Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Phoenix

PHOENIXMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pobranehk.png

Wstęp

Nie będziemy Was zanudzać pseudofabułami od których roi się na tym forum. Postaramy się w niniejszej zapowiedzi ograniczyć do informacji nt. serwera.

Nie obiecujemy Wam gruszek na wierzbie - zdajemy sobie sprawę z tego, że mimo najszczerszych chęci zawsze coś może pójść nie po naszej myśli, więc z naszej strony możemy jedynie zapewnić, że zrobimy wszystko, aby serwer był maksymalnie stabilny i dopracowany. Czy się uda? Zobaczymy.

Serwer odziedziczył spuściznę po innym serwerze - otrzymaliśmy skrypty, oraz questy. Od razu chcemy rozwiać wątpliwości - serwer jaki chcemy Wam przedstawić nie jest po prostu tamtym serwerem w odświeżonej wersji, to jest przede wszystkim nowy serwer na którym wykorzystane są dodatkowo rozwiązanie z WOFXa. Oprócz nich jest też masa naszych rozwiązań, których próżno szukać u konurencji, która ogranicza się do używania gotowców.

Serwer

Na serwerze oczywiście będą nowe itemy, ale nie traktujemy ich jako priorytet. Nie zarzucimy serwera i Was masą nowych itemów w których biega każdy - uważamy, że to jest bez większego sensu. Co zmieni dodanie 20 nowych broni, skoro wszyscy i tak będą biegać w tych 2-3 najlepszych? No właśnie. W każdym razie, nowe itemy będą. Bronie, zbroje, jak i biżuteria.

Co do questów - staramy się ograniczyć questy typu biegnij od npc A do npc B, później przejedź jeszcze 3 npc i przeklikaj kilkanaście okienek z pseudofabułą, bo przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.

Nie chcemy wszystkiego ujawniać przed startem serwera - musi pozostać pewien element zaskoczenia, bo nie będzie takiej radości <:

Zapewniamy, że oprócz questów, które wykonuje się raz i zapomina zostaną questy cykliczne - które będą niejako dynamicznie generowane, aby nikt się nie nudził.

Nie chcemy robić kolejnego harda będącego PL'em z lekko podkręconymi rejtami, ani robić kolejnego 4funa, który upadnie po miesiącu. Dlaczego wszyscy ograniczają się do sztywnych ram: 4FUN/HARD? Dlaczego wszyscy tak bardzo chcą dokładnego określenia rejtów? U nas rejty nie są standardowo przekręcone, tj. podstawowa wartość * X, ponieważ postanowiliśmy zróżnicować dodatkowo yangi, czy też exp między poszczególnymi mobami. W tym miejscu liczymy na wyrozumiałość modów, jeżeli chodzi o nie podanie przez nas dokładnych rejtów. Dodatkowo są one sprawą jeszcze otwartą, ponieważ liczymy się ze zdaniem użytkowników. Przygotowaliśmy dla Was ankietę na podstawie której postaramy się dopasować serwer do Waszych wymagań. Wypełnienie jej zajmie wam góra 3 minuty.

https://spreadsheets2.google.com/viewform?hl=en&hl=en&formkey=dEdMam9jVDRRZDZNbm1iUUFkS0toV0E6MQ#gid=0

Z góry dziękujemy za pomoc - wymagane są jedynie pola oznaczone gwiazdką, ale będziemy wdzięczni za odpowiedź na wszystkie pytania.

Co pod maską?

Serwer rzecz jasna będzie działał na serwerze dedykowanym, który zresztą jest już wykupiony skonfigurowany etc. Krótko mówiąc - działamy już jakiś czas na nim.

Forum ma gruntownie przebudowany layout - zapewniamy, że nie znajdziecie serwera z drugim takim forum ;-) Jeżeli chodzi o stronę to jest ona przygotowana z myślą o funkcjonalności.

Są na niej takie opcje jak zmiana maila, hasła, podgląd hasła do depozytu, zmiana hasła usunięcia postaci, podgląd chatu wołaj(shout), podgląd historii blokad konta, wyciąganie zablokowanych postaci etc.

Z serwerem gry ruszy również serwer TeamSpeak dla graczy, aby ułatwić Wam komunikację.

Administracja

Zdajemy sobie sprawę z tego, że zdarzają się na serwerach nadużycia ze strony osób będących gmami, itemy dla kolegów etc. Chcemy tego uniknąć. Oprócz takich logicznych rzeczy jak ograniczenie uprawnień gmskich napisaliśmy dla siebie małe narzędzie nadzorujące działania gmów. Nie istnieje możliwość, by GM utworzył item, dodał komuś yangi etc., bez odnotowania tego w logach na podstawie których jesteśmy w stanie wykryć wszystkie niegrzeczne działania i im przeciwdziałać.

Co jeszcze? Mamy autorski panel zarządzania serwerem ułatwiający administratorom zarządzanie serwerem i blokady kont. Mamy nadzieję, że dzięki temu obsługa serwera i graczy przed TEAM będzie stała na wysokim poziomie. Jak będzie to się jeszcze okaże.

Inne

Chcielibyśmy rozwiać jeszcze wątpliwości dotyczące nazwy. Wiemy, że istniał serwer o takiej nazwie(w sumie dowiedzieliśmy się 30minut temu, ale cóż to zmienia) i chcemy jedynie zakomunikować, że nie mamy z nim nic wspólnego i nie czujemy się źle z powodu zbieżności nazw. Phoenix nie jest żadnym wymyślonym słowem, toteż uważamy, że nie ma żadnego problemu. Oprócz tego w naszym przypadku ma ono dodatkowo znaczenie symboliczne. Jest ok.

Co jeszcze? Otóż do gry na serwerze będzie potrzebny stety/niestety nasz klient. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdy ma dostęp do szybkiego łącza i ściąganie kilkuset mb nie jest dla wszystkich takim "hop siup". Dlatego klienta udostępnimy Wam kilka dni przed startem serwer, abyście mogli go sobie ściągnąć i mieć przygotowanego na start serwera. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby korzystanie z kamermoda i innych tego rodzaju cudów było utrudnione dlatego też używanie kamermoda jest po prostu zabronione - zdajemy sobie sprawę, że w kamermodzie są również "dobre" funkcje, ale nie możemy dopuścić do używania tych "złych", dlatego też używanie kamermoda jest zabronione. Kropka.

Serwer rusza od zera, nie przenosimy kont/postaci/etc. z żadnych innych serwerów

Start jest przewidziany na pierwszy tydzień marca, ale nie jest to jakiś deadline.

Jeszcze raz chcielibyśmy poprosić o wypełnienie ankiety.

https://spreadsheets2.google.com/viewform?hl=en&hl=en&formkey=dEdMam9jVDRRZDZNbm1iUUFkS0toV0E6MQ#gid=0

Pozdrawiamy serdecznie.

PHOENIX TEAM

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No no no ciekawe kiedy bedzie start nie moge sie doczekac. Hmm jezeli to bedzie server bez ulepszaczy 90 w 2 dni to wyjde.

Ankieta wypelniona zobaczymy co z tego bedzie ;]

Opublikowano

no to .

zapowiada się ciekawie: )

questy i inne z wofxa; )

dla mnie bomba .

ech . czyli jednak wofx naprawdę już nie wróci...

to w takim razie życzę Wam owocnej pracy i fajnych graczy: )

Opublikowano

Wow. Aż mnie zatkało szczerze mówiąc.

Co mam gadać? Serwer świetny, tylko czekać.

Ankietę wypełniłem i mam nadzieję że w czymś to wam pomoże.

Serdecznie pozdrawiam i życzę miłej pracy.

aa98433926034301b187916074dbadce.0.gif

I widziałem ich wodza: przybiegł, mieczem skinął

I jak ptak jedno skrzydło wojska swego zwinął;

Wylewa się spod skrzydła ściśniona piechota

Długą czarną kolumną, jako lawa błota,

Nasypana iskrami bagnetów. Jak sępy

Czarne chorągwie na śmierć prowadzą zastępy.

Opublikowano

Nie rozumiem jednego , po co stawiacie serwery nowe / lipnee - doceniam prace , starania ale to i tak nie wyjdzie , prędzej padnie niż wystartujee.

Mało macie serwerów ?

Zróbciee jednego a dobregoo .

A nie stawiacie serwer'a na pegazusiee za 20 zł . Aż szkoda oglądać zapowiedzi .

Tak więc nie zmarnujcie Swojej szansy !

// nie spamuj. to nie ma nic do rzeczy

Najlepszy Dedykowany serwer ! .

-Bdb. maszyna na której jest postawiony serwer ,

-Opłacony z góry na 1 rok ,

-Raty serwera - 150 exp , drop yang 200-250 ,

-Wiele graczy

-0 Lagów

-Rekrutacja na Gm'ów otwarta

-Maxymalny lvl to 255 ,

-Nowe skille

-Nowe metiny koreańskie , 150-250 lvl.

-Nowe mapy - takie jak , mapa handlowa , grota v4 , kraina smoków , eventownia .

Zapraszam więcej informacji tutaj .

spam.gif

Opublikowano

Panie i panowie, jestem wielkim fanem 4FUN ale na ten serwer już zacieram rączki. Co to będzie, co to będzie? Prezentacja, zapowiedź - wygląda po prostu - ładnie.

Bardzo ciekaw jestem serverka, bo na wofx nie grałem ;]

Tacco.

diggydiggy.jpg

1300847486ujzezdzanie.gif

Koles dropnal dzika :P

Jeśli chcesz wynagrodzić moją pracę, to daj mi symboliczny +. Jeśli napisałem coś źle, napisz to w temacie, i jak tego nie poprawie w ciągu godziny, daj mi -.

Opublikowano

Ja grałem na WoFX serwer był bardzo ciekawy, nie grało na nim dużo osób, jednak dało się pogadać z ludzmi. Mam nadzieję, że ten serw również będzie ciekawy i nie okaże się niewypałem.

Opublikowano

WOFX to bez wątpienia najlepszy serwer na którym grałem, jeśli to ma być jego szkielet na pewno zagram, tak jak dużo ludzi którzy grali wcześniej na WOFX ;P

Opublikowano

z tej zapowiedzi nic się nie dowiedziałem, po prostu będzie sobie serwer i koniec.

Mogli byście dać konkretne info tydzień przed startem co na serwerze.

; )

Opublikowano

ankieta wypelniona;] naprawde zaskoczylo mnie pytanie ile powinno zajac wbicie 70lv;] jak dla mnie 3 dni;] bo wiem ze w 2 sie na plikach raina wbija, ale to nie zabawa tylko smigac w hwangu

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Serwer jest cały czas tworzony, o niczym nie zapomnieliśmy. Jesteśmy na etapie dopracowania ostatnich rzeczy i poprawy literówek, i innych pierdół.

Bądźcie czujni, niedługo pojawi się download(będzie pełny klient, jak i mała paczka do podmiany w kliencie 2010r.) a później sam serwer.

Dokładnej daty nie jesteśmy w stanie podać, ale to już niedługo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...