Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to zaczne od pytania 'jak wykonac komendy GM z poziomu zwyklego gracza?' (nie majac wlaczonego gm_mode na serverze )...

Otóż kolega napisal Questa, aby nie prosic kogos ciagle o /reload admin ... Poprotsu Questa ktory po wpisaniu hasla wykona reload ... wszystko pieknie ladnie jesli podejde postacia GMa, ale jesli zmieni mi sie IP i nie mam GMa mam postac zwyklego gracza i juz reload'a nie zrobie.

Jakies pomysly ? ( btw. nie chce sposobu Pana SuicideRlz, z instalacja hamachi na dedyku )

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Niby piszesz, że nie chcesz GM Mode, ale to chyba jedyne wyjście. Jeśli zostanie włączone tylko na ułamek sekundy, to nic się przecież nie stanie.

Przykładowy quest (nie testowałem, bo nie potrzebuję):

To jest ukryta treść, proszę

Wystarczy zmienić ID NPC, hasło i tekst na własne :P

Opublikowano

hmm.. mowilam Quest mam ... i dziala, ale tylko z GMa ... a wlaczenie GM mode przy 1.ooo graczy na servie nie wchodzi w gre ... tym bardziej ze trzeba bylo by je wlaczac codziennie ... ;d

po za tym przy wlaczeniu GM mode trzeba bylo bylo resetowac server, a tu chodzi o to zeby tego nie robic xD

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

@up

do wlaczenia gm mode niepotrzebny jest reset, wystarczy game.set_event_flag("test", 1) :0

jest to bezpieczne, gdyz trwa ulamek sekundy i prawdopodobienstwo, ze ktos w tym momencie wpisze jakas komende jest rowne szansie na wygranie w totka;0