Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewnie problem.Założyłem swój serwer i chciałbym dać na niego płaską mapę pod budowę.Szukałem trochę po różnych forach i znalazłem wiele map.Jednakże wszystkie z nich są to mapy płaskie , ale jeśli chciałbym zrobić kopalnię to nie da rady, gdyż kopiąc się w dół napotkam się tylko na ziemię.Nie podawajcie mi "linka" do Map Editora ani żadnych innych tego typów programów.Bo po prostu nie potrafię z nich korzystać.

Wiem , że są poradniki jak z niego korzystać , ale jestem zielony i nie ogarniam.Jeśli, ktoś ma link do takiej mapy lub by się poświęcił dla mnie i taką mapę stworzył , ma u mnie wielki plus.

Pozdrawiam ; ]

Opublikowano

nie wiem czy się da ale pluginem cuboid chyba da się zaznaczyć teren i usunać .

Daj minusa proszę.. POLSKI Świat Minecrafta

ghastz.png10288353844d82242e5ba54.gif

Opublikowano

Hmmm, powiedz mi co za problem wygenerować mapkę?

Jeśli chodzi o sam ,, piach "

kop bardziej w dół i będzie kamień, węgiel, żelazo, redstone, złoto i diament...

mapa generuje się przy starcie, a jak się wygeneruje dupna usuń world i jeszcze raz:> chyba nie będziesz musial kogoś WORLD'ów używać, a uwierz generują się bardzo fajne.

89850546305879240269.png

Jak już masz coś mi dawać, przemyśl to 10 razy, potem 5 razy i ostatecznie.

Bądź noobek

:) daj delete.pngsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gif

,, BY Mariobase kropa pe el xD!

Opublikowano

Tech chyba się nie zrozumieliśmy , wiem że mapa się generuje i wiem że jak się będę kopać w dół to znajdę surowiec.Już taki zielony to ja nie jestem, mi chodzi o mapy pod budowę , które są na wielu serwerach są wstawiane.Znalazłem parę takich map , lecz na wszystkich tak jak mówiłem całą mapa to sam dirt.Wiem , że generują się nowe mapy, ale bez sensu przekopywać całą mapę w grze skoro są już gotowe lub można je w kilka minut stworzyć w Map Editorze.

Opublikowano

Nie znajdziesz takiej mapy, gdyż wszystkie flat są robione ręcznie, czyli generator nie zamieści na niej surowców. Jedynym wyjściem jest spłaszczenie mapy jakimś edytorem, ale w tedy nie cała mapa jest płaska.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

komendą można wyrównać cały teren... poszukaj poradników jak to zrobić.. bo z tego co słyszałem jest to cuboid ale nie jestem pewien czy tym pluginem coś wyrównasz..

a polatać z diamentową łopatą po terenie i ładnie wyrównać to chwilka, a ty masz wielki problem, jak nie ma lagów ja ci to wyrównam ale dasz diamentową łopatę :)

89850546305879240269.png

Jak już masz coś mi dawać, przemyśl to 10 razy, potem 5 razy i ostatecznie.

Bądź noobek

:) daj delete.pngsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gif

,, BY Mariobase kropa pe el xD!

Opublikowano

@up

To se z tą lopatą pobiegasz.

@autor

W Modzie Cuboid najłatwiej.

Zaznaczasz obszar i wpisujesz /cdel

max 5 linijek tekstu.