Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam beznadziejny problem ;/

Laptop samsung r580

Otóż wszystko zaczeło sie 2 dni temu kiedy wyleciał mi 1 blue screen , zauważyłem że komputer zaczoł chodzic coraz wolniej - postawnilem walnac format - wtedy jeszcze byla 7 , po formacie na xp poinstalowalem stery

i wszystko po dniu uzytkowania znowu blue screen ... walnelem 2 format teraz juz sa 2 dni bez blue ale wyskakuja błędy tzn raporty o błędach kiedy chce uruchomic mbota - silk normalnie dziala bez zadnych botów

Komputer przycina sie tzn przez chwile jest brak odpowiedzi np w mozili

Dodam ze komputer ma dopiero niecale 2 miechy - ostatnio co instalowalem/pobieralem przed tymi problemami to 4tray minimalizer..i po 1 h zaczelo sie..

Nie wiem co poradzic w miare szybko , oczywiscie mozna oddac do naprawy o ile przyjmie to gwarancja , ale chodzi mi żeby ten problem pożegnac w miare szybko

Dziekuje wszystkim bioracych udzial w tym temacie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

masz misia na kompie :) sprawdź w folderze stajnia ^^ jak to koń trojański zrób mu folder siano i go tam wsadź.

@serio

format ew. dokłaaadny skan 2-3 antywirami. biblioteczki library files masZ ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

tak jak kolega powiedział, do tego weź sprawdź menadżera zadań (patrz procesy i zużycie pamięci, ale tylko kiedy nic nie masz włączanego) jak będziesz miał jakieś dziwne, nieznane procesy sprawdź je w necie, bo często rozwiązanie dla nich jest bardzo proste, a mogą się one okazać wirusami...

sam miałem tak na swoim kompie, że przez przypadek w procesach wychwyciłem 2 viry i przy pomocy googli rozwiązałem problem... ;)

Opublikowano

Na twoim miejscu oddałbym go na gwarancje. Jeśli jednak gdy go kupowałeś był już zainstalowany windows, to spróbuj sam zrobić formata poprzez partycje "recovery" . Zapewne ją masz. Jeśli jednak nie, to leć oddaj go prędko do serwisu, zanim coś ci się stanie z partycjami, etc. Przypominam, że jeśli utracisz partycję "recovery" to tracisz gwarancję.