Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja Pamieci Przez Autot It W Kalonline.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam pewien problem chciałem sprawdzić czy podstawowy kod w AU będzie czytał pamięć z pointera i nie czyta... każdy wynik wynosi "0"

są może jakieś pomysły?.

Oto podstawowy kodzik z pointer + offset

To jest ukryta treść, proszę

int main()
{
   if(helped)
          {
	  printf ("Click helped button!!!");
   }
}

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panie Kolego, ależ oczywiście, że działa ;)

Żeby było najkrócej jak to możliwe, polecam najpierw nauczyć się korzystania z pointerów pod Autoit prosto ze strony tegoż języka.

Podpowiem, że potrzebna jest biblioteka nomada z małą poprawką.

Poza tym zaleca się by pamięć najpierw otwierać openprocessem którego też masz w nomadzie, by móc cokolwiek czytać, a później ją ładnie zamykać (nawet po każdej instrukcji).

Następnie warto czytać dokumentacje funkcji które masz właśnie w tym pliczku au3 nomada gdzie wyraźnie pisze, że funkcja zwraca ciąg, a Ty Panie Kolego czytasz to jak zwykłą zmienną.. tak więc przydatna będzie biblioteka Array do której dokopiesz się w helpie i znajdziesz przykłady jak się tym posługiwać.

Poza tym w tym samym pliczku jak byk pisze, że jeśli zwraca zero to znaczy że jest jakiś błąd.. w związku z czym polecam odczytywanie flagi @error by sprawnie przekonać się gdzie jest ten błąd. Dodam jeszcze, że zastanawia mnie dlaczego w zmiennej $base konwertujesz adres na liczbę dziesiętną skoro funkcja wymaga formatu szesnastkowego dla statycznego adresu ;)

Pozdrawiam i powodzenia ;)