Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pl Vs. Us Vs. Sg.

RusherTub

Który lepszy i dlaczego ?  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który lepszy i dlaczego ?

• PL najlepszy.
      27
    • SG najlepszy.
      25
    • US najlepszy.
      35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co tu dużo mówić jest tylko 1 zasada.

Gdy głosujemy piszemy dlaczego zagłosowaliśmy na to i dlaczego inne odpadają ?

Proszę bez błędnie pisać nie zamierzam czytać "weduk mnie nailepsy pe el"

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Metin2.us aka metin2.sg dlaczego nie pl?Nuda...Bez yang nie masz co zaczynać bo 30lvl nie wbijesz.Już powoli nawet 99lvl kończą grę;)

Głosu nie oddam bo nie mam jak.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Oddałem glos na SG.

Gralem tam, bardzo podobal mi sie serwer, ale zakonczylem gre w metina w ogole. Czasem na privach sie bawie

Dlaczego nie PL/US?

W PLa gralem dlugo, ale mi sie znudzil. Inflacja i w ogole... :P

W US'a nie gralem, wiec sie na temat tego serwera nie wypowiadam

+

dobo95.png

Sygrantura by AgatkaPL :) Dziekuję ;)

Opublikowano

Dobrze więc widze że toczycie walke między SG a PL.

To poproszę kogoś by wypowiedział się na temat us'a a są tu tacy.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Według mnie najlepszy .sg chodź na nim nie gram ;)

Dlaczego ?

- team się interesuje graczami

- częste eventy

- deszcz metinów

- malutkie ceny

- is na 7 dni

- automatyczne banowanie fb

- brak botów

etc.

AdamS12 dnia 15 luty 2011 - 20:00 napisał Według mnie najlepszy .sg chodź na nim nie gram wink.gif

Dlaczego ?

- częste eventy

- deszcz metinów

- malutkie ceny

- is na 7 dni

- brak botów

etc.

w dupie byłes gówno widziałes boty są ale zaraz po 10-20 min banowane na ip

a nie ma czegos takiego jak napisałes "automatyczne banowanie fb" tam gm sie poprostu nie opierdalają

Pisząc automatycznie miałem na myśli od razu :mellow:

Pisząc brak botów miałem na myśli, że ich nie ma (bo są banowane)

To nie jest temat do poprawiania innych, tylko do głosowania wraz z uzasadnieniem - Twój post to offtop.

btw. "w dupie byłes gówno widziałes" - mam rozumieć, że jesteś gm na metin2.sg, czy stawiałeś tam bota i dostałeś bana na ip ? :)

Jeżeli nie jesteś gm, ani nie dostałeś bana na IP, to Ty też "w dupie byłeś i gówno widziałeś"

ps. jest takie coś jak "ś","ć" ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Według mnie najlepszy .sg chodź na nim nie gram ;)

Dlaczego ?

- częste eventy

- deszcz metinów

- malutkie ceny

- is na 7 dni

- brak botów

etc.

w dupie byłes gówno widziałes boty są ale zaraz po 10-20 min banowane na ip

a nie ma czegos takiego jak napisałes "automatyczne banowanie fb" tam gm sie poprostu nie opierdalają

Opublikowano

dla mnie tez Sg najlepszy/fajniejszy serwer pod sloncem. chociaz by dlatego gdyz dostajemy is na 7dni i mozna sobie ladnie zarobic .. hmm pl gralem 46lvl skonczylem . keylogery i inne jebane gowna . inflacja . fb. jebane adminy w dupe ruchane . duzo by tu pisac ale wyjebane mam na pl .. Polecam sg !

ja gralem pol dnia na sg i zarobilem 2kk -_-

tylko ze skonczylem zabawe . konta mam non stop moge pograc z kims ;)

jestem przyjazny wobec innych . lecz nie lubie zuli ..

Sa dni kiedy widać to jak na dłoni ..... . Magik , Fokus , Rahim > Paktofonika :)

jebni + jak ci pomogłem . jak nie jebni minus . jezeli minusujesz/plusujesz bez mózgu lepiej odłącz kabel neo ;].

Opublikowano

Z nie którymi się nie zgodzę że wersja Polska metina jest zła i nudna :)

Zacznę od tego że nie trzeba wcale wydawać pieniędzy na żadne allegro,IS przykładem tego jest gracz o nicku Boosik i NiGhTwItCh z 16 serwera. Grają bez żadnego wkładu pieniężnego i poświęcają maksymalnie 5 godzin na gre dziennie a jednak są najlepszymi graczami na serwerze oraz ośągneli maksymalny poziom postaci. Drugą rzeczą która odpycha innych są tanie yang na allegro co za tym idzie że? dużo dzieci kupuje je i nabywają przedmioty z zawyżonymi cenami a co za tym idzie podnoszą ceny ale są i + tego ze ceny są tak wygórowane, można w bardzo łatwy sposób się dorobić i ekwipunek nie powinien sprawiać trudności :). Nie wiem dlaczego bardzo dużo ludzi z tego forum go krytykuje... Ale świadczy to o tym że nie potrafią zawalczyć o osiągnięcie czegoś... Kolejną rzeczą na którą skarżą się użytkownicy forum to farm boty i tak zwane "noobki". Otóż farm boty nie stawiają się same... Dużo ludzi którzy skarżą się na nie sami je "wypuszczają" jest to żenujące. "Noob" - jest to osoba utrudniająca gre. Podałem tą definicje dlatego że prawi 80% użytkowników działu "metin2" nie zna jego znaczenia i używa go w niewłaściwy sposób. Takich ludzi się ignoruje (np. kiedy próbuje zdobyć doświadczenie naszym kosztem ("ksują" po prostu bez słowa przenosimy się na inne CH). To wszystko nie dzieje się samo tylko jest następstwem innych poczynań graczy! Gra bez żadnego wydatku wydatku wydaje się trudna ale JA sam osobiście spróbowałem i przyznam wam że teraz mam 90 poziom i umiejętności na najwyższym poziomie!. Jest to bardzo proste. Nie wiem dlaczego inni uważają inaczej. Czasami gdy przeglądam tematy Tutaj i porównuje je z postami dzieci na innych forach stwierdzam że mają więcej IQ nie niektórzy użytkownicy TU.. kończę ten post bo mógłbym się bardzo rozpisać, ale po co?!

Po prostu głosuje na Polską wersje metina i tyle :):

- Jest ona w naszym języku

- Łatwo jest znaleźć bardzo wspaniałych ludzi

- Gra jest banalna urozmaicona

- Są i Eventy (wiele osób twierdzi żę jest ich mało ale to bzdura "Event"- jest to specjalne wydarzenie MIESIĄCA! nie oczekujcie ich codziennie bo to po prostu żałosne)

- miła i zgrany tak zwany "Team Metin2" można z nimi bardzo miło porazmawiać na skype, VT, TS i dowiedzieć się dużo przydatnych rzeczy

Tyle ode mnie mógłbym wymienić więcej zalet, ale po co? I tak większośc ludzi 9dzieci w przedziale 7-13 lat) zaczną wypisywać bzdury jakim to jestem "neło" ale i tak się tym nie przejmuję niech wiedzą że jest ktoś bardziej rozwiniętym intelektualnie od nich i umiem coś więcej napisać niż "żal mi cie noobie"

Pozdrawiam :) Przepraszam również za błędy interpunkcyjne bo nie zwracałem za bardzo uwagi na nie przy tym poście :> ( Ale też za ortografię na pewno się coś znajdzie ;>)

Opublikowano

Zacznę od tego że nie trzeba wcale wydawać pieniędzy na żadne allegro,IS przykładem tego jest gracz o nicku Boosik i NiGhTwItCh z 16 serwera. Grają bez żadnego wkładu pieniężnego i poświęcają maksymalnie 5 godzin na gre dziennie a jednak są najlepszymi graczami na serwerze oraz ośągneli maksymalny poziom postaci. Drugą rzeczą która odpycha innych są tanie yang na allegro co za tym idzie że? dużo dzieci kupuje je i nabywają przedmioty z zawyżonymi cenami a co za tym idzie podnoszą ceny ale są i + tego ze ceny są tak wygórowane, można w bardzo łatwy sposób się dorobić i ekwipunek nie powinien sprawiać trudności :). Nie wiem dlaczego bardzo dużo ludzi z tego forum go krytykuje... Ale świadczy to o tym że nie potrafią zawalczyć o osiągnięcie czegoś... Kolejną rzeczą na którą skarżą się użytkownicy forum to farm boty i tak zwane "noobki". Otóż farm boty nie stawiają się same... Dużo ludzi którzy skarżą się na nie sami je "wypuszczają" jest to żenujące. "Noob" - jest to osoba utrudniająca gre. Podałem tą definicje dlatego że prawi 80% użytkowników działu "metin2" nie zna jego znaczenia i używa go w niewłaściwy sposób. Takich ludzi się ignoruje (np. kiedy próbuje zdobyć doświadczenie naszym kosztem ("ksują" po prostu bez słowa przenosimy się na inne CH). To wszystko nie dzieje się samo tylko jest następstwem innych poczynań graczy! Gra bez żadnego wydatku wydatku wydaje się trudna ale JA sam osobiście spróbowałem i przyznam wam że teraz mam 90 poziom i umiejętności na najwyższym poziomie!. Jest to bardzo proste. Nie wiem dlaczego inni uważają inaczej. Czasami gdy przeglądam tematy Tutaj i porównuje je z postami dzieci na innych forach stwierdzam że mają więcej IQ nie niektórzy użytkownicy TU.. kończę ten post bo mógłbym się bardzo rozpisać, ale po co?!

- Są i Eventy (wiele osób twierdzi żę jest ich mało ale to bzdura "Event"- jest to specjalne wydarzenie MIESIĄCA! nie oczekujcie ich codziennie bo to po prostu żałosne)

- miła i zgrany tak zwany "Team Metin2" można z nimi bardzo miło porazmawiać na skype, VT, TS i dowiedzieć się dużo przydatnych rzeczy

Tyle ode mnie mógłbym wymienić więcej zalet, ale po co? I tak większośc ludzi 9dzieci w przedziale 7-13 lat) zaczną wypisywać bzdury jakim to jestem "neło" ale i tak się tym nie przejmuję niech wiedzą że jest ktoś bardziej rozwiniętym intelektualnie od nich i umiem coś więcej napisać niż "żal mi cie noobie"

Pozdrawiam :) Przepraszam również za błędy interpunkcyjne bo nie zwracałem za bardzo uwagi na nie przy tym poście :> ( Ale też za ortografię na pewno się coś znajdzie ;>)

Skąd wiesz, że nigdy nie wydli na IS, i inne rzeczy?

Nie ważne co by nie było, jak ktoś ma kasę, może sobie wszystko załatwić.

Czy na grę nigdy nie wydali, już nawet grając, wydają na internet + prąd -więc nie koniecznie nic nie wydają ot. na grę pewnie też grosz wyrzucili.

Więcej takich "realnych" przypadków znam na metin2 US, gdzie gra jest prościej złożona dla graczy, większość rzeczy dostaniesz in game, nie in IS.

Opublikowano

Głosując na US myślałem o tym od Z8G - jest to metin inny od wszystkich (nie tylko z uwagi na większą czcionkę), gdyż prowadzą zupełnie inną politykę administracyjną - oni idą z problemem do człowieka i ostrzegają, a nie jak niemcy - zupełnie odwrotnie.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Ja tam również jestem za Polska wersją Metin2.Tak jak @2Up i @3Up piszecie że bez is'a, allegro nie da się grać otóż muszę wam powiedzieć ze da.Sam osobiście gram na Polskim serwerze może nie mam zbyt dużego lvl'a ale jest dosyć wysoki jak na polski serwer(62-67), gram bez żadnych hacków, fb, is'a itp. Tak jak @zielo321 uważam że jest się bardzo łatwo dorobić na Zwojach Błogosławieństwa(Bodzi) na serwerach s3-s6 jest to kwota ok. 80-120kk za szt. tak więc od 50lv idzie lżej.Zagłosowałem na Pl'a ponieważ @zielo321 ma racje co do :

-Poznanie fajnych ludzi

-Team

-Oczywiście częste są też Eventy nieraz nawet 3 w miesiącu były ale różnie bywa

-Ale też idzie się łatwo dorobić kasy w grze(Yangów) żaden problem dropek i na 10-25lv bossy albo Imha i itemki 30Lv schodzą jak świeże bułeczki

Tyle z mojej strony ^^

21939.png18706.png

200 Postów[X]

250 Postów[X]

300 Postów[X]

400 Postów[X]

slidbar.gif

Kiedyś zbierałem -

A teraz Like

Opublikowano

Na us jest mila atmosfera, fajne questy i wiecej ch. na sg jest mniej ludzi niz na us, ale tam gm sa fajni, 0 botow duzo polakow i is na 7 dni. ale ja i tak polecam pl bo tam jest najwiecej ludzi i tam pierwszy raz zagralem. sg i us sa fajne ale to nie to co pl. nie musisz kupywac yang na allegro zeby cos tam uzyskac. wystarczy fb i dropej na metki w m2. tam jest najwiecej spoko ludzi. pamietaj ze to tylko gra. ja polecam pl. decyzja nalezy do ciebie

;)

Opublikowano

Dołączam się do wypowiedzi.

Teraz ta gra również zaczyna być dla mnie coraz łatwiejsza.

Popieram Twoje słowa, szkoda, że tak mało ludzi, jest tak inteligentnych oraz doświadczonych.

Pozdrawiam.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

W metin2 US. jest o wiele mniej botów.

Miła atfosmera.

Niskie ceny(np. ku aura 1kk)

Misję do 20lvl'a po 90 i 99% expa.

Co miesiąc jest wybierany król, który może przenieść gracza do siebie.

Więc o przepustki nie ma zmartwień.

Nikt nie KS'uje respa.

Ceny trzymają się normy już bardzo długo.

KD. za ok. 50k!

Jest quest na bodzio, magiczny metal itd.

Tanie wybonowane eq

Tanie bony w IS.

Możemy kupić rękawice złodzieja, pierścień expa(1h) od innych graczy.

I oczywiście, mili przyjaźnie nastawieni ludzie.

- Bodzio nie da się handlować, ale tam bodzio jest na prawdę nic nie wartę.

Dorobić możesz się, bijąc metiny od 35lvl,a ,robiąc FB.

Ogólnie miła atfosmera.

Jak bym miał wybierać, bez dłuższego namyślania wybrałbym metin2 US.

Opublikowano

ja mimo wszystko wybralem pl poniewaz mozna tam spotkac niekiedy spoko ludzi chodz czasami roi sie od debili i neosow. na us nie gralem a sg zaczynalem grac ale nie podpadl mi ,a tak poza tym to pl :) i tylko pl

hersygna.png
Opublikowano

ja gram na pl 69 wp narazie kupilem przepustki do v2 i 1x pierscien expa na tydzien 0 allegro eq myslę ze mam dobre ^^ wiec nie trzeba wydawac kasy na allegro ani is <tylko przepustki..>

76561198017353072.png
Opublikowano

W metin2 US. jest o wiele mniej botów.

Miła atfosmera.

Niskie ceny(np. ku aura 1kk)

Misję do 20lvl'a po 90 i 99% expa.

Co miesiąc jest wybierany król, który może przenieść gracza do siebie.

Więc o przepustki nie ma zmartwień.

Nikt nie KS'uje respa.

Ceny trzymają się normy już bardzo długo.

KD. za ok. 50k!

Jest quest na bodzio, magiczny metal itd.

Tanie wybonowane eq

Tanie bony w IS.

Możemy kupić rękawice złodzieja, pierścień expa(1h) od innych graczy.

I oczywiście, mili przyjaźnie nastawieni ludzie.

- Bodzio nie da się handlować, ale tam bodzio jest na prawdę nic nie wartę.

Dorobić możesz się, bijąc metiny od 35lvl,a ,robiąc FB.

Ogólnie miła atfosmera.

Jak bym miał wybierać, bez dłuższego namyślania wybrałbym metin2 US.

może i tak , ale ja miałem kolege , i on na PL miał 8 któryś i zaczął na US mówi że żałuje , bo powyżej 80 leci wolniej exp , co z tego że tam jest tanio? Własnie , to jak mamy zarabiać skoro jest tanio? ;] jestem za sg , mili gm z jednym nawet pogadałem , zrobił mini event .. można się z nimi dogadać naprawde miła atmosfera , kiedyś pogadałem z 1 kolesiem dał mi 1kk .. ;] polecam najbardziej Sg!! ;] p.s w 1-2mies można tam nabic 80lv i pro eq ;]

Kiedyś tu coś powstanie ... ale jeszcze nie dzisiaj

Opublikowano

Według mnie najlepszy jest co.kr albo us

Metin2.co.kr

Exp = PL

Drop = PL

Yang = PL

Grafika = PL (od ostatniego patch'a )

Ilość Broni i Zbroi = US ( chodzi o epickie , które niedługo będą też na pl'u)

Zmiany:

-Silniejsze Bossy ( 10x więcej HP w porównaniu do Pl'a

-Większy dmg broni na 80+ (syriusz) niż ich odpowiedników na 65 ( np syriusz +9 ma dmg rzędu 380-440)

- możliwość wkładania 6 i 7 bonu.

- Więcej Bonów od 1 do 5 ( przykład : Silny przeciwko wojownikom +10%)

-Możliwość handlowania itemkami z IS'u na rynku ( egzo , dodawnia bonów )

-No i przede wszystkim inny naród grając w tą grę Gracze zachowują się troszke inaczej niż na pl'u ( koreańczycy są dziwni ^^)

metin2.us

Metin.us - ten metin jest od Z8Games.Są 2 servery NEW WORLD i FREE KINGDOM(najwięcej polaków gra na NEW WORLD).Za misje lvl-owe z polowaniami do 21 lv dostaje się 90/99% expa.Na czacie trzeba pisać po angielsku.

Kamienie duchowe około 100k, z tego co kojarzę.

Za ksucie noobki łapią bana.

Nie jest dozwolony spam na chat'cie - moderatorzy chat'u.

Milsza atmosfera niż na PL (oczywiście 80% Polaków, którzy tam grają, potrafią ją rozwalić).

GMowie przykładają się do swoich obowiązków, nie to co na PLu się wyprawia.

metin2us

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

również polecam US'a ponieważ tam możesz mieć satysfakcje z zakupienia czegoś fajnego lub wbicia lvl a na PL nie grasz Ty tylko kasa za która kupowane są yangi - masz kase jesteś kimś a na US trzeba się dorobić samemu, niektórych zniechęca język powiem szczerze że jak rozumieliście english w podstawówce to wszystko załapiecie ;] wiadomo że niektóre słowa są "dziwne" ale zazwyczaj są one mało potrzebne żeby rozszyfrować całego questa, gram tam 3 dni już znam skróty itemków itp. ogólnia miła atmosferka, przyjaźni ludzie, wolne spoty, jeżeli zdarzy się ksucie to tylko przez kochanego rodaka ;>, metków nie trzeba szukać po prostu mało kto je bije chodzi mi tu o m2 nie wiem jak jest z resztą.

Opublikowano

Hmm Pl bez dużej ilości yang rady nie dasz :( sg hmm 7 dni is'u niskie ceny miło i przyjemnie no i administracja często on i konkursy ox lecz mało ludzi US dużo ludzi małe ceny dużo ch administracja także często on prawie zawsze głosuje na us :)

Opublikowano

Ja dla mnie sg ponieważ jest to serwer na którym grało (przynajmniej jak ja grałem tj. 2010 r.) mało osób głównie Polacy i Angole. Na początek IS na 7 dni ciekawa opcja. Mili GM-owie, częste eventy niskie ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...