Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zmienic Pong

pemo444

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W game i binie musi byc takie same... TAK MASZ W GAME testtesttesttest i 1234abcd5678defg (czy jakoś tak) to w binie TEŻ musisz to mieć. Innymi słowy - musza sie zgadzac. Na plikach 2005 (rain) tez byl pong, tylko cl. i game z 99 i 127 lvl mialy takie same ^^

Opublikowano

@2xup to sprawdz czy masz wl. serwer jedna rzecz.

Albo przeczytaj instrukcje komputera- . - moze to ci cos da(mowie o funkcji zapisz)

Bo to nie mozliwe ze zmieniles Pong i ci nie dziala , bo osobiscie mam zmieniony

Opublikowano

Jakby jakiś sensowny serwer był zainteresowany skryptem samodzielnie generującym nowego ponga i podmieniającym w gejmie, jak i w binarce klienta to PW, można się dogadać.

Opublikowano

Dużo osób ma problem z tym pongiem i pisze mi na gg więc jak ktoś ma problem to zapraszam gg:xxxxxxx napewno coś poradzimy wink.gif

Opublikowano

Ja mam problem, mianowicie zmieniłem sobie pongi na własne (te pierwsze 1234abcd itp...) Gdy włączam z obejścia na cliencie by Dash v.2 wywala mi grę od razu.

@Edit

Gdy otwieram ze spol. (Robione przez metin connect changer) Niby jest wszystko dobrze, odpalam, wchodzę na konto,wybieram postać,ląduje się do końca i nagle wywala :<.

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Przeciez spolszczenie to unknow header i w ogole nie laczy.

Mi łączy normalnie, tylko jak wchodzę na postać ładuję się i nagle wywala.

@edit

Teraz mam inny problem -.o... mianowicie jak uruchamiam klienta 2010US, na plikach serwerowych Mcncc.pl 2010,wpisuje passy i mnie nie łączy dla tego myślę ze problem siedzi w pongach -.- niby mam zmienione na takie same w servie, i na cliencie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie jest taki problem że kolega nie może wbić na serwer a ja tak ;/. Serwer pod hamachi na plikach mcncc.pl. Nie wiem dlaczego koledzy nie mogą wbić maja klienta ode mnie z 2010r. By Kornel. podczasz logowania wyskakuje im błąd podczas łączenia z serwerem; /.

Co robić?!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm a może inne rozwiązanie ...

Jeżeli mamy pliki na serwie nie 2010/2011r ...

A chcemy grać na Cliencie 2010/2011r (np po to aby widzieć : lvl koło nicku)

Administrator serwera [HA] zaloguje się na serwer, ale inni gracze chcący grać na serwie z Clientem 2010/2011r będą mieć problemy z zalogowaniem się na serwer.

Przez co? Przez PONG ...

Hmm myślicie że już to wiecie ...

A jest jeszcze jedno rozwiązanie bez pakowania i rozpakowywania jakimiś UPX-ami i bajerami.

Po prostu jeżeli pong siedzi na cliencie 2010/2011r w pliku metin2client.bin lub metin2.bin to wystarczy ten plik podmienić np z binem z 2008r

Wtedy PONG z 2008r zgadza się z PONG-iem na serwie. (game)

Mi jakoś działa ... :)

CHADA

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wklejam to tam i nic :( A jak dam do Metina2 z 2010 roku to mi kompa wyłancza

Kompa wyłącza? A to ciekawe O_o

Nie opłaca się zmieniać pongu, bo i tak każdy do ogarnie ;]

11573538277329494069.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

NIE ROZUMIEM TEGO WOGLE MÓGŁBY MI KTOŚ TO WYTŁUMACZYĆ NA PW ALBO GG 37170463

I CZYM TEN PLIK METIN2.BIN OTWORZYĆ BO NIE WIE

WYTŁUMACZY MI KTOŚ TO BARDZIEJ NA GG

__37170463__

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...