Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracam po dłuższej przerwie na PLa, kupiłem postać. I mam kilka pytań, a właściwie jedno dzielące się na pomniejsze - W jakie sposoby są okradani gracze?

1. Keyloggery odpadają. Nie ściągam privów, ani żadnych niesprawdonych plików, do tego co roku płace 150zł za Nortona.

2. Z tego co wiem, na PLu jest (a mam nadzieje, że BYŁ) po zmianie maila, okres trwający tydzień, w którym konto jest dalej na maila pierwotnego właściciela - tz przychodzą mu informacje o zmianie hasła itd.

3. Qmpel kiedyś znając tylko mojego maila, wszedł na strone gameforge.com i nie wiem co robiąc wiedział jakie mam na tego maila postacie, które mają lvle i hasło chyba też znał.

Martwią mnie 2 i 3 punkt. Czy da się jakoś przed nimi zabezpieczyć? I czy nie wymieniłem jeszcze jakiegoś sposobu, w jaki moge zostać okradziony. Z góry dziękuje ;)

Opublikowano

2. Teraz mail-a trzeba akceptować. Po 7 dniach mail nie zmienia się automatycznie. A co do pkt 3 to nie mam pojęcia.

Opublikowano

2. Teraz mail-a trzeba akceptować. Po 7 dniach mail nie zmienia się automatycznie. A co do pkt 3 to nie mam pojęcia.

Czyli mail może mi się zmienić na stałe po np 1 dniu, a może po 3 tak ? Co do akceptowania to wiem.

Opublikowano

2. Mail muszisz akceptowac ty i osoba ktora ci sprzedala :)

3. hasla napewno nie znal tylko konta i lvle

2. Wiem że trzeba akceptować z obu stron, ale moje pytanie brzmi, czy potej akceptacji konto jest już moje, bo kiedyś trzeba było czekać tydzień, a on mógł anulować zmiane w przeciągu tych 7 dni.

Opublikowano

Jeśli kupiłem bez meila czy to stwarza jakiś większy problem ? Na postaci nie ma eq. Za tydzień już i tak nic z tego maila nie będzie miał, a jeśli zmieni hasło czy maila to będzie wiadome że to on. Na policje mogę się udać bez większego problemu.

Opublikowano

Nie wiem.. ale postacie kupuje sie tylko i wylacznie z mailem... Jezeli koles jest hamem nie bedzie lekko.. nie wiem nie znam sie na kodeksie karnym.. ale maly bledzik zrobiles nie kupujac postaci z mailem..

Nie wiem jak Ci pomoc juz teraz bo w takiej sytuacji sie nie znalazlem...jezeli zmienisz haslo on dostanie na swoja skrzynke potwierdzenie czy cos tam i moze Cie okrasc..

Nie wiem.. :P

W wiadomości pisał że sprzedaje ze wszystkim, dlatego dzięki za info i spróbuje jeszcze maila wywalczyć ;d A, że konto kupiłem praktycznie czyste to nie ma z czego okradać ;d

Opublikowano

staraj się o tego maila bo tak to bałbym się cokolwiek pakować w to konto koles poczeka killka dni aż np. przerzucisz eq i Ci je podpierdzieli miałem taką sytuację że kupiłem konto na fb od takiego kolegi kolegi i własnie bez maila łowiłem,łowiłem i trzymałem tam sporo kasy a nie pomyślałem o tym że on ciągle ma dostęp do konta no i któregoś dnia konto było wyczyszczone

Opublikowano

Robisz tak: Umawiasz sie z typem, że ci potwierdzi zmiane emaila. Zakładasz nowy email na gmail.com (dla mnie najlepsze i najbezpeczniejsze) i wysyłasz zmiane emaila. On potwerdza na starym emailu potem ty na nowym swoim. Ja ci radze używać kasperskiego, skanujesz antywirusem kompa, nie pobierasz żadnych "yang, trade, item hacków". Co jedynie jakieś dmg, mod kamera jakieś obejścia.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

co do 3 pkt cos takiego istnieje ale nie wiem jak ;] kiedys zapomnialem jaki mayl mam i haslo kumpel wbil sie na jakas strone podal stary meyl jaki pamietalem i login i wbil sie;dd

76561198017353072.png
Opublikowano

co do 2punktu to jak zakceptuje on i potem ty to juz e-mial jest twoj on nie dostaje zadnych e-mili z zmiana hasla itp nie moze wziac przypomnij haslo bo juz jest przypisane na twoje konto

a co do 3 to zrob sobie new e-mial wes na niego tylko to 1konto i nie akceptuj zadnych linkow reje co ci przyjdzie bo on zalozyl konto na tym gamefroge (nie pameitam dokladnego adresu) po prostu zmien e-mila i mozesz juz nie wchodzic na niego

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Jak wywalczysz e-maila od konta to radzę zmienić opcję przypominania hasła do skrzynki.. Tj. alternatywny e-mail/numer telefonu/pytanie pomocnicze :)

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że gość Cię nie zrobi w konia, jak to się mawia :D

refy RMCF

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...