Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mod-Tut+Download]Zombe'S Mods!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbyś mieć możliwość latania w MultiPlayerze, bądź w Single? Czy też pobudować bez większych ograniczeń w ilości klocków, czy też ich samej dostępności?

Ewentualnie masz problem z tą modyfikacją?

W każdym przypadku zapraszam do lektury. :)

1. Na początek pobierz plik Zombe's Mods, do którego link znajduje się na dole (wraz ze skanem).

Uwaga: Nie wiem jak to jest z ModLoader'em, kolega niżej mówi, iż działa bez... Ale "na przyszłość" lepiej już go mieć...

2. Wypakuj 2 foldery z archiwium - classes i configs do dowolnego folderu na pulpicie (twój wybór...).

3. Otwórz teraz plik minecraft.jar (wcześniej robiąc jego kopię zapasową, naturalnie) winRAR'em (bądź czymś podobnym).

Plik ten znajduje się w C:\\...appdata\.minecraft\bin (Klawisz Windows + R - wpisz %appdata%).

4. Pliki z folderu classes skopiuj wprost do minecraft.jar. Jeśli nie usunąłeś folderu META-INF zrób to. ;)

5. Pliki tekstowe z folderu configs skopiuj do C:\\...\appdata\.minecraft\mods\zombe. Jeśli nie masz tych 2 folderów (mods i zombe), to stwórz je.

;)

6. Teraz otwórz dokument tekstowy o nazwie config.txt i usuń # przed nazwą moda (na przykład: #modCloudEnabled = yes na modCloudEnabled = yes)

7. Gdy skończysz ustawiać to co chcesz mieć (z mojej strony polecam mody: "Flying", "Classic Building", "Cart Control", "Craft All Key"), uruchom grę.

8. Jeśli wybrałeś te mody które poleciłem, przeczytaj tekst poniżej:

Flying - Mod ten włączasz klawiszem F. Wciskając E lecisz w górę, a Q w dół. Shift zwiększasz prędkość lotu. ;) Swoją drogą to zalecam zmienić nieco klawiszologię gry - Q na R, F na G i Shift na Ctrl. R będziemy wyrzucać przedmioty, G zmieniać widoczność, a Ctrl kucać. :) Łatwo się przyzwyczaić.

Classic Building - Mod ten aktywujemy klawiszem B. Wciskając Shift + 1 (do 9) oraz Ctrl + 1 (Ctrl + 1/2/9/8) wybieramy zestawy przedmiotów dostępnych w grze. Nie ma w nich chyba Czerwonej Pochodni, być może się mylę.

Cart Control - Jest to mod, którym samodzielnie możemy napędzać wózki, bez potrzeby robienia boosterów. :) W jedziemy do przodu, a S do tyłu.

Craft All Key - Wciskając Shift przy robieniu przedmiotów robimy ich maksymalną ilość.

Przykładowo mamy rozłożone 6 sztuk kamienia na stopnie. Normalnie musimy kliknąć 2 razy, żeby uzyskać 6 stopni, czyli maks. W przypadku tego moda przytrzymamy Shift i klikniemy - mamy od razu 6 stopni (zazwyczaj otrzymujemy po 3...). Działa on naturalnie też na inne przedmioty. :)

Link do Zombe's Mods:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Mod nie jest mojego autorstwa. To jedynie instrukcja jak go zainstalować, oraz jak go używać.

Jeśli chcesz coś postawić, to postaw -. :)

@Updated...

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Inne informacje, których nie wymieniłeś:

Enterem zatrzymujemy się.

Wszystkie przyciski możemy zmienić w config, wystarczy znajomość języka angielskiego.

Dodatkowo nie wgrywałem modloadera, po prostu wkleiłem.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

No co jest?! Już drugi mod który szukam od 2 tygodni znajduje się w paczce <_< Nie dało by się wyciągnąć auto carta tzn. cart control z tej paczki?

PS@ Ok ok już wiem co trzeba zrobić mod jest po prostu świetny! ;)

Proszę kliknij a uratujesz życie!

www.pustamiska.pl

Moje tuty:

Jak poprawnie wgrać samochody do Gta 4

http://www.mpcforum.pl/topic/437070-gtaivporadnik-jak-poprawnie-zainstalowa-pojazdy/page__p__3114604#entry3114604