Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Tut][Inne]Jak Zrobić Własny Kursor

MasterWP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

W tym poradniku przedstawię wam jak zrobić unikalny kursor.Najpierw musimy pobrać program Sib Cursor Editor.

Download :

http://www.speedyshare.com/files/26977735/SibCursorEditorByMasterWP.rar

Skan :

http://www.virustotal.com/url-scan/report.html?id=8e679168fbac08da28bb4f3822ff487b-1298213406

Program instalujemy w wybranym miejscu oraz włączamy go.Przy włączaniu w prawym dolnym rogu jest informacja że produkt nie jest zarejestrowany (gdy produkt nie jest zarejestrowany przy każdym otworzeniu musimy czekać jakieś 20 sekund).

Jak zrobić własny kursor :

Po włączeniu się programu wybieramy opcję pola na jakim będziemy tworzyć kursor.

31817756.jpg

Gdy wybraliśmy pole możemy zacząć tworzyć własny obraz.Ja dla przykładu pokaże mój przykładowy kursor.

63816494.jpg

Gdy już posiadamy kursor trzeba zrobić jego test.Więc wciskamy "Cursor" i "Test" , dla mniej kumatych :P :

15703816.jpg

Pojawi nam się takie okno , w którym trzymając LPM (lewy przycisk myszki) będziemy rysować czerwoną linią :

93210787.jpg

Po przetestowaniu należy zapisać kursor w jakimś łatwym do odnalezienia miejscu np. na pulpicie.

Jak zainstalować własny kursor ??

Instalacja naszego kursora jest bardzo łatwa.Wchodzimy w panel sterowania wybieramy opcje "Drukarki i inny sprzęt".Następnie "Mysz" oraz opcję "Wskaźnik" potem przeglądaj i wybieramy miejsce gdzie zapisaliśmy nasz kursor.Zainstalowaliśmy nasz kursor i możemy się cieszyć że jako jedyni mamy taki wzór.

Wszystkie błędy , sugestię , oraz wasze prace proszę przedstawiać w komentarzach.

Opublikowano

Spoko poradnik w końcu mam ciekawszy kursor :) + leci

48402464016452232540.png

sygnaturarv.png

Podnieca Cię jak robisz komuś na złość?

Jeśli tak to oznacza że jesteś NEO!

Tak tak to do Ciebie dlatego że dałeś mi + zamiast - !

I'm back! Are you fucking kidding me ?

Daj - ;D

Opublikowano

Fajny TuT.. wiedziałem to dawno ale nie wiedziałem o MPC xD Umiem zrobić ruszający się kursor w tym programie;] Jednakże już go nie używam ;P

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm jest może możliwość wrzucenia programu ponownie na hosting ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...