Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki Program Na Poczatek?

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Ja osobiście polecam C++, a jeśli zaczynasz to Program Dev C++.

Prosty Program w C++ - Hello World. Polega on na Tekstu pojawiającym się w konsoli. Wchodzisz W Dev C++, Klikasz CTRL + N

(New --> Source File)

I zaczynamy:

Na początek powiem że po komendzie znaki

"#"

Nie są potrzebne a wręcz mamy ich nie pisać!!!

#include <iostream> ################# Program używa komend Input, Output - Poczytaj na Innych forach.

using namespace std; ############### Jeśli nie wiesz poczytaj na innych forach.

int main() ######### - Podstawowa Opcja Programu. Zachęcam a wręcz polecam komendę przed opcją main

"int"

{ ######## Otwarcie :P

cout << "Hello World*" << endl; ############## endl - Używamy kiedy mamy wiele tekstów i nie chcemy mieć wszystkiego w jednej linijce ponieważ wygląda to nie estetycznie.

}

getchar(); ########### Jedna z kończących opcji programu. Jeśli nie wiesz poczytaj na innych forach.

return 0; ######### Ta komenda zawsze sama się przypisuje lecz polecam, czasem mogą być jakieś niedogodności.

* - To co chcemy żeby pisało w konsoli.

Uuu.. Ale się rozpisałem :D Myślę że trochę ci przybliżyłem drogę do C++ Oraz zachęciłem cię do tego języka.

Pozdrawiam.

@EDIT

uwaga.gif

Tak wiem było na tym forum lecz Autor nie znalazł więc napisałem.

Poradnik 100% by xh7rx. Zakaz Kopiowania. Jak jest w regulaminie.

Nie jesteś animowaną osobą w internecie!

Będzie wymierzona kara. Ostrzegam!

facepalm.jpg

Opublikowano

Przeżyj to 16 lat, ucz się 4 lata(Perfect) C++, I wtedy pisz takie nędzne komentarze.

Twoja wypowiedź była bez sensu.. Tylko sobie posty nabijasz

No ale dobra prawda boli ;>

Tak podstawowa opcja, napisałem poradnik(Post) Bo chciałem mu pomóc.

Jeśli nie wiesz co napisać a chcesz nabić sobie post to wyjdź i się nie udzielaj.

Pozdrawiam

Taa...nie musze sie uczyć 4 lata C++ żeby wiedzieć co to jest int main() - weź przestań... ;p Coś mi sie wydaje że Ty tutaj jesteś "początkujący" jak na razie. Nie nabijam sobie postów, nie obchodzi mnie to. A poza tym masz błędy w kodzie. Aha, "Zachęcam a wręcz polecam komendę przed opcją main [...] int" - od kiedy int to KOMENDA ? ;p

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...