Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

Herkay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam od dłuższego czasu problem z lagami.

Nie wierzyłem ludziom dopóki sam kumpel mi nie powiedział że biegam w miejscu.

To ja zonk i robiłem co się dało, połowę procesów wyłączałem, Antywirusa, GG, Skype, Firewalla, Tapety nie było, minimalne ustawienia, i dalej mam...

Mam łącze 2 Mb więc to raczej nie wina internetu.

Komputer też dobry 2 Gb ram

ADM Athlon Dual Core 4600

Karta GrForce 8500 GT

Reinstalka WR nie pomogła... Ostatnio zrobiłem format i zadowolony wbijam i patrzę że mam Promo AW50F no to sobie zacząłem znowu grać. No i dalej lagi... Siekę robię niesamowitą stojąc w bazie ;(

Ma ktoś jakieś pomysły?

o.O
Opublikowano

Yyy... A co ping innych graczy ma tylko i wyłącznie do mojej postaci? Tylko ja mam zazwyczaj takie lagi, no ale fakt, nie pomyślałem o zmianie serwa...

o.O
Opublikowano

Może server taki zlaggowany :) Bo kompa masz w porządku

- zaraz ide

- gdzie ?

- jeszcze nie wiem.. :DD

- odpowiedzi zaznaczajcie ptaszkiem

- a długopisem można ?

OWNED xD

Gość mlody22pl
Opublikowano

serwery w WarRock teraz Świruja ... Każdy ma big lagi ,ale największe są na OPS'ach

Opublikowano

Ale ja mam wszędzie CQC, uo, BG ;/

Nie wiem czy mi lagowało na innym serwerze czy nie, nikt się nie czepiał, miałem staty 87/3... I tak w 1 miejscu teoretycznie byłem to ciężko stwierdzić czy tylko na Poland mi laguje.

P.S. Nie ma ktoś chętki na oddanie mi AW50F bo mi się kończy? xD

o.O
Opublikowano

Nie nie, prędkość mam dobrą bo sprawdzam codziennie ostatnio swój ping, który nie przekracza nawet 100 ms...

o.O
Opublikowano

powiedz co to za komp bo mam identyczne parametry może mamy takiego samego kompa :)

@topic mi na poland też czasem zajebiście laguje ale wyłącze włącze i jest good spróbuj rano albo w nocy czy tez masz lagi

a może masz router ???

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Ja też mam laggi,tylko u mnie wygląda to tak..Na CQC lagów niema ,zdarzą się czasami...

Natomiast UO,i BG to jest koszmar...Tak bez laggów nie pogram..

A neta to mam 1mb.. Także nie wiem jak to jest.. Może jakiś program,nie wiem cokolwiek xD

Opublikowano
powiedz co to za komp bo mam identyczne parametry może mamy takiego samego kompa :)

@topic mi na poland też czasem zajebiście laguje ale wyłącze włącze i jest good spróbuj rano albo w nocy czy tez masz lagi

a może masz router ???

Prostokątny xD

Ee, a no mam router, a co to się ma do lagów? :D

Bo na innych też mi laguje (UK, Netherlands, France...) :(

o.O
Opublikowano

pytałem o model kompa :)

router może powodować laggi wystarczy że go dobrze skonfigurujesz i bedzie śmiga dobrze. to kwestia ustawień twojego dostawcy neta w czym masz neta ?? ja miałem ten sam problem pobawiłem się z settingami routera i jest git :D

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Dialog - Co do routera to boję się czegokolwiek tam ruszać, bo co zmienię to sieć mi pada :/ Taki dziwny zdeka.

Co do modelu komputera to nie wiem, nie pamiętam ^^" Z przodu na obudowie mam V6 :P

Poza tym on składany był :)

o.O
Opublikowano

Nie pomagasz mi i wg. mnie to się zalicza do spamu.

Hm, teraz miałem taką sytuację, że wszyscy mnie normalnie widzą, ale jak tylko wsiądę do pojazdu to niby latam zabijam, a w rzeczywistości stoję w miejscu.

Pojmuje to ktoś? :/

o.O
Opublikowano

usuń jeszcze raz wr ale po uninstalu wyczyść rejestry CCleaner lub Easycleaner bo myśle że gdzieś w rejestrze może siedzieć jakiś bład który to powoduje

ale najlepszy byłby format kompa....najpierw probuj to pierwsze rozwiązanie

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Pisałem że zrobiłem format i po formacie mam to samo...

Wyłączałem komunikatory, antywirusy, firewalla, hamachi, procesy, wszystko, nawet explorer.exe :D

I dupa...

o.O
Opublikowano

Mam pytanie.

Ponieważ w październiku kończę umowę z Neostradą TP Podziękuje im za ten internet ( 3 lata bez żadnej promocji ). Bez kometarza. I biore z neti 4 mb. Nie o to chodzi. Lepiej zrobić formata przed podłączeniem nowego neta ? Czy to raczej róźnicy nie zrobi ??

Czego nie lubię ? Spamowania...

Jeżeli macie ciekawe propozycje odnoście serwera na którym trzeba się pomęczyć z eq i expem ale yang leci ok. To pisać, chętnie wbije.

Opublikowano

nie zrobi nic różnicy odłączysz kabel podłączysz nowy net i starego już nie ma TP Neo - Neo Kids :P

o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...