Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałem sobie popyka w minecrafta na offline bo narazie nie chce kupowa premium a bez premium chyba się nie da ghrac w multi.

Wiec tak

Procek 1.7 GHz

512 mb ram

64 mb ati radeon 9000 PRO

I mam taki problem ze minecraft mi sie tnie, a starałem się ustawi w opcjach krutka kamere i wogole zoptymalizowac, jak zaradzic temu zacinaniu sie gry??

Opublikowano

Masz mało ramu. Java używa dużo ramu, zainstaluj nową jave lub przekopuj to do notatnika:

To jest ukryta treść, proszę

, zapsiz jako run.bat i wklej do folderu minecrafta ( odpalaj poprzez tern plik) - Mi to bardzo pomogło. Jeszcze możesz też po stworzeniu nowego świata ustawić na far i wejść na najwyzsza góre aby ci sie wygenerował i zmienic np. na normal. I najważniejsze: ustaw z fancy na fast.

Opublikowano

Masz mało ramu. Java używa dużo ramu, zainstaluj nową jave lub przekopuj to do notatnika:

To jest ukryta treść, proszę

, zapsiz jako run.bat i wklej do folderu minecrafta ( odpalaj poprzez tern plik) - Mi to bardzo pomogło. Jeszcze możesz też po stworzeniu nowego świata ustawić na far i wejść na najwyzsza góre aby ci sie wygenerował i zmienic np. na normal. I najważniejsze: ustaw z fancy na fast.

Ten twój plik nic nie wnosi.

Java sam odpala z tymi ustawieniami.

PS. Na offline możesz grać na crackowanych serwerach :)

Opublikowano

Ja na 256 ramu i 1.8 procku daje rade bez lagów ;d

Zasięg rendera na Tiny, grafika na fast, bobbing na off. Graj przez plik name_minecraft, nie przez klienta. Mi pomaga, niemal zupełnie likwiduje lagi ;) Chociaż to rozwiązanie raczej 'na siłę', ciężko sie gra na Tiny. Zwłaszcza gdy chodzi się po świecie, odkrywa mapę.

Wszyscy zbierają -

Więc mi dawaj +

Opublikowano

Ja mam 512MB RAM'u, zacięć większych nie mam, co najwyżej okazjonalnie, tak jak wszyscy czasem miewają. Rekompensuje to procesor 2-rdzeniowy 3Ghz...

Co do tematu proponuję Ci kupić całkowicie nowy komputer (pod względem sprzętu wewnętrznego ;)) - i więcej RAM'u, lepszy procesor. A kartę to nie wiem - nie znam się na Radeonach...

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Jak przeczytałem te parametry to miałem blue screena w oczach.

Przyzwyczajaj się do lagów albo zacznij grać w pasjansa.

Opublikowano

I co ci z PS3 ? - uwierz mi ... konsola ci się znudzi a komp nigdy ... Możesz linuxa zainstalować na PS3 ale nie wiem czy gry działają ...

Ja też np. PSP z zapałem kupowałem... A teraz ? No ... Ruszyłem PSP jak wyszła przeróbka na mojego softa

PS: Nie tylko dla 1 gry nowy komp ... Za kilka lat jak gry będą potrzebowały 2/3 GB RAM też tak powiesz ?

beznickowiec.png

By Baksiu