal zeby 90 lvl expil na Banditach i Wild Warriorach... Wiadomo, ze wtedy ktos zyczliwy reportnie i kwestia czasu kiedy Gm sie pojawi.

For those of you who consider the number of punished accounts to be too low, please note that we will only punish an account if we have solid proof for a rule violation.
(zrodlo: Tibia.com)

Zauwaz, ze jestapisane, ze banuja tylko te accounty co do ktorych maja pewnosc, ze lamia reguly, czyli np. logujesz sie 5 razy z botem, ich magiczny system to wykrywa i dopiero jak np. zalogujesz sie 7 raz system przerzuca Cie na blacklist. Moze Ci sie wydac to smieszne ale spojrz na to z technicznego punktu widzenia, nie jest to realne? Mysle, ze jest.

Myslalem troche nad dzialaniem samego systemu i przegladajac siec globalna znalazlem ów temat, wiem ze kazdy po przeczytaniu tego i tak nie da sie przekonac ale screeny raczej nie sa fake... Wiem, ze temat lekko starawy, ale warto rzucic okiem

LINK

Nie myslcie, ze jestem negatywnie nastawiony do botow i w ogole stoje murem za CipSoftem, nie. Tez bilem skille i lvl na bocie i to nie jest tak, ze teraz wytykam innym, ze go uzywaja. Poprostu chce uswiadomic niektorym, ze czasy kiedy odpalalo sie obojetnie jakiego bota, bez zadnych injectoryow, byapassow, jak to jest w innych grach poprostu minely.

Pozdrawiam

Dano

23998.png

6865.jpg

Opublikowano

Ale panowie pójdźmy na logikę. Po co w takim razie są GM'owie skoro program ich wyręcza. Poza tym, do 20 lvl'a jechałem na cave bocie, nic mi się nie stało, do 40 lvl'a na light hacku itp. i też nic, żadnego bana więc nie wiem czego się bac.

I założyc się mogę że ktoś kto co noc ustawia sobie postac na macro dostanie bana od GM'a a nie przez żaden program.

Satanic%20Gorn.png
Opublikowano
heh i tak bezsensu banuja jak i tak kazdy robi po 100 harow i ustawia wszystkie na jednym bocie :D

to mówisz że banowanie 250 ek jest bezsensowne i nic on na tym nie traci?

albo powiesz mi że usunięcie 98173189237126481 kont też nic nie powoduje?

gdybyś stracil postać którą robiłeś dajmy na to 5 lat to ciekawe czy chciałoby ci sie stawiać "po 100 harow i ustawia wszystkie na jednym bocie :D"

Opublikowano

To jest tak ze jeżeli w bocie pisze ci np. u góry tibiabot ng albo odlicza ci ile expa potrzebujesz to cipsoft to wykryje dlatego boty typu tibia auto lub tibiaelf bot są niewykrywalne

Sposób na zkrakowanie elfa podalem w temacie nizej na 4 stronie ;]

Opublikowano
To jest tak ze jeżeli w bocie pisze ci np. u góry tibiabot ng albo odlicza ci ile expa potrzebujesz to cipsoft to wykryje dlatego boty typu tibia auto lub tibiaelf bot są niewykrywalne

to ty chyba ten system robiłeś skoro wiesz

i nie ma bota o nazwie tibiaelf bot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...