Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy na kompie z 1.9Ghz 1 rdzeń, 700 ramu odpali serwer craftbukkit na 5-6 osób max online??? Czy będą lagi?? Serwer chce pod hamachi. Jaki będzie najlepszy system?? Okrojona winda xp?

Opublikowano

Na takiej słabej maszynie to tylko i wyłącznie linux wyłącz wszystkie wodotryski serwer będzie ci ciągnął na 5 osób tak do 500 mb ramu. ( Jezeli masz jako takie pojecie to dobrze by było ten system odpalić bez trybu graficznego)

Nasz stoi na LInux Mint polecam prosta instalacja javy i możliwość jak to na linuxach postawienia swojego serwera DNS,net minimum 3mb ale tu jest ważniejszy upload niż download to takie minimum chyba.

mcspeed

Opublikowano

Nie postawisz serwera na takich parametrach komputera, min 2gb ramu na sam serwer ciągnie 1gb.. 700 ram to Ci będzie lagowało

Możesz zapomnieć.

89850546305879240269.png

Jak już masz coś mi dawać, przemyśl to 10 razy, potem 5 razy i ostatecznie.

Bądź noobek

:) daj delete.pngsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gifsexf.gif

,, BY Mariobase kropa pe el xD!

Opublikowano

neta mam 8mb na razie serwer stoi na moim kompie 4x2,5 4gb ramu ale chcemy troche uniezaleznic serwa od mojego komputera. Czyli ten linux to najlepsze rozwiazanie? Linux Mint powiadacie?? Łatwy do obsługi na linuxach sie nie znam i nie bardzo za nimi przepadam, ale jest taka widze konieczność. Dziękuje za odpowiedzi. Kolego niebieskiarek, ile osob macie na serwie i ile ramu ma piec?

EDIT: http://www.linuxmint.com/edition.php?id=66 ?? TO?? czy musiales jakies stery wgrywac czy linus cos juz znal?

Opublikowano

twoj stary komp to gowno nie do uzytku -.- mowie ci 2gb ram minimum zeby odpalic serwer!

i z linuxem malo zdzialasz... kup vps z windowsem + zdalny pulpit jak juz wgl sie za to bierzesz

89850546305879240269.png

Bądź noobek

Opublikowano

z 3 byłoby najbardziej gitesowo, ponieważ z 2gb na serwa i 1gb dla cb, żeby nie cięło gry jak i kompa.

89850546305879240269.png

Bądź noobek

Opublikowano

twoj stary komp to gowno nie do uzytku -.- mowie ci 2gb ram minimum zeby odpalic serwer!

i z linuxem malo zdzialasz... kup vps z windowsem + zdalny pulpit jak juz wgl sie za to bierzesz

Po co windows?

1gb ramu wystarczy

debiana ogarniesz spokojnie

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

buahhaha 1gb ramu?-.- ogarnij się...

jak masz 1gb to ci pisze przy starcie,

[error]cos tam ramy x1024.. więc na 1gb nie postawi -.-

89850546305879240269.png

Bądź noobek

Opublikowano

buahhaha 1gb ramu?-.- ogarnij się...

jak masz 1gb to ci pisze przy starcie,

[error]cos tam ramy x1024.. więc na 1gb nie postawi -.-

ja mam serwer na 1024 i utrzymuje 20osob online bez lagów

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

Wszyscy poprzednicy maja rację prawie.............

@'TECH nie rozumiem tego twojego buuahaha z czego ci tak wesoło ? 1gb to minimum na serwer ? Totalna bzdura no chyba ze to odpalasz na jakimś windowsie to tak ale niech ci potwierdza ci co maja/mieli dedyki ze serwer wystartuje ci nawet z 256 ramu @BosserPL ma racje 1gb z powodzeniem wystarczy.

Wszyscy maja racje ci co mówią ze ten komp jest poprostu słaby lecz pytanie było co zrobic żeby odpalic na tym serwer co nie ?

Moja odpowiedż jest taka jeżeli stac cie na dedyka nie zastanawiaj sie chwili tylko go wynajmuj.

A z tym komputerem daj sobie spokój bo to juz dziadek a czesci sa drogie jak do nowego oddaj go jakiemus siostrzencowi i bedziesz mial spokojna głowę.

Linka co dales do tego dedyka to nie jest za dobre rozwiazanie szukaj czegos w Niemczech z dwoma rdzeniami z mozliwoscią zmiany systemu operacyjnego,Raczej szykuj sie na wydatek minimum 80zł/m.

mcspeed