Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy mogę grac - Czyli wymagania sprzętowe :

A więc minimalne wymagania sprzętowe to :

- Procesor - Pentium IV 1.80 GHz

- Ilośc RAM'u - 512 MB

- Karta Graficzna - GeForce klasy 4200 TI, albo Radeon klasy 9200 128 MB

- HDD - 3 GB

- Direct X - 9.0c

Zalecane wymagania sprzętowe to :

- Procesor - Pentium IV 3.00 GHz

- Ilośc RAM'u - 1 GB

- Karta Graficzna - GeForce klasy FX 6200, lub Radeon klasy 9600 128 MB

- HDD - 3 GB

- Direct X - 9.0c

Mój sprzęt ( chodzi na full detalach bez zacięcia ) :

- Procesor - AMD Athlon 64 3.00+ GHz BOX

- Ilośc RAM'u - 512 Kingstone

- Karta Graficzna - Radeon X800GTO 128 MB

- HDD - 200 GB

- Direct X - 9.0c

2. Kim zacząc grę - czyli zaczynamy od podstaw :

Tak więc wymienię wam wady i zalety jakie posiadają dane klasy postaci, ażeby pomóc wam wybrać właściwą dla was. ( niestety dokładnie wam nie powiem co i jak gdyż gram Elementalistem i sam wszystkiego nie zobaczyłem jeszcze =] )

Berserker - Tak więc jest to silny wojownik. Jego głównymi cechami jest to iż zadaje duże obrażenia i jest wytrzymały na obrażenia przeciwników. Zazwyczaj przydaje się on jako osoba, która idzie jako pierwsza w bój, gdyż ma dużo punktów życia i obrony. Jedną z jego wad jest to, iż wolno atakuje. W czasie dwóch sekund regeneruje 5 punktów życia i 1 punkt many. Zalecane jest dodawanie punktów, które otrzymuje się wraz ze wzrostem poziomu w siłę.

Dragon Knight - Dragon Knight, również jak Berserker jest wojownikiem, lecz jest o wiele szybszy. Zadaje co prawda mniejsze obrażenia ale za to jest najszybszą postacią w grze. Jeżeli w party nie ma żadnego Berserkera, to On również służy jako "żywa tarcza" i idzie na przód. Dokładnie nie wiem ile ma punktów życia i many ale w ciągu dwóch sekund regeneruje 4 punkty życia i 1 many. Zalecane jest dodawanie punktów, które otrzymuje się wraz ze wzrostem poziomu w zręczność i siłę.

Valkyrie - Valkyrie, jest podobieństwem elfa w inną grę WebZen'u MUonline. Również może przywoływać summony ( co do aur to nie jestem pewien za daleko nie doszedłem =] ), oraz ma możliwość używania kusz ( uwierzcie fajnie wyglądają =] ). Summony są przydatne tak jak w przypadku Berserkera na "żywą tarczę, gdyż są wytrzymałe. Valkyrie, nie jest zbytnio wytrzymała i zazwyczaj trzyma się z tyłu party ostrzeliwując przeciwników. Zalecane jest dodawanie punktów które otrzymuje się wraz ze wzrostem poziomu w zręczność i siłę, która przydaje się do danego seciku =].

Elementalist - No, i moja ulubiona postać , którą ja sam gram =]. Polecam tą postać osobą, które lubią trzymać się z tyłu party i które umieją dobrze microwac ( czyt. wycofywac się tak ażeby nie zginać ), gdy zaatakują nas przeciwnicy. Ta postać jest bardzo potężna pod względem ataku, gdyż pierwsze dwa czary jakie mamy od samego początku ( fire i lighting ) zadają na samym początku obrażenia około :

- fire - 50, cios krytyczny - 100

- lighting - 30, cios krytyczny - 60

Niestety tak jak wcześniej wspomniałem, przydaje Ona się tylko na "tyły", gdyż ma bardzo mało obrony i szybko ginie z "przodu", dodatkowo melee ( czy. ataki wręcz ) również niewiele dają, gdyż na początku około 4 obrażeń.

3. Po wybraniu, kim chcemy grac - czyli ciąg dalszy poradnika

Tak więc gdy wybierzesz kim chcesz grac, trzeba jakoś się zalogowac :P ( Lecz jeżeli nie masz jeszcze clienta gry SUN poprostu kliknij Tu, a jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij Tu ) tak więc pierw trzeba odpalić skrót z pulpitu i poczekać, aż gra się zupdatuje i klikamy :

http://img66.imageshack.us/img66/925/poradnik7qk.jpg

poradnik24kg.jpg

Potem, ażeby dostać się na serwer oczywiście wpisujemy login i hasło. Po zrobieniu danej czynności pojawia się lista serwerów, a dokładnie sześc., klikamy na którym chcemy grac ( ja polecam 4, bo sam tam gram :P i widziałem 3 Polaków, łącznie ze mną ), po wybraniu serwera widzimy po boku trzy podserwery ( obok okienka z wyborem serwera ) ja zazwyczaj gram na 1 jak coś :P. Gdy wybierzemy podserwer pora na założenie postaci.

start1_01.jpg

Trzeba kliknąć w przycisk przy którym jest 1.

start1_02.jpg

Następnie wybrać daną postać ( wymieniam po kolei od lewej - Valkyrie, Elementalist, Berserker,Dragon Knight )

start1_02.jpg

Po wyborze postaci ustawiamy wygląd i wysokośc naszego bohatera. Gdy ustawimy tak jak chcemy, klikamy przycisk znajdujący się obok 2.

4. Ulepszanie itemów - czyli jak zrobic, żeby byc mocniejszym :] :

-Tu itemik w inventory pierw trzeba wlozyc do plecaka :

screenshot00396qr.jpg

-Potem do kowala ( % na pranie to 100% czyli nie trzeba sie bac )

screenshot00400nk.jpg

-efekt końcowy :]

screenshot00396qr.jpg

5. - Kilka przydatnych informacji :

- Ażeby expic trzeba dołączyc do party, a żeby dołączyc do drużyny należy iśc do portalu ( wtedy dołącza się losowo do jakiegoś pokoju ), lub iśc do kobiety na środku pierwszego miasta i wybrac dany pokój. Aby dołączyc się do jakiegoś pokoju trzeba na niego kliknąc i wybrac drugi przycisk od góry, który znajduje się po prawej. Kasa i potiony, które wypadają z mobków dzielone są po równo między każdym graczem w party. Nie ma żadnego KS, ani kradzieży przedmiotów przez osoby, które nie są z tobą w party, gdyż na jednej mapie znajduje się jedno party ( początkowo 5 osób, z czasem można zwiększyc do 10 ). Po dołączeniu do pokoju, gdy jest gotowy musi wcisnąc przycisk Ready, znajduje się on w dolny prawym rogu, drugi od dołu.

- Jeżeli chcesz przenieśc się do innego miasta, których jest 3, musisz iśc do NPC, który jest podobny do tego NPC, co może wprowadzic Cię do jakiegoś pokoju w party. I wtedy trzeba kliknąc wyższy przycisk, a potem ten lewy. UWAGA ! Każda podróż kosztuje 1k ( czyt. tysiąc monet )

- Można ulepszac itemy, od tego są kamienie ( jak narazie spotkałem się z trzema rodzajami ), a oto one :

kamien11hm.jpg

kamien26ty.jpg

kamien37xd.jpg

Aby użyc ich trzeba iśc do kowala wybrac, którąś z opcji ( dokładnie nie pamiętam którą ) i wrzucic dany item wraz z kamykiem i kliknąc w przycisk. Nie znam dokładnego procentu, gdyż jeszcze mi szkoda marnowac kamyki na to :brawo:

- I taka mała porada na koniec - Jeżeli chcecie nosic jakieś itemki, a nie wiecie gdzie dodawac pkt ażeby wystarczy przyjżec się pierw czy jest on dla nas, czyli czy tak mniej wiecej po prawej stronie pod nazwą itemku te literki ( czyt. krzaczki ) są czerwone ( oznacza to, iż nie są przeznaczone dla nas ), a białe ( oznacza, iż są dla nas ). A potem przyjżec sie czerwonym liczbom które są pośrodku wraz z krzaczkami ( Te które są czerwone to są odpowiedniki tych w które trzeba kliknąc, poznasz je po pierwszych 3 literach [ czyt. krzaczkach ]. Aby dodac jakiś skill do szybkiego pasku "operacji" ( ten na samym dole z liczbami u góry ), wystarczy wcisnąc "K" ( klawisz gdzie są skille ) i przeciągnąc je na ten pasek.

*UWAGA* - na czas pre open beta testów ( do 30 stycznia ) serwery gry będą działac od 6 - 16 h czasu polskiego ( 14 - 24 czasu koreanskiego )

PORADNIK BY Multihool®

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...