Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tuty]Zmieniejszanie/Zwiekszanie

Symulator2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie zamiast robic z 5 zamieszcze tutaj pare poradników zaczynajmy !

Jak zwiększyć/zmniejszyć pojemność przyczepy

wchodzimy przez notatnik do pliku xml przyczepy i odszukujemy linijke

<capacity>xxx</capacity>

w miejscu xxx macie napisaną obecną pojemność przyczepy i zmieniacie jej pojemność jak chcecie

Nudzi cie zbieranie kasy? mam na to sposób !

wchodzimy w moje dokumenty , My Games ,Farming Simulator 2011 , savegame 1, carrerSavegame otwieramy za pomocą notatnika ,szukamy linijki money='' '' między cudzysłowiami zamieniamy liczbę na taką jaką chcemy , przed zamknięciem notatnika pojawi sie komunikat czy zapisać zamiany zgadzamy sie , i ciszymy sie kasą w grze ;)

Zmniejszanie zwiększanie pojemności baku

zmniejszanie zwiększanie pojemności baku na paliwo w kombajnie i traktorze

jak mamy mod w zip to szukamy pliku xml. danej maszyny czyli np. u mnie jest to traktor ursus 1014 i w nim mamy plik 1014.xml wyciągamy na pulpit ten plik otwieramy go notatnikiem czyli PPM wybieramy edytuj

i otworzy nam sie to w notatniku i szukamy takiej linijki

<fuelCapacity>222</fuelCapacity>

umnie jest 222 to znaczy że nasz bak ma pojemność 222litrów zamiast 222 wpisujecie sobie ile litrów pojemności baku ma mieć wasza maszyna. potem wrzucamy to do naszego pliku zip i klikamy bez kompresji

bonusowy traktor- jak go mieć

Niewiem czy wszyscy wiedzą ale w ls 2011 idzie dostać bonusowy traktorek jakim jest mały deutz aby go mieć trzeba zdobywać medale i długo grać,udało się mi rozwiązać ten problem wystarczy ze wejdziemy w moje dokumenty/my games/farming simulator 2011/savegameX*/vehicles.xml

i dodamy tam linijkę

<vehicle filename="data/vehicles/steerable/deutz/deutzF1m414.xml" isAbsolute="true" fuelFillLevel="27.969562919815">

<component1 position="-127.55576324463 82.268829345703 -348.45263671875" rotation="0.00458122510463 1.559077501297 0.0023424518294632" />

</vehicle>

teraz ten traktorek będzie na mapce od samego początku wystarczy tylko przyjechać nim na farmę lub klikjnąć fhrzeuge zuruckzetsen

(*-literka x oznacza liczbę w zależności od tego na którym slocie mamy zapisaną grę

Zmiana czasu wzrostu zboża

Wchodzimy do folderu gdzie mamy mape, otwieramy mapę i3d za pomocą notatnika. Szukamy linijki <FoliageSubLayer name="wheat" densityMapTypeIndex="1" densityMapChannelOffset="4" numDensityMapChannels="3" materialId="497" cellSize="8" viewDistance="75" terrainOffset="0" objectMask="65520" distanceMapIds="407;408;409;410;411" distanceMapUnitSizes="128;128;128;128;128" separateAvailabilityChannel="false" atlasSize="1" plantThreshold="0.5" numBlocksPerUnit="1.2" width="1.9" height="0.9" widthVariance="0" heightVariance="0.89" horizontalPositionVariance="0.5" growthNumStates="5" growthStateTime="900000"/>

(900000) to 15 minut

jeśli chcemy zwiększyć czas wzrostu tego gatunku zboża, to zmieniamy to 900000. Jeśli wpiszemy tam 3600000, to określony gatunek zboża, w tym przypadku jest to pszenica, będzie ona rosła 1 godz. w rzeczywistości.

mody z ls 2009 do ls 2011

a więc zaczynamy

jest to poradnik jak przerobić MODY z LS 2009 DO LS 2011

Na wstępie ostrzegam że poradnik działa tylko z maszynami które nie korzystają z osobnych skryptów, tzn w ich folderach nie ma plików xxx.lua.

Otwieramy plik modDesc.xml i tam mamy na początku:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" standalone="no" ?>

<modDesc descVersion="1">

<author>Wohlstandskind</author>

<version>1.0</version>

<l10n>

W pierwszej linijce zmieniamy "iso-8859-1" na "utf-8"

W drugiej z "1" na "4"

Teraz miedzy linijke nr 3 a 4 wklejamy taką zawartość:

<title>

<en>xxxxxxx</en>

<de>xxxxxx</de>

</title>

<description>

<en>xxxxx description</en>

<de>xxxxx Beschreibung</de>

</description>

<iconFilename>store.png</iconFilename>

<multiplayer supported="true"/>

Zamiast xxxx nazwe moda np.: John Deere 8530

W linijce " <iconFilename>store.png</iconFilename>" musimy mieć taką samą ścieżkę do pliku ze zdjęciem sklepowym jak na dole w tym samym pliku.

Początek tego pliku powinien teraz wyglądać tak:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>

<modDesc descVersion="4">

<author>Wohlstandskind</author>

<version>1.0</version>

<title>

<en>JD 8530</en>

<de>JD 8530</de>

</title>

<description>

<en>JD 8530 description</en>

<de>JD 8530 Beschreibung</de>

</description>

<iconFilename>store.png</iconFilename>

<multiplayer supported="true"/>

<l10n>

Zapisujemy i już mamy nową maszynę.

Przenoszenie krów(pastwiska i dojarki)

Poradnik jest dla osób, które chcą ze-edytować mapę i przenieść krówki w swoje miejsce.

Więc:

1 Otwieramy mapę, ustawiamy cow zone tam gdzie chcemy zeby było

2. Importujejmy CattleMeadow.i3d >> znajduje się w folderze twoja nazwa mapy/missions

3. Gdy pojawi się w GE dojarka i 3 wanny do karmienia, przesuwamy je tam gdzie chcemy żeby były. Klikamy Export >> do maps/missions. Czyli tam skąd importowaliśmy i zapisujemy pod tą samą nazwą( CattleMeadow )

Usuwamy model dojarki z mapy.

zapisujemy.

I miłego dojenia.

Jak zmienic cene w skupie

1.Otwieramy mapke przez GE.

2. Szukamy interesującego nas skupu.

3. Klikamy na niego (trigger - czyli tam gdzie wysypujemy)

Mój odnośnik

Zmieniamy te wartości co zaznaczyłem...

W oknie User Attributes zmieniamy ,,price multipilres'' (według uznania)

Podane przeze mnie wartości dają w miarę realne ceny zbóż (np.rzepak po 1500 zł na wys. poziomie trudności)

Pierwsza wartość (1.3) mnożnik pszenicy, druga to jęczmień, trzecia to rzepak a czwarta (1.6) to kuku, następne odpowiadają za dodatkowe uprawy...

Poradnik by DARO44

Jak zrobić własny serwer mp?

Jak wgrać mape do ls 2011

Mape w formacie zip wrzucamy do mods.Włączamy gre wybieramy nową gre i wybieramy new mape :)

Niektóre mapy są takie ze trzeba podmienić foldery w Folderze z grą np jest tak z : MarcInowice map by MarTini

Napełnianie siewnika

To by było na tyle jak coś znajde dodam Pozdrawiam

Ach cr7 klekaj przed mistrzem Messim=)

Opublikowano

Mam pytanko sam to robiłeś czy nie bo jeśli nie to byś mógł chociaż napisać źródło...

A tak to +sik

21939.png18706.png

200 Postów[X]

250 Postów[X]

300 Postów[X]

400 Postów[X]

slidbar.gif

Kiedyś zbierałem -

A teraz Like

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...