Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karty Dźwiękowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kupiłem kartę dźwiękową 5.1 pod PCI i miałem karte dźwiękową zint. Po podłączeniu 5.1 i zainstalowaniu sterów karta zint znikła, a do grania na mixerze potrzebuję dwóch, ponieważ "czarne" wyjście na karcie 5.1 nie działa :/ Tak jak w temacie napisałem oby dwie karty "gryzą" się a potrzebuje, żeby oby działały. Ma ktoś jakiś pomysł lub wie, jak zrobić, żeby oby dwie karty działały na raz?

Bardzo potrzebuję, za szybie i poprawne odpowiedzi daję + ;)

Opublikowano

wyłącz tą co nie używasz i włącz aktualnie wyłączone wyjście w mixerze co masz z oprogramowaniem

nie wiem co daje że mają być obydwie ale dzwięku przestrzennego z takiej konfiguracji nie uzyskasz, do czego potrzeba na raz dwóch ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam mixer (audio), i chciałem z nim grać VirtualDJ, lecz "czarne" wejście w mojej karcie 5.1, świeżo kupionej nie działa :/ Więc pomyślałem, że ch1 zrobię z jednej karty a ch2 z drugiej karty, lecz po zainstalowaniu karty 5.1, zintegrowanej wgl nie widać :/

Opublikowano

jaką to świetną karte 5.1 masz bo nadal nas nie uraczyłeś jakąkolwiek informacją

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Taką mam kartę. Chciałem kanał1 w mixerze podpiąć pod "zielone" a kanał2 pod "czarne", lecz działa tylko kanał1 a kanał2 nie :/ W ustawieniach dźwięku NIC NIE MAM WYCISZONE.

Po zainstalowaniu w/w karty, zintegrowanej wgl nie ma. Tzn. nie mam jej w ustawieniach dźwięku, tak jak by jej nie było :/

Opublikowano

czyli wprowadzasz zewnętzrne dwa sygnały do karty , tak ?

sb wejścia ma tylko dwa analogowe Liniowe i do mikrofonu

czarny w SB to WYJŚCIE a nie wejście, zresztą masz rozpiske nazw, podaj jak się nazywają gniazda

musisz sobie zrobić przejściówke i podłączyć nie używane na karcie gniazdka CD_IN i AUX_IN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Możesz napisać na gg?

Jak coś 13012427

W VirutalDJ jest zdjęcie, że ch2 pod "czarne", więc powinno działać a tak nie jest:/

Opublikowano

masz karte, masz instrukcje i masz opisy gniazdek , mam dwie karty SB i w każdej czarny jest WYJŚCIEM a nie wejściem do karty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Karta zamawiana z allegro, nie ma instrukcji. Tak, wiem. To jest wyjście, i powinna "lecieć" z niego muzyka do kanału2 lub kanału1, lecz tak nie jest. W programie, którego używam, jest napisane, że tak powinno działać :/

Opublikowano

to sobie włącz w mikserze karty , windows sam z siebie nie obsługuje 5.1 , tryb na 4 głośniki wystarczy w zupełności L+P przód i L+P tył

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Widzę, że się nie rozumiemy. Coś się stało z "czarnym" wyjściem. Albo jest wyciszony, albo stery nie takie. Po prostu nie wychodzi dźwięk z niego na ch2.

Opublikowano

jest wyłączone do puki go nie włączysz mikserem dołączonym do softu creativa , domyślnie działa tylko na dwa kanały jak normalna karta

mixer.gif

vigor-2.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

Nie mam na płycie sterowników. Pobrałem je, gdy mi się wyświetliło (po podłączeniu karty) kreator znajdowania nowego sprzętu. Nie mam żadnego Surround Mixer.

Pobrałem Surround Mixer ale nie wiem co dalej :/

Edytowane przez Turek28