Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Serwera - Bukkit.

Mączka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 578
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uczeń
Opublikowano

Działa to dla tych co nie mają premium ?

Ustaw w server.properties 'online-mode' na false. :)

sbap.png

Sygnatura by squah ;3 B)

Opublikowano

Witam dałem wam pluginy ale większość nie ma serwera więc pisze wam tuta co i jak tongue.gif

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=wV_UMrftV_o

zaczynamy

1. Pobieramy pliki craftbukkit (jest jeszcze bukkity ale jest on dla programistów :]) :

http://cbukk.it/craftbukkit-beta.jar

Przenieś

2. Tworzymy jakiś folder np. serwer_mpc

3. Wklejamy tam nasze "pliki" (craftbukkit) i jednocześnie zmieniamy nazwę z "craftbukkit-JAKAŚ_TAM_WERSJA.jar" na "craftbukkit.jar"

4. Otwieramy notatnik i wklejamy tekst :

32 bit

64 bit

Ram na server wygląda tak:

512=512MB; 1024=1GB; 1536=1.5GB; 2560=2.5GB; 3072=3GB; 5120=5GB

5. Kilkamy zapisz jako i piszemy run.bat i klikamy zapisz

6. Teraz klikamy 2 razy na plik który stworzyliśmy i odpala się nam nasz własny serwer.!

7. Lecz to nie koniec otwieramy plik server.properties

tak mniej więcej wygląda ten plik a poniżej co co za co odpowiada . true , włączone ; false ; wyłączone

Aby dodać admina wchodzimy do op.txt i wpisujemy swój nick

Jak są jakieś błędy prosze mnie o nich poinformować

Całość napisana przeze mnie. Zabraniam rozpowszechniania go na inne strony bez mojej zgody.

Š by : Maczka

Dzięki takiego poradnika szukałem . Bardzo mi pomogłeś

Opublikowano

Tutorial jest mega. W końcu dowiedziałam się jak się tworzy taki serwer. Świetnie to opisałeś. Jak to przeczytałam od razu wiedziałam o co chodzi. Gorąco polecam i dziękuję !

Opublikowano

Przyznaję, że pomogło.. Serwer został stworzony, oraz teraz mogę popracować nad wieloma komendami i tworzyć cuda na serwerze.

Pozdrawiam.

gkg5.png

Opublikowano

Poradnik fajny ,tylko czy nie lepiej kupić serwer np. na mineserv.eu czy craftserve.pl ? W tedy mogą wchodzić wszyscy 24/7 h ,a tak to trzeba port odblokować w ruterze i mieć włączoną konsole :/

Fyg9LHL.png
(jeżeli sygnaturka jest niezgodna z regulaminem, proszę o usunięcie, a nie dawanie warna/bana)

Opublikowano

Siemka. Mam pewien problem z start.bat . Gdy włączam wyskakuje cmd a w nim : 3dte.jpg

Nazwa pliku .jar to craftbukkit , ale wcześniej próbowałem także z craftbukkit.jar. Proszę o pomoc. A gdy ,,naciskam dowolny klawisz" cmd się wyłącza! Co robić?

Opublikowano

Siemka. Mam pewien problem z start.bat . Gdy włączam wyskakuje cmd a w nim : 3dte.jpg

Nazwa pliku .jar to craftbukkit , ale wcześniej próbowałem także z craftbukkit.jar. Proszę o pomoc. A gdy ,,naciskam dowolny klawisz" cmd się wyłącza! Co robić?

Sprawdz ścieżke do pliku Jar. Poradnik przydatny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...