Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od Ilu Lat Można Robić Przelewy ?

metin111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy aby przelać komuś pieniądze przez pocztę na konto muszę mieć 18 Lat ?

I czy można przelać w banku kase do kogoś na konto bez posiadania własnego konta i 18 lat ?

Opublikowano

przez poczte możesz bez ukonczenia 18 lat ale przez bank juz musisz miec 18 bo konto jest potrzebne.

mca.png
Opublikowano

od 13 lat w PKO możesz założyć konto i przelewać pieniądze ale limit dzienny wynosi 100zł

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano
przez poczte możesz bez ukonczenia 18 lat ale przez bank juz musisz miec 18 bo konto jest potrzebne.

Np. konto easy w mbanku jest od 13 lat , sam takie mam ;)

3bf0a2842d74efd1002e9c3bd6da1d9e.jpg

Opublikowano

taa, dzieciom rodzice mogą założyć takie konta bez problemu w większości banków, z regóły takie konto zawsze jest powiązane z kontem nadrzędnym rodzica

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A to jak już jest taki temat to ja spytam. Jakie są koszty prowadzenia takiego konta. Jakieś limity? E-konto jest Free?

zakaz handlu

Opublikowano

wszystko zależy od konta nadrzednego , tam się ustawia limity , wpłaca na konto czy nawet wypłaca z niego , a co do opłat to już tylko regulaminy banków i tabela opłat , E-konto jest od 18 , izzyKONTO 13-18 http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/osobiste/izzyKONTO/

nie każdy bank ma połączone z nadrzędnym, w niektórych to jest osobne konto zakładane przez osobę pełnoletnią dla osoby nie pełnoletniej , osoba ta staje się Głównym Pełnomocnikiem Konta i to ona odpowiada za konto

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja mam w PKO , jakieś konto graffiti czy chuj wi co.

Sprawa wygląda tak, że na początek płacisz chyba 10 zł za utrzymywanie konta, a potem jakies 0.20 zł co miesiąc itd ;)

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Nie prawda.

Mając 12Lat robiłem pierwszy przelew w banku.

W poczcie chyba mając 11.

Nie ma żadnego ograniczenia wiekowego.

P.S. Nie miałem u nich konta.

P.S.

Autor, tak trudno jest zrobić taki sam temat w "Pogaduszki"?

Opublikowano

Chuj mnie to obchodzi że macie w PKO , on się pyta czy może bez potrzeby 18 roku zycia robić przelewy .

P.S. Tak możesz bez 18 lat ;)

BTW. Mam konto w PKO <_<

Opublikowano

Mam konto w BZWBK <30 i moge przelac 500 zl (mama tak dala)

mam karte debetowa itp.

2rc8k5i.png

Opublikowano

od 13 lat w PKO możesz założyć konto i przelewać pieniądze ale limit dzienny wynosi 100zł

Stara ci tam konto zakładała że tylko 100 zł możesz?

Ja mogę 2k kasy (ale i tak tyle nie mam).

@Top

Jeżeli masz 13+ lat idź do WBK(najlepiej z paszportem) i załóż konto.

Darmowe,zero za przelewy itp.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Polecam Izzy konto w mBanku. Całkowicie darmowe - nie płacisz za otwarcie konta, prowadzenie, przelewy itd. Żeby założyć konto nie musisz się ruszać z domu. Wypełniasz formularz on-line, a kurier przywozi Ci umowę (za darmo oczywiście). Możesz sobie wziąć kartę płatniczą (to już kosztuje z tego co wiem) i kilka innych pierdół (też raczej płatnych), ale opcja podstawowa jest wystarczająca do wykonywania przelewów itd. Na pewno bardzo ułatwia życie na Allegro (kasa dochodzi po paru sekundach). Jeśli chodzi o obsługę w mBanku to jestem pod wrażeniem. Kiedyś o 3 w nocy z ciekawości wszedłem na chat z konsultantem i o dziwo dostałem odpowiedź od razu. ;) Więc jeśli potrzebujesz pomocy to 24/7 masz zapewnioną. Doczytaj sobie szczegóły Izzy konta, bo wydaje mi się, że to jest najlepsze konto młodzieżowe. :)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

ale chyba czegoś nie zrozumiałeś , idąc samemu nie otworzysz takiego konta nie mając 18 lat bo o tym rozmowa tylko w temacie , musi być prawny i pełnoletni opiekun

cytat ze strony

Prawo postawiło przed nami dwa ważne warunki:

by otworzyć izzyKONTO musisz mieć co najmniej 13 lat, 
do momentu ukończenia 18 roku życia potrzebna jest także zgoda przedstawiciela ustawowego

żaden bank nie otworzy rachunku tylko dziecku ( a tym bardziej debetowego czy kredytowego ) choćby nie wiem jakimi dokumentami się legitymowało i to napisał sebos2 wyraźnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No tak, zapomniałem dodać, że przy podpisywaniu umowy musi być obecny przedstawiciel ustawowy (rodzic, opiekun). Przy podpisywaniu musimy mieć dokument potwierdzający naszą tożsamość (dowód osobisty/paszport) - przedstawiciel ustawowy też musi go mieć. Razem z umową dostajemy pakiet aktywacyjny, aktywujemy sobie konto, a gdy kurier dostarczy egzemplarz umowy do banku (jeden egzemplarz zostaje u nas), wtedy możemy w pełni cieszyć się kontem. Dodatkowo mBank ma system haseł jednorazowych dostarczanych jako sms - w większości banków są tą karty-zdrapki (jest to dość niewygodne rozwiązanie). Dzięki temu kiedy chcemy np. zrobić przelew dostajemy hasło na sms, wpisujemy w odpowiednią rubryczkę, klik i gotowe. ;) Oczywiście jest możliwość zamówienia karty-zdrapki, ale wydaje mi się, że sms to najwygodniejsze rozwiązanie.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

ale chyba czegoś nie zrozumiałeś , idąc samemu nie otworzysz takiego konta nie mając 18 lat bo o tym rozmowa tylko w temacie , musi być prawny i pełnoletni opiekun

cytat ze strony

Prawo postawiło przed nami dwa ważne warunki:

by otworzyć izzyKONTO musisz mieć co najmniej 13 lat, 
do momentu ukończenia 18 roku życia potrzebna jest także zgoda przedstawiciela ustawowego

żaden bank nie otworzy rachunku tylko dziecku ( a tym bardziej debetowego czy kredytowego ) choćby nie wiem jakimi dokumentami się legitymowało i to napisał sebos2 wyraźnie

Myślałem że są tutaj ludzie którzy myślą logicznie ,myliłem się.