Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ebay.Com Pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko , czy ktos moze z was zamawial cos za $ na ebay.com , ale tak zeby wysylka byla do Polski ?

O uzgodnienie z sprzedawca to wiem i raczej nie bedzie problemu ale jak to jest z clem ?

Bo mam na oku iPhona 4 za 450$ a nie wiem jak to bedzie z clem :( jak dowala te 20% [czy ile oni tam biora] z kwoty [na Polskim rynku] np z 1200zl to ...

Za pomoc beda + lub - jak kto woli :D

Pozdrawiam

-

Opublikowano

Z tego co wiem zależy od kraju. Jak zamawiałem kiedyś najacze od hamburgerów to sprzedawca jasno powiedział że cła nie zapłacę jeżeli oboje zaznaczymy że wartość przesyłki jest niższa niż 100$. W razie telefonu z granicy miałem to potwierdzić.

f.png

Opublikowano

Możesz ominąć cło ale wiesz możesz mieć później jakieś problemy z prawem :> (czytałem o sprowadzaniu aut z USA i omijaniu cła) ;)

icecubea.png

Opublikowano

Zapytam tego sprzedawce co o tym mysli. Bo gdybym mial zaplacic clo + vat to sumka by byla nie mala :D

@edit. No jakby co to przyjada czarni bracia powiedza : LAPA ! DRUGA ! do wozu i juz ;p

@offtopic. Lepiej wziasc iPhone 4 czy iPad 3g 32GB ? Moze ktos ma i by doradzil.

-