Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Zrobić Szkło?

axeder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pooglądaj poradniki na YouTube, zanim dorwiesz się do gry. -.-

Szkło robisz przetapiając piasek (ten z plaż) w piecyku.

A węgiel jest głównie pod ziemią i w jaskiniach (czasem są wyjątki na powierzchni, na skałach)...

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

glupie pytanie

1.wegiel wykopiesz kilofem

2.szklo zrobisz w piecu wystarczy upiec piasek

mam nadzieje ,ze pomoglem

P.S. Wpisz w wyszukiwarke "Minecraft Crafting"

// takimi postami nie pomagasz.

Kocham mpcforum.pl!!!

kekc.pl <-- Serwer minecraft AMPLIFIED Start początek maja maja 2017

Opublikowano

dobra ja ci wytlmuacze dokladnie, na ojca lapq dzis 1 raz gralem. No to tak jak masz juz kilof, kopiesz skaly ( Crafting_square_Cobblestone.png tak wyglada )

jesli masz 9 skal, budujesz z 4 desek toolbox'a. Pozniej w toolboxie ukladasz tak skaly : ( S to skala

S  S  S
S      S
S  S  S

wtedy wychodzi ci piecyk, robisz go, ustawiasz go w jakims miejscu, pozniej idziesz na plaze i szukasz piasku, ( tak wyglada Sand.png ).

Jesli masz deski, to podchodzisz do piecyka klikasz prawym, na dolnym oknie ukladasz deski, na gornym piasek. Zauwazysz ze wskaznik miedzy tymi sie "pali", to oznacza ze piasek sie przetapia. Strzaleczka na prawo od wskaznika wskazuje za ile gotowe bedzie szklo, ot caly problem.

A co do wegla, mozesz go znalezc w ziemi, ale ja radze ci wstac o poranku i pochodzic po mapce, zazwyczaj w skale ktora jest polozona podobnie jak piasek czy gleba mozesz go dosc gesto znalezc, znajdziesz jeden masz kilka :)

kalik.png

Opublikowano

Zetnij drzewo zrób 4 deski resztę drzewa wrzuć do pieca drzewo na górze deski na dole i ci się zrobi węgiel

mpcubfluo.png

1295889758-U198706.png

1281382571-U198706.png

1283694067-U198706.png

1281380939-U1.png

youtube.png

NIE BOĆ ŻYŁA DAJ + JAK STAWIASZ TO MNIE MOBILIZUJE DO DALSZEJ PRACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...