Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Gm

Gość jaro1279

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jaro1279
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć jak wgrać na mój serwer gm i komendy ?:D bo nie czaje tego będą ++

Opublikowano

bykkit czy hmod?

w hmodzie w pliku ops.txt wpisujesz nick Admina,

w Bukkit zreszta tez, ale czasami trzeba jeszcze w Permission dac, (mozliwe ze sie myle ale ja musialem w permission tez dac ;x)

xJustMe.png

Gość jaro1279
Opublikowano

Jakieś żeby dobrze działało i można było sobie itemy robić:D i link bym prośił:D

Opublikowano

Ale ja pytalem, jaki silnik servera posiadasz....

Po za tym komendy mozna dawac w pliku groups.txt a to jakie komendy tam dajesz zalezy od tego jakie pluginy posiadasz, po za tym widze ze nie za bardzo sie obczajasz w tym, dlatego nie polecam ci stawiania swojego servera, gdyz poprostu nie ogarniesz :)

xJustMe.png

Gość jaro1279
Opublikowano

To jest serwer hamaczi tylko gram sobie z kumplem =.=chce gm żeby sobie surowce dać których nie moge znalezc

Opublikowano

... nie skomentuje...

wali mnie czy to hamachi czy dedyk czy co innego

Zeby postawic server (NAWET HAMACHI) potrzebujesz silnika servera. Silnikiem servera jest LBO hey0 (hmod) LABO CraftBukkit. Ja sie pytam jaki ty posiadasz bo bez tej informacji nie mozemy ci powiedziec jak masz sobie Admina i komendy dac...

xJustMe.png

Opublikowano

pluginów jest pełno , a o jakie komendy Ci chodzi.?!

Admina dodajesz w ops

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Gość jaro1279
Opublikowano

No to napisz mi jak to zrobić o cmd na itemy np diament czy krzemien ... teleport itp[

Opublikowano

Wiec na hmodzie jesli masz juz admina to PODSTAWOWO masz komende /item ID ILOSC ( /item 5 30 = 30 drewna)

ID itemkow mozna znalezc tu:

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Data_values

Pozdrawiam, licze na + :)

xJustMe.png

Gość jaro1279
Opublikowano

Ale jak wgrac tego admina ?-,- bo chyba nie mam wgranego..

Opublikowano

Juz ci pisalismy z 5 razy.

Tam gdzie masz server, powinien byc plik ops.txt

Tam wpisujesz swoj nick (i kolegi w nowej linijce LUB po przecinku) i macie admina :)

xJustMe.png

Opublikowano

wchodzisz w ops.txt wpisujesz nick resetujesz serwer i jest admin... Potem wpisujesz /give item ilość i jest ;]

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Gość jaro1279
Opublikowano

A i jeszcze coś dlaczego jak wpisuje /give item 5 30 pisze canot fund user item ?;/

Opublikowano

/give nick id ilość

1390144171-U592769.png

Opublikowano

bo to nie ma byc /give item 5 30 tylko samo /item 5 30 ;D

Napisz jak to nie pomoglo :)

@up szybciej ale blednie ;D

na hmodzie jest samo /item ID ILOŚĆ

xJustMe.png

Gość jaro1279
Opublikowano

ok mąka dziala powiedzcie mi jeszcze cmd na teleport do kogos i gdzies i noc dzien ;d

Gość jaro1279
Opublikowano

mozecie mi napisac jeszcze jak sie texutrki wgrywa?:D aaa i jest taka cmd ze pokazujesz strzalka na gore wpisujesz cos i tam sie znajdujesz bo niechce mi sie chodzic

Opublikowano

Ściągasz texture packa wchodzisz w uruchom %appdata% i tam bodajże masz Texture i wklejasz tam je tylko plik .rar

cudo.png
Gość jaro1279
Opublikowano

Pytanie mam kumpel zrobil serwer i teraz jak wchodze nie laduje sie cala mapa tylko kawalek i mnie wywala?:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...