Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ibot posiada opcję umożliwiającą oddawanie questów? bo szukałem i nie mogłem znaleść, jeśli tak to jak to się ustawia? z góry dziękuje za odpowiedź

Opublikowano

Witam, podpisuję się pod prośbą autora. Wiem, że należy zrobić skrypt. Wszystkie komendy znajdują się w pliku iBot_Commands , lecz nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Zależy mi na tym, aby przyjmował questa na np inventory, a po zrobieniu, żeby go sam oddał. Wchodzenie na 7 kont po kolei, przyjmowanie questa i robienie go prawie że ręcznie jest żmudne i dość męczące. Proszę, aby ktoś zrobił mini tutorial, jak się za to zabrać.

@EDIT: Ja doskonale wiem o czym ty mówisz, lecz zapewne na tej samej zasadzie to działa.

Opublikowano

głównie raczej chodziło mi o questy powtarzalne , np takie jak w alexandrii , na zabijanie mobów i otrzymywanie sp ( ilość powtórzeń jest nieograniczona)

Opublikowano

Dobra, zacząłem szukać i na oficjalnej stronie ibota znalazłem taki oto tutorial:

To jest ukryta treść, proszę

Jest on odnośnie tego:

To jest ukryta treść, proszę

PS: Link to nie żadna reklama, a autentyczny tutorial.

@EDIT: Tutorial okazał się bardzo pomocny. Tak jak napisał papasmerf10 komenda qst(1,npc name) służy nie tylko do wzięcia questa, ale też i do jego oddania. Polecam obejrzenie tego filmu, nawet osoby znające angielski w bardzo małym stopniu będą wiedziały o co w nim chodzi.

@EDIT2: Czy może mi ktoś jeszcze wytłumaczyć jak przebiega ten quest na sp w alexandrii?