Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ból W Klatce Piersiowej

YoshiLind

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,od kilku dni dręczy mnie silny ból w mostku. Mam 15 lat,186 wzrostu i ok. 76 kg wagi. Szczególnie silny ból odczuwam przy kaszlu i oddechu. Chcę tylko dodać,że dość szybko się rozwijam. Wy też tak mieliście? Warto wybrać się z tym do lekarza?

Dzięki za pomoc ;)!

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Opublikowano

UP@ nie strasaz go , ja tez tak mam niekiedy ale juz mi pszeszlo , jak mnie zakulo to zrobilem duzy wdech i wydech i juz przeszlo , nie odczuwam tego juz

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Budowniczy
Opublikowano

No, ja też tak czasem mam (tak co pół roku) ale po kilku dniach przechodzi. Unikam lekarza, bo wiem, że to nic groźnego ;)

Opublikowano

ja tak miałem na wakacjach: )

hm. palenie, później na basen na zjeżdżalnie, za duży oddech i przez miesiąc bolało ;/

shavarth.jpg
Opublikowano

przytyj chuda pało

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

@UP:

Hola hola! :P

@Top:

Ja mam tak czasami jak szybko jem, ale nie wiem czy to dokładnie to samo.. Wtedy dostaje mi się do płuc powietrze i to boli.. Tak przynajmniej słyszałem. Może masz mniej więcej to samo?

@Edit:

I właśnie.. Palisz?!

Opublikowano

Pytam się,bo nie wiem,czy ktoś tak miał,a chcę iść do lekarza z pewnymi 'argumentami'.

Nie palę,nie muszę przytyć,bo mam za dużo,biegam,spaceruję,jeżdzę na rowerze,ćwiczę na wf.

Up the Irons!

Opublikowano

ja trochę mniej ważę, reszta się zgadza i też czasami tak mam, ja do tego zawroty głowy i mdleję. na badaniach nic nie wyszło i lekarz powiedział, że to normalne przy zbyt szybkim rośnięciu. ;)

spongebob1.png

Opublikowano

Bardzo uciążliwe to jest.

I nie jest to ból jednorazowy,boli cały czas,niesamowicie przy konkretnym wysiłku,oddechu,czy kaszlu.

No i dzięki za pomoc,chyba się jednak zbiorę do lekarza.

/close.

Up the Irons!

Opublikowano

@UP:

Hola hola! :P

@Top:

Ja mam tak czasami jak szybko jem, ale nie wiem czy to dokładnie to samo.. Wtedy dostaje mi się do płuc powietrze i to boli.. Tak przynajmniej słyszałem. Może masz mniej więcej to samo?

@Edit:

I właśnie.. Palisz?!

A co innego ma wpadać do płuc? Wróć do podstawówki.

Opublikowano

Mam dokładnie to samo, a mam lat 19 :)

Jest to spowodowane zbyt częstym denerwowaniem się.

Tak zwana " nerwica " . Mniej stresu, a zobaczysz... wszystko będzie ok :)

cvsk.jpg

Opublikowano

No właśnie ostatnio stresu miałem sporo... dzięki!

Up the Irons!

Opublikowano

nie wiem czy to to ,ale chyba tak... dlaczego nie wiem czy to to ;d bo nie wiem dokladnie gdzie sie mostek znajduje ;p moze glupie ,ale jednak...

ja do najchudszych nie naleze i czasami mnie kluje na wysokosci serca tylko po przeciwnej stronie wtedy musze sie tjb polozyc i wtedy moge normalnie oddcyhac a jak oddycham na siedzaco i chce zlapac wiekszy wdech to bol narasta... cos takiego masz czy troche inne ?

hersygna.png
Opublikowano

Nie. Ból jest cały czas,jedynie się zwiększa przy wysiłku fizycznym,kaszlu i głębokim oddychaniu.

Up the Irons!

Opublikowano

Idź do Lekarza on ci powie co masz robić.

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

Ćwiczysz coś ? Jeżeli tak to wygląda na przeciążenie odcinka piersiowego kręgosłupa.

Generalnie takie bóle to dość częsta sprawa w Twoim wieku. Mogą się nasilać wieczorem i w nocy (gdzieś czytałem wyniki takich badań). Dodatkowo pisałeś coś o stresie. Warto odwiedzić aptekę i zaopatrzyć się w Magnez brać przez 2/3 dni 2x dziennie rano i wieczorem (to na nerwobóle), dodatkowo smaruj miejsce bólu jakąś maścią (np. Ketonal) + jakiegoś Plusza musującego, raz dziennie wieczorem (to wzmocni organizm i ustabilizuje homeostazę + poprawi wchłanianie magnezu).

Kup sobie witaminki i nie przeciążaj się przez najbliższy tydzień. Zdrowia :)

f.png

Opublikowano

Fifolski-gram na perkusji i gram w siatkę. Zaopatrzyłem się już w magnez,resztę mam w domu. Postaram się też nie stresować,dokończę ten tydzień w szkole i sobie zrobię tygodniową przerwę w celach zdrowotnych.

Dzięki wielkie! :)

Moda proszę o zamknięcie.

Up the Irons!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...