Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza Pulapka W Minecraft

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć tak jak wam obiecałem piszę dzisiaj tut do tej pułapki a więc zaczynamy:

Noty wstępne:

-wyposaż się w narzędzia przed rozpoczęciem pracy

-nie wykopiesz diamentu ze względu na głębokość pracy za to mnóstwo rud żelaza, węgla, lazulitu itp.

-na czas pracy włącz peaceful nie chcesz tańczyć potem z creeperami.

No to bierzemy się do roboty!:

1) Wykop tunel 2x1 aż do skały macierzystej pamiętaj o drabinkach.

2) Na dole wykop pokoik 5x5x3.

3) Wejdż drabiną na wysokość 17 klocków od skały macierzystej.

4) Tutaj zrób kolejny pokoik 7x7x3 to będzie twoja baza operacyjna więc urządź ją jak chcesz skrzynie ,piece itp.

5) Z jednej sciany pokoju zrób tunel długi na 4 klocki i wysoki na 2 i szeroki na 1.

6) Czas na robotę! Zacznij kopanie jaskini o wymiarach 50 szerokości 50 długości i 2 wysokości. Zajmie to około 3h więc uzbroj się w kilof i cierpliwość.

UWAGA:Wszelkie luki po gravelu itp. uzupełnij czyms musi być równo 50x50x2

7) Teraz przyjemniejsze. Wykop układ kanałów taki jak na rysunku.

Main-design.PNG 1below floor 1 kloc poniżej poziomu podłogi itd...

WSKAZÓWKA: kop według kratek na rysunku to bardzo ważne gdyż taki system sprawia by woda zachowywała się odpowiednio.

8) Na środku w dziurze zaznaczonej na czarno wykop takie coś ja to obok mapki o szerokości 2 klocki ale nic nie zalewaj jeszcze.

9) Na rysunku pod drabinkami jest kanał wykop go aż do miejsca gdzie chcesz odbierać itemy.

UWAGA: zadbaj by to miejsce było w miarę daleko od pułapki aby twoja postać nie zakłócała spawnu potworów.

10) Chyba czas to wreszcie włączyć nie?! Na końcu każdego kanału w jaskini wlej 2 wiadra wody na całej szerokości kanalu woda powinna dochodzić do dziury ale nie wlewać się do niej.

11) Nalej wodę i lawę w pułapce.

12) Wróć się i usuń wszystkie pochodnie zarówno z jaskinie jak i pułapki (w bazie zostaw)

13) wróć do bazy i zabuduj wejście do jaskini

14) wyłącz tryb peaceful

15) Idź do miejsca zbierania itemów i poczekaj chwilę

16) Jeśli zrobiłeś to dobrze to po ok. minucie powinieneś mieć taki efekt http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c41c2ee189748005.html

Źródło: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Mob_Farm

Tłumaczenie i interpretacja zrobione przeze mnie.

Dać tuta do jakiejś budowli/pułapki ? pisz w tym temacie.

Liczę na opinie

742611478555387739101.jpeg

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nom, też chciałbym zobaczyc filmik, bo trochę nie kapuje xD Jeśli można to nagraj filmik i daj do tego tematu ^^

@Edit

@UP

Szybszy byłeś zanim to napisałem, rób jak uważasz :D

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

6) Czas na robotę! Zacznij kopanie jaskini o wymiarach 50 szerokości 50 długości i 2 wysokości. Zajmie to około 3h więc uzbroj się w kilof i cierpliwość.

pół godzinki diamentowym kilofem i done :+

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

Witam Myślę że bd to bardzo dobra pułapka bo juz się biorę za robotę ! 20 % mam zrobione :D

KUPIE STAL DLA NINJY NA CANDY LONGJU +9 PISAĆ !!!! PW

Opublikowano

Elo!

@UP- Moby spawnują się w kompletnych ciemnościach pod ziemią jak i na powierzchni.

Co do pułapki to świetna, widziałem filmik na YT jak to chodzi, ma masakryczną wydajność :) postanawiam sobie taką sprawić. Robiłem taką jak miał CTSG z MinecraftPL ale jakoś chodzić nie chciała (chyba miałem zbyt mało pięter spawnujących). Ta jest świetna naprawdę :) leci plusik za fatygę w tworzeniu tuta :)

Pozdrawiam Prostacky!

ProstackyPL.png
Opublikowano

pół godzinki diamentowym kilofem i done :+

Caly czas robilem diamentowym ok 2,5h wyszlo

@UP moja dziala glównie ze wzgl. na system kanałów który zapewnia stały "napływ" mobów

Opublikowano

Pokusiłem się, wprowadziłem tylko jedną zmianę 70x70, porażka ponad 2,5h kopania bez kanałów, do tego 5 diamentowych kilofów -.-

Ale mam nadzieję że wynagrodzi mi to dropem ze stworków :D

5940179274b57121f6e62d.png
Opublikowano

50x50x2 = 5000

kamiennny klocek 2 sekundy

5000x2 = 10000 sekund z max wydajnością i jest zrobione

6000 sekund = 100 minut

4000 = jakieś 50 min

150 min to yy no 2,5 godziny może się pomyliłem o 2 godzinki :s

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

Zrobiłem Pułapkę i co?! Działa zaje zajeee ! :D Mam pełno itemów dzięki jeszcze raz ziomek chwała dla ciebie moze dzisiaj zrobię filmik na youtube z tą pułapką to gwarantuje pozdrowienia dla cb !

KUPIE STAL DLA NINJY NA CANDY LONGJU +9 PISAĆ !!!! PW

Opublikowano

zrobie dzisiaj filmik prezentujacy pulapke niestety nie jej budowe ale pokaze wam jak to ma wygladac

PS. jaki polecacie program bo fraps mi nie dziala a nie znam innych >

Opublikowano

CamtasiaStudio jest fajny :D

Łap linka :D

http://www.dobreprogramy.pl/Camtasia-Studio,Program,Windows,12665.html

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

kurde ja to jakoś źle zrobiłem że mi się potworki nie respią 0.0

LUBIE ---

Opublikowano

@MetinPomoc może masz pochodni za dużo czy cuś ? Lub masz Peacfull xD

Mam ok. 50% zrobione strasznie to czasochłonne ale mam nadzieję, że się opłaci

Opublikowano

@up nie nie światło od lawy chyba zapobiega się tworzeniu potworków

LUBIE ---

Opublikowano

@up to po co to robić jak możesz wszystko sobie dać lepiej nie bawić się hackami

LUBIE ---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...