Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieznane Fakty Ca

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy gracz przynajmniej raz usłyszał "Omg camper noob" "Kick camper" lub "Fa*king camper noob".

Ale od początku - co to jest campienie?

Czaić się na kogoś. Używane w grach typu FPS do zachowania gracza, który czeka, aż przeciwnik sam podejdzie do niego. Postawa bardzo krytykowana i uważana za tchórzostwo.
Słownik Mowy Potocznej.

Już w samej definicji słowa CAMP widać, że jest to nie lubiana postawa.

Jednak tu trzeba się zastanowić; co tak naprawdę jest złego w campieniu. "Postawa uważana za tchórzostwo" - nie rozumiem tego, czyli powinienem podejść do przeciwnika i poprosić go, aby się odwrócił ponieważ mam go na celowniku i nie chce aby mnie nazwał tchórzem? No cóż spróbowałem i zobaczcie co z tego wyszło:

Ja: Ej odwróć się, bo stoję za tobą i mam Cię na celowniku.

Inny Polak: Taa, jaasne...

Ja: No, ale naprawdę, właśnie przebiegałeś koło paczek przy respie Bravo.

Inny Polak: Wal się

Ja: <Head Shot przeciwnikowi>

Inny Polak: Camper Noob, kick Enzil

Jak widać mimo uprzejmego zwrócenia uwagi przeciwnikowi, że stoję za nim zostałem wyzwany od campera. Wniosek? Nie warto informować przeciwników o swojej pozycji, ponieważ i tak stwierdzą, że campimy.

Teraz przytoczę inny cytat o campieniu:

"kampienie to glownie jest wtedy gdy ktos strzela ci w plecy z ukrycia nie dajac zadnych szans przeciwnikowi i to jest nie fair "

Tak więc dobiegając na koniec mapki pod żadnym pozorem NIE STRZELAĆ PRZECIWNIKOM W PLECY!! Przecież to jest zło i nie fair. To ja się kurwa pytam co mam zrobić? Już próbowałem powiadomić przeciwników, żeby się odwrócili i nie pomogło. Jedynie pozostaje zabić samego siebie i po respie walczyć z przeciwnikami twarzą w twarz od nowa. Dobry pomysł? Jak widać nie, taki komunikat dostałem po kilku samobójstwach:

Kick Enzil - team killing

Yes 14

No 1

You was kicked.

No cóż campienie jest złem, samobójstwo jest złem więc pozostaje dać się zabić przeciwnikowi. Niestety to też jest zły pomysł. Nie dość, że staty diametralnie spadają to jeszcze zostaje wywalony z rooma za "lamienie".

No dobra, grać się nie da więc trzeba sprawdzić jak taka postawa będzie wyglądać na prawdziwej wojnie:

Generał do żołnierza:

G: Nie chowaj się w okopach, ponieważ nasi przeciwnicy wyzwą nas od camperów.

Ż: Ale nas rozstrzelają!!

G: Honor ważniejszy

I cała armia rozbita. Chyba już wiemy jak Hitler podbił Europę -.-

I jeszcze jedna bardzo śmieszna sytuacja:

"Snajper Camp noob" jak widać wielu wrogów myśli, że snajper powinien biegać po planszy i ubijać przeciwników traktując snajperkę jako powolny shotgun, który niema celownika i zabija wrogów na hita. No cóż jeżeli jakimś cudem uda wam się kogoś w ten sposób zabić liczcie się z szybkim kickiem, ponieważ będziecie traktowani jak hacker.

Podsumowanie:

Camp to nieodłączna część gier FPS, ponieważ wybieganie prosto pod karabin przeciwnika jest po prostu głupie. Żale typu "Camper noob" tylko świadczą o głupocie przeciwników, którzy biegną przed siebie wierząc, że wrogowie będą postępować z nimi honorowo.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Genialny tekst :D

Nieźle się uśmiałem.

"Snajper Camp noob" jak widać wielu wrogów myśli, że snajper powinien biegać po planszy i ubijać przeciwników traktując snajperkę jako powolny shotgun.

Ja tak dzisiaj robiłem na Snow Volley xD Skill z "Junk - Only Sniper" się na coś przydaje.

Skutek ?

4x Multi Kill

2x Ultra Kill

1x Fantastic

1x KICK ...

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Bardzo ładnie, leci plusik ^^

Pokój i bezpieczeństwo, bracia.

Działamy w mroku by służyć światłości. Jesteśmy Assassynami.

Nothing is true, Everything is permitted.

Requiescat in Pace

yuma30.png

Walnij delete.png

Opublikowano

Sam mówiłem w swoim poradniku że campienie nie jest niczym złym jeżeli to ma ci pomóc nabić więcej exp-a..

76561198090890807.png

Opublikowano

wiem mnie tez to frustruje ale np. koles przez cala plansze siedzi w campie z snipa czy CQB i uzywa glitcha czyli wystaje mu tylko 2 cm glowy, no to to juz jest zalosne, ale z tymi przykladami co podales sie zgadzam

ps.

Ja: Ej odwróć się, bo stoję za tobą i mam Cię na celowniku.
Inny Polak: Taa, jaasne...
Ja: No, ale naprawdę, właśnie przebiegałeś koło paczek przy respie Bravo.
Inny Polak: Wal się
Ja: <Head Shot przeciwnikowi>
Inny Polak: Camper Noob, kick Enzil

prawie z krzesla spadlem :D

Opublikowano

Ja nigdy nie kupuje snajpy bo mnie potem wyzywają <_<

Uśmiechnij się, bo jutro może zabraknąć Ci czasu albo zębów.

Opublikowano

Thrue! Właściwie, to twój problem z czym grasz, a nie innych. Mnie krew zalewa, jak piszą "-An4VaiBL3- (mój nick) noob, nx kid, UMP45 kick this hacker".

Dodam tylko tyle,że urzyczyłem praw autorskich Enzilowi na 3 odcinki "Nieznanych faktów CA" :).

Ehh, może kiedyś złożymy z tego książke? :)

Opublikowano

Camp - hahhahaha zajebiście to ENZIL rozpisałeś - łap plusika ;]

Ale się uśmiałem ;]

Campienie to podstawa. Przecież na wojnie raczej też nie pobiegniesz na 50 przeciwników tylko taktycznie ich ROZJEBIESZ ;]

+

Opublikowano

Camp - hahhahaha zajebiście to ENZIL rozpisałeś - łap plusika ;]

Ale się uśmiałem ;]

Campienie to podstawa. Przecież na wojnie raczej też nie pobiegniesz na 50 przeciwników tylko taktycznie ich ROZJEBIESZ ;]

+

Prawda jest taka,że III wojna światowa będzie tylko na kampienie i zrzucanie bomb. IV już będzie PvP, na kamienie i patyki, jak to trafnie Einstein określił :)

Opublikowano

Eh taka prawda zawsze ktoś Cię wywali za campa ...

Ja dziś na kill creek campiłem sobie i miałem 2x ultra kill i potem zabiłem mastera i co... ?? KICK !!! Dlatego staram się unikać mastera bo on zawsze kicka lepszych od sb :( (Nie zawsze tak jest są osoby mądrzejsze od chomika ale nie wszystkie) A za ten fakt masz plusa :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Eh taka prawda zawsze ktoś Cię wywali za campa ...

Ja dziś na kill creek campiłem sobie i miałem 2x ultra kill i potem zabiłem mastera i co... ?? KICK !!! Dlatego staram się unikać mastera bo on zawsze kicka lepszych od sb :( (Nie zawsze tak jest są osoby mądrzejsze od chomika ale nie wszystkie) A za ten fakt masz plusa :) Pozdrawiam.

Co ma do rzeczy, że zabiłeś mastera? Kikac cie może każdy.

Opublikowano

Co ma do rzeczy, że zabiłeś mastera? Kikac cie może każdy.

Eh własnie niee inni mnie nie wywalają tylko zawsze Master. A i ja jakoś nie mogę wywalać bo mam jakiś komunikat :( (Sorki jestem nowy w Ca ... ) Jak zrobię ss to pokażę Wam co mi się wyświetla.

Opublikowano

Eh własnie niee inni mnie nie wywalają tylko zawsze Master. A i ja jakoś nie mogę wywalać bo mam jakiś komunikat :( (Sorki jestem nowy w Ca ... ) Jak zrobię ss to pokażę Wam co mi się wyświetla.

Może nie masz odpowiedniego stopnia

nowyfolder6.jpg

Opublikowano

A jaki stopień trzeba ?? Bo mam ten icon_croporal.gif:( Ponieważ gram w to 3dni i to nie po 12h ...

icon_ssg01.gif

Z taką rangą możesz wywalić z gry oraz zrobić clan .

9368_gold.png

Opublikowano

W combata nie gram długo, może nie całe dwa miechy.Co myślę o campie? Nic złego a dlaczego? Bo gdzie jest powiedziane bądź napisane że to hack lub coś nielegalnego? Zawsze gram na JunkFlue elimination 8v8 ciężko kampić bo każdy lata z każdej strony, campie wtedy, gdy mam mało hp a staty nie ciekawe wtedy zabije dwóch kolesi na campie padnę i gram action game.To smao na CW jak nie idzie ''szarża'' z klanem można się skampić i zjechać klan i podbić % winów.Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

mnie tam jakoś nie wyzywają od camperów;d jak mam małe hp to lece szybko na deda żeby później zdążyć większą ilość graczy zabić, po co mam campić z 8 hp? żebym zranił kolesia do 20 hp a ktoś inny go dobił?;]

dobre to o hitlerze;DD a co do tego dialogu "informowanie gracza", ciekawa sytuacja, jak gram np. quarantine a ich 10 campi to tak jakoś mam że nie będę tam skakał i ich zarażał bo tylko 1 zainfekowanie i już "hacker" i kickają, więc raz wlazłem tam do nich, Ci nawalają do zombie z dwóch stron, no to ja mówie "look back" czy coś takiego, te mondzioły dalej nic. utłukli zombie zostałem tylko ja, siedze tam nadal Ci mnie nie widzą..wniosek: najpierw próba kicka za nieinfekowanie, a kick za to, że zrobiłem ultra killa..ludziom nie dogodzisz;d staram się nie robić unbelive/+ bo od razu hacker..do camperów nie mam raczej nic, no chyba że centralnie campią w swojej bazie, lub tak jak ktoś mówił up - na sectorze 2cm głowy i jak w to trafić..+ leci ;]

@scroch: hehe..to chyba ja się do takich zaliczam;d jak mnie camper z jednego miejsca 3x ubije, to za każdym kolejnym tak wołam;o na hacki to już drą się nooby, ja tam hackerów od conajmniej 2 tygodni nie spotkałem;]

Opublikowano

Wszystko zależy od szczęścia.. Costa recon - Dałem fory przeciwnej drużynie , stałem nieruchomo niczym nie zasłonięty byłem jak kaczka do odstrzału , ani nie grałem z noobami ... ludzie wychodzili i w pewnym momencie stało się .... Unbelievable Z M4A1 mając 20 pare HP. GalactiX jest Świadkiem że po pół minuty leciało na mnie głosowanie i okrzyki hacker i camper...[Nie używam Hacków] Prawda jest taka że ludzie i tak będą mówić co chcą , i jeżeli (A NAPEWNO) będą na was pisać "Camper"

MIEJCIE NA TO WYJEBANE.

Pozdo dla CAP.

OldLFsro.png

Może i wszystko robię chaotycznie, ale to mój styl życia. Sygnaturka własnej produkcji

^^

Opublikowano

@UP

Potwierdzam !

Piękny -----Unbelievable----- :D

Czasami jak gra się z noobkami to można nawet stać w ich bazie (nie ruszać się), a oni i tak nas nie zauważą, 3sec HEAD, a później że TeleKill xD

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

moim zdanie jest racja a z trugiej głupota tematu no bo co to by była za gra zaczyna sie gra ded stajesz i zno ded no i tak w koło a przy kampieniu gra trwa dłużej a tak co ffa 1 min i koniec gry bo co ? bez kampy nie ma gry proste na każdej mapie ca jest campa jak by zrobili mape z samom plażom i wodom fajnie by wam sie grało bo mi nie ,,,

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja campe uważam za gówno za przeproszenie dla mnie to nie jest gra ,a poza tym mam ten sam problem z Fantastik kill lub ultra albo multi kolesie drą dupę jak by nigdy nie widzieli czegoś takiego co jest żałosne

sygnaturatooshort22.png

Zbieram ------

Opublikowano

Ja do campy nic nie mam. Staram się jak najszybciej zczaić gościa a potem to już prosto. Jedynie nie lubię camperów, którzy chowają się tak, że tylko max 2 pixele głowy mu widać. A z l96a1 przy takiej odległości prawie nie możliwe jest zastrzelenie takiego delikwenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...