Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś może mi napisać (jak dla całkowitego kretyna) jak zrobić se cuboida ?? Mam wgrane WorldEdit i WorldGuard ale jestem z tym siny. Trzeba jakieś pliki edytować czy cuś ?? Mam na bukkicie jakby co

Poooleci dużo +/5*

Opublikowano

Więc tak :].

Najpierw wyznaczasz 2 punkty tzn. obszar cub'a

Cuboid.png

Punkty wyznaczas drewnianą sikierką lewym jest first point a prawym klawiszem sec (coś tam) point

pierwszy to wysokość a drugi to głębokość

gdy już wyznaczymy teren to wpisujemy

/region define <id> [user1] [user2] [user3] (etc.)

gdy chcemy dodać osobe wpisujemy

/region addowner <id> [user1] (etc.)

gdy chcemy skasować cuba piszemy

/region delete <id>

skasować osobe uprawnioną do cuba

/region removeowner <id> [user]

gdy założysz cuba piszesz

/region save

przeglądanie cubów

/region list

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Hmm plusika już dałem ale jak wyznaczyć ten obszar ?? Mam kliknąć w powietrze czy sie jakos podsadzic ?

I drugie jakoś udało mi się tego cuba dać, ale gdy wchodze na inny nick to moge zniszczyc cala dzialke, ale nie moge jej odbudowac. Niszcze klocek ale juz nie moge go postawić

Opublikowano (edytowane)

Pomogę troche ,,Mąka" ...Więc tak w powietrze jak klikniesz to nic nie zaznaczysz :D xDD ... 1punkt czyli wysokość to np stawiasz pod nogami 5 klocków do góry i klikasz siekierką na ten klocek pod nogami a 2punkt czyli głębokość to wkopujesz się w ziemie np na 5 klockow i klikasz na ten klocek pod nogami :P anie w powietrze ^^

PS:

zapomniałem o 2 pytaniu ID (czyli nazwa np: domek1)

Edytowane przez kori222
Opublikowano

Tej omg.! Ja zbieram - .! A po drugie to chyba logiczne że nie klikne w powietrze xD... ID samy wymyślamy :]...

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Mam taki sam problem, zaznaczyłem Cuboida na koncie Admina, wszedłem na normalne (świeże) i mogę zniszczyć wszystko, ale budować nie mogę..

I gdy kilkam na FirstPoint to w konsoli się pojawia A plugin cancelled the block start break event ignoruje to i zanzaczam Secoud czy jakoś tak

wpisałem /region define 1 (Mój nick) i /region save.

Proszę o wyjaśnienie mi przyczyny problemu.

///Edit:

To nie Cuboid jest chyba przyczyną usunąłem wszystko co było na /region list i dalej jest tak samo.

Normalny gracz może rozwalić wszystko, lecz zbudować nic nie może.

Info: Nie jestem na spawn arena

//Edit

Rozwiazane błąd w plikach

roninj.png
Opublikowano

Ja również się podczepiam dokładnie to samo u mnie, proszę o pomoc.Może zniszczyć wszystko , ale nie może budować.

I co to znaczy że osoba jest uprawniona, może niszczyć? Czy też nie może?