Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co To Jest ?/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wywal najlepiej programy ten co dałeś na screnach, nie wiesz nawet co jest problemem a panikujesz jak baba co zobaczyła myszke

problem raczej w defragmentacji plików na dysku tylko , wcześniej tez pewnie było kilka padów systemu , no i dysk masz coś powalone z partycjami albo źle zrobione partycje albo pozostawione po starym systemie

boot sektor tez nie problem odświeżyć czasem się sam psuje nie kasując całkiem danych , czasem wystarczy uruchomic tylko windosowski scandisk i restartować windows : CHKDSK /F

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pobierz i nagraj jakiś program do regeneracji dysku.Np HDD regenerator SRY to nie program nie wiem jak sie to nazywa:D masz linka:http://www.programosy.pl/program,hdd-regenerator.html

Nie wiem czy trzeba z tego robic bootowalna plytke.To uruchamia sie tak samo jakbys windowsa instalowal.

P.S to sie bardzo dlugo skanuje wiec uwazaj...Mój dysk 120Gb caly dzien(12H dokladnie) sie skanowal to twój z póltora dnia.Potem napisz ilemiales BAD sekterów czy je naprawil itp.:P

Opublikowano

Ściągnij hd tune tak jak kolega wyżej pisał, jednak zrób ss-a zakładki health. Na dysku wykryło Ci najprawdopodobniej bad sectory.

PS. nie słuchaj się jakiegoś specjalisty, który radził Ci użycie hdd regeneratora.

@BTW. wstępnie przyszykuj się na wymianę dysku twardego.

368216.png

Opublikowano

Ściągnij hd tune tak jak kolega wyżej pisał, jednak zrób ss-a zakładki health. Na dysku wykryło Ci najprawdopodobniej bad sectory.

PS. nie słuchaj się jakiegoś specjalisty, który radził Ci użycie hdd regeneratora.

@BTW. wstępnie przyszykuj się na wymianę dysku twardego.

DObra pobrałem i Się chyba skanuje czy jak to sie nazywa wkleje SS 2 zakładek:

@EDIT towanieto.png

Opublikowano

DObra pobrałem i Się chyba skanuje czy jak to sie nazywa wkleje SS 2 zakładek:

@EDIT towanieto.png

Wygląda w porządku, nie ma jednak bad sectorów, temp w normie..

Kiedy ostatni raz formatowałeś dysk?

EMPTY :C

Opublikowano

Wygląda w porządku, nie ma jednak bad sectorów, temp w normie..

Kiedy ostatni raz formatowałeś dysk?

Nigdy albo tak dawno że niepamiętam a mam to zrobić jeżeli tak to jak?

Opublikowano

Tragedii tam nie ma, jednak wartość Ultra DMA pokazuje, że coś jest nie tak, jak masz jakiś zapasowy kabel SATA to zamień go, z tym który masz do tej pory i cały czas monitoruj te parametry (raz na dzień np.)

@Down

Ten kabel który łączy płytę główną i dysk twardy.

368216.png

Opublikowano

Tragedii tam nie ma, jednak wartość Ultra DMA pokazuje, że coś jest nie tak, jak masz jakiś zapasowy kabel SATA to zamień go, z tym który masz do tej pory i cały czas monitoruj te parametry (raz na dzień np.)

Co to Jest?????????

Opublikowano

START / Uruchom...

i wpisujesz : chkdsk c: /r /f

restart kompa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

omg..

start>wszystkie programy>akcesoria>uruchom..

poza tym masz takie małe okienko:

wyszukaj programy i pliki :P

EMPTY :C

Opublikowano

loldz.png to tez sluzy jako funkcja uruchamiania . Tam wpisz te komende co kolega dal

Klikasz te koleczko START i masz te pole do szukania to tam wpisz te polecenie

chkdsk c: /r /f

jqeuR.png

Opublikowano

w7 ma w starcie Uruchom... trzeba sobie tylko to włączyć we właściwościach , zresztą działanie zalezy od ustawień konta i nie zawsze odpali jako administrator , dlatego najlepiej wpisać najpierw CMD i w konsole chkdsk c: /f /r

sposób PanZagłady szybszy bo od razu uruchamia okienko z prawami administratora systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...