Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samp Polski Serwer Driftu Polecam!

daniel19950725

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:: WSTĘP ::

Witajcie bardzo serdecznie. Dziś chcę przedstawić Wam serwerek driftu na którym gram, oraz dla którego robie GameMode. Opuśćmy jednak temat związany ze mną. Jako skrypter i członek załogi pragnę opisać, dlaczego założyliśmy ten projekt. Natchnieniem był pewien serwer na, którym ja i moi koledzy oczywiście graliśmy. Pewnego dnia wszystko zaczęło się sypać. Nie było graczy, administratorów ale była mapka Polish Drift 9.0. Jak już wiecie, większości ludzi ten GameMode już się "przejadł". Wtedy to zaczęła kiełkować nadzieja na stworzenie lepszego serwera. Zabraliśmy się do pracy. Na początku jak to zawsze nie było łatwo. Cała ekipa tworzy projekt drifterski z przekonaniem, że będzie to serwer godny uwagi i oczywiście czasu. Nie chcemy robić jakiegoś płatnego imperium, gdzie każda atrakcja jest za SMS lub Przelew, zwłaszcza, że mamy wersję SA:MP 0.3c. Naszym zadaniem jest wprowadzenie wielu udogodnień w życie serwera, byście mogli wejść, ocenić pozytywnie i zostać na dłużej. Życzcie nam szczęścia i pomagajcie się rozwijać.

Ekipa "Polski Serwer Driftu" - Zapraszamy!

:: GAMEMODE::

Na zachętę opiszę Wam naszego GameMode'a. Aby serwer szybciej wystartował, wzięliśmy mapkę Polish Drift 5.0. Po 4 tygodniach prac, nie ma śladu po tym, że kiedykolwiek była to PD 5.0! Abyście nam uwierzyli to przedstawię kilka rzeczy jakie stworzyłem, mam nadzieję, umilające rozgrywkę.

[[ To co jest ]]

# Otwieranie/Zamykanie maski, bagażnika, włączanie/wyłączanie świateł, silnika za pomocą klawiszy. Więcej informacji można znaleźć wchodząc do pojazdu.(Pisze wtedy, aby wpisać komendę /kokpit - Tam są opisane opcje pojazdów)

# Zrobiona całkowicie przeze mnie komenda /sprowadz w GUI. Widziałem już na tym forum podobny skrypt, ale to nie on. Tu są same samochody, motory, rowery oraz quady.

# Połowa mapy jest w systemie GUI, m.in. Regulamin przy wejściu na serwer, spis teleportów, komend graczy.

# Dodany do naszej mapy jest także Audio Plugin. Zapewnia on możliwość słuchania dwóch kanałów radiowych: Radio Party k. Główny oraz nasze Radio Serwerowe. Więcej informacji na naszym forum lub u mnie na PW.

# W naszym GameMode pojawił się warsztat, mojej roboty. Znajduje się tam garaż z automatycznymi bramami. Po wjechaniu w CheckPoint pojazd zostaje naprawiony, a po wjechaniu w drugi CheckPoint ukazuje się nam okienko GUI z listą kilku kolorów, na jakie możemy przemalować nasz pojazd.

# Są tam też garaże z pojazdami dla mechaników, z pojazdami zastępczymi.(Wszystkie pojazdy mają tablicę rejestracyjną z warsztatu)

# Mamy antyspam pojazdami z takich komend jak, np. /policja, /fbi, /szofer, itd. Zamiast spawnu samochodów jest funkcja teleportów na miejsce spawnu pracy dorywczej.

[[ To co będzie ]]

# Planujemy zrobić pracę dorywczą mechaników.

# Rejestrację i logowanie w GUI, zapisywanie tuningu, ponieważ na razie nie było nam to zbytnio potrzebne.

# Więcej to tajemnica... ;)

:: ADMINISTRACJA ::

Nasza ekipa jest dobrze dobrana. W administracji nie ma dzieci, chamskich, bezmyślnych ludzi. Tworzymy kardę tzw. "Dobrej Administracji". Rekrutacja na administratora na serwerze jest na dzień dzisiejszy otwarta, lecz żeby się dostać nie należy spamować tekstami w stylu: "Mogę admina?" lub "Daj adma". Warunkiem dostania się do naszej grupy jest długa i bezkarna gra. A w skład ekipy serwera wchodzą:

Head Administrator - PYRA15

Head Administrator - CZop

Skrypter - Driftek

Administrator - Dziki_Marian

:: DANE SERWERA I FORUM ::

HostName: ..::Polski Serwer Driftu Zapraszamy::.. 0.3c

Address: 91.203.223.75:7963

Players: xx / 40

Ping: xx

Mode: !DRIFT!

Map: San Andreas

Zapraszamy na nasze forum. Nie jest może pierwsza klasa, ale tutaj chodzi o serwer nie stronę. Forum to tylko formalności. ;)

Dziękujemy za pozytywne oceny, jak i te złe.

Prosimy o wyrażenie opinii o naszym serwerze w poniższych postach.

Administracja Polski Serwer Driftu - Zapraszamy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...