Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubiony Rodzaj Muzyki

sebos2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tylko rock. Nigdy mi się nie znudził , rock jest tak różnorodny , że nie może się znudzić od Elvisa po Queen , słychać PRAWDZIWE instrumenty a nie jakieś nieustanne ŁUB i skomputeryzowane dźwięki... Nie mam pojęcia co się stało z rockiem , czemu jest go coraz mniej , tylko zamiast tego wchodzą jakieś pseudo popowe piosenki ;/

Opublikowano

tylko rock. Nigdy mi się nie znudził , rock jest tak różnorodny , że nie może się znudzić od Elvisa po Queen , słychać PRAWDZIWE instrumenty a nie jakieś nieustanne ŁUB i skomputeryzowane dźwięki... Nie mam pojęcia co się stało z rockiem , czemu jest go coraz mniej , tylko zamiast tego wchodzą jakieś pseudo popowe piosenki ;/

W twoim poście jest odpowiedź na twoje pytanie.

słychać PRAWDZIWE instrumenty a nie jakieś nieustanne ŁUB i skomputeryzowane dźwięki

No właśnie, piszesz, że jest różnorodny, ale ma prawdziwe instrumenty, a nie skomputeryzowane dźwięki. Czyli jednak nie jest tak różnorodny. Drugą sprawą jest to, że w rocku czci się jakieś tam stare, często nieistniejące kapele, a na nowych artystów ma się wyjebane (wynika to z moich obserwacji, bo co widzę fana rocka, słucha tego samego co inni), więc może jest go coraz więcej, ale tego nie widzisz?

Jako przykład muzyki, która pasuję do wszystkiego mogę podać rap. Nawijać można pod cokolwiek, od instrumentów z jebnięciem do elektroniki (to też muzyka...), sposób nawijki też można zmieniać i wbrew temu co inni myślą to nie jest zwykłe mówienie. Teksty mogą być o wszystkim. Czyli tak naprawdę, rap jest muzyką dostosowująca do wszystkiego, ale nadal zostaje rapem.

czemu (...) wchodzą jakieś pseudo popowe piosenki

Bo to wpada w ucho. Są różne gusty.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Bo takie komercyjne shity najlepiej się sprzedają. Do dobrej muzyki trzeba dotrzeć samemu. Jak się przegląda kanały muzyczne to wszędzie tylko ten zjebany Pitbull z kółko tym samym motywem, czyli teledysk na plaży z laskami w bikini i teksty typu "sexy chicks" czy "don't stop the party" albo Justin Bieber szpanujący nową grzywką. Jedynie na Rebel TV, Esca TV i MTV Rock można znaleźć w miarę dobrą muzykę. Radia nawet lepiej nie włączać po tam to już w ogóle puszczają "co leci" :D. W Internecie można znaleźć praktycznie wszystko, jest youtube, wrzuta, są fora muzyczne, trochę się poszpera i każdy znajdzie to, co lubi. A zespołów rockowych jest multum, tylko trzeba do nich dotrzeć :)

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ja tam dałem ten szeroko pojęty rock :P Głównie słucham rocku alternatywnego, nowej fali, rocku elektronicznego.

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Ja się czuje kurwa urażony..

GDZIE SĄ RED HOT CHILI PEPPERS ?! GDZIE JEST KURWA FUNK >?!

Czuję się też urażony tym, że żyję w czasach kiedy słysząc ''Under the bridge downtown, is where i drew some blood.''
albo

''What I've got you've got to give it to your mamma
What I've got you've got to give it to your pappa''

Ktoś mi tu gada '' co to za jakieś ret hody? ja wole grubsona joł joł kurwa jebac kurwa policje kurwa joł joł joł kurwa joł.'' albo ''e to jakieś pedały bo ja wole skrajleksa co wygląda jak by fpadł pot kosiarke'' ...

Płakać się chce...

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Ja się czuje kurwa urażony..

GDZIE SĄ RED HOT CHILI PEPPERS ?! GDZIE JEST KURWA FUNK >?!

Czuję się też urażony tym, że żyję w czasach kiedy słysząc ''Under the bridge downtown, is where i drew some blood.''

albo

''What I've got you've got to give it to your mamma

What I've got you've got to give it to your pappa''

Ktoś mi tu gada '' co to za jakieś ret hody? ja wole grubsona joł joł kurwa jebac kurwa policje kurwa joł joł joł kurwa joł.'' albo ''e to jakieś pedały bo ja wole skrajleksa co wygląda jak by fpadł pot kosiarke'' ...

Płakać się chce...

RHCP zawsze można podciągnąć pod rock, ale rzeczywiście brak funka to przeoczenie. Nie potrzebnie jednak czepiasz się rapu, ja też za nim nie przepadam, ale sporo ludzi lubi taki gatunek muzyki. Każdy słucha czego chce :)

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

@ youngster

jeżeli źle napisałem nick to sorry xD

RHCP to nie podczepianie -.-

RHCP To typowy Funk, teraz to właściwie Red Hot Chili Peppers a nie tylko Funk ale jednak podstawy były Funkowe <3

Przykładem jest np Highter Ground, Jungle Man czy Stone Cold Bush.

Nie czepiam się rapu bo sam bo lubię.

Czepiam się polskiego rapu . . .

To jest poprostu tragedia jak się tego słucha ;_; w kółko o tym samym.

Jak to ktoś miał w życiu źle że nikt go nie kocha nie nawidzi policji chce legalizować narkotyki chociaż na oczy ich nie widział . . . płakać się chce normalnie...

@edit

300 post !!!! <3

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

@ marceli no trochę nick przekręciłeś, ale nieważne :D. Polski rap to nie tylko JP itp. ten stereotyp to zasługa głównie gości z Firmy, którzy fajny sobie sposób znaleźli na sprzedawanie koszulek i grają raczej słabą nutę. Ja też za panami w mundurach nie przepadam, nie w sensie że wszystkich czy na zasadzie jakieś ideologii, tylko ich nie za bardzo lubię podobnie jak np. polityków czy urzędników :P . A za legalizacją marihuany też jestem, chociaż nie palę, bo niby czemu alkohol i papierosy, które nawet bardziej niszczą zdrowie są legalne i ogólnodostępne a takiej trawki nawet pół grama przy sobie nie można mieć, bo można dostać trzy lata? Jak i tak pełno jej na rynku, to lepiej żeby kasa trafiała do budżetu państwa z akcyzy, zamiast do kieszeni dilerów.

Opublikowano

@ youngster

RHCP To typowy Funk, teraz to właściwie Red Hot Chili Peppers a nie tylko Funk ale jednak podstawy były Funkowe <3

Jak to ktoś miał w życiu źle że nikt go nie kocha nie nawidzi policji chce legalizować narkotyki chociaż na oczy ich nie widział . . . płakać się chce normalnie...

@edit

300 post !!!! <3

Jesteś idiotą i żyjesz stereotypami.

brudzie...

Pewnie słyszałeś pięciu raperów z Polski i wiesz wszystko?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

@ youngster

@edit

300 post !!!! <3

A ten zagraniczny o czym jest? No kurwa Weezy nagrywa o tym że rucha każdą którą chce, Rozay o tym że nie podskoczy mu żaden nigga, masz tyle wiedzy o rapie co gimbaza o THC.

@TOP

Najwięcej HH, a tak po za tym to wszystkiego co jest dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...