Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Tel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż.... przymierzam się do kupna nowego telefonu.

I tutaj mam mały dylemat.

Jest ktoś może obeznany, jak to jest z tzw." Sim Lockiem " ?

Na aukcji telefonu, piszę, że ma 24miesiące gwarancji z SL.

Nie jestem w tym temacie zbyt obeznany, więc mógłby mi ktoś to wytłumaczyć, na czym działa ten simlock, i czy da się go usunąć -co wtedy itd.?

Opublikowano

SIM-lock (SIM lock, potocznie simlock) - zabezpieczenie w oprogramowaniu telefonów komórkowych zakładane przez producenta na życzenie operatora, najczęściej powodujące brak autoryzacji kart SIM pochodzących od innych operatorów. Simlocka da się zdjąć za grosze w komisie (bądź na własną rękę, ale lepiej zapłacić 20 zł i mieć pewność że nic się nie zepsuje). Po zdjęciu simlocka stracisz gwarancję. Jak chesz telefon bez simlocka to kup w orange bo tam już nie ma w telefonach simlock'ów.

Opublikowano (edytowane)

sim lock to ze np mozesz wlozyc tylko np simke z orange a u mnie za usuniencie wołali chyba około 30zł

up szybszy

Edytowane przez mentor123
Jak pomogłem licze na Lajka!!!
Opublikowano

Jak chesz telefon bez simlocka to kup w orange bo tam już nie ma w telefonach simlock'ów.

moja starsza ma telefon z 2011 roku z orange i ma simlocka

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!-Wklej to na swoja Sygnature

Wchodzę nago do kościoła krzycząc chwalmy Pana

Po czym rzucam na tace odbezpieczony granat. WSRH W CAŁEJ POLSCE. POZDRO DLA KUMATYCH

Opublikowano

Jak chesz telefon bez simlocka to kup w orange bo tam już nie ma w telefonach simlock'ów.

WTF.jpg

Orange używa brandowanego softa z simlockiem (a bynajmniej używało jeszcze do niedawna).